augustin87r Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Topicul acesta a fost deschis la `diverse` ,dar cred ca aici aveam mai multe sanse de la inceput...Am un vu-metru de magnetofon Majak al carui geam este cam matuit (sub forma unor stropi care nu s-au sters absolut deloc cu spirt). Daca bate lumina puternica din fata, nu se observa foarte rau de la o distanta de 50 cm, dar luminat din spate (cu led) se vede mult mai puternic ce e matuit si nu e o imagine prea placuta ochiului. As vrea sa ii redau transparenta ca imi pare rau sa renunt la el. Exista vreo metoda? Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Augustin , personal nu stiu daca si cum se poate reabilita geamul. Stiu insa ca am pe undeva o pereche de la un Maiak 203 , in stare buna din cate-mi amintesc. Daca-mi spui ca din alea ai nevoie , le caut maine - poimaine si ti le trimit in schimbul unui multumesc. Adresa pe PM daca-i ok. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Salut,se poate reabilita,dar depinde si cat de profunde sunt acele urme de pe suprafata plasticului...cu multa rabdare si ceva munca,se poate reslefui suprafata pe o bucata din postav,pe care daca nu ai pasta de slefuit fina, poti pune pasta de dinti,si rezultatele sunt mai mult decat multumitoare,numai ca nu stiu daca merita munca...mai ales ca se mai gasesc,am apelat la metoda asta pt piese care nu aveam cum sa le inlocuiesc,si am fost multumit de ce-a iesit. Link spre comentariu
Vizitator lada Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 sau un polish cu disc de pasla pe polidisc sau bormasina,dar discul de pasla cred ca e mai scump decat vu-metrulsa fim seriosi e vorba despre un vu-metru de majak... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Eu zic sa fii tu serios cand recomanzi cate ceva...ai incercat sa supui vibratiilor pe pasla un instrument de masura si ti-a mai si ramas bun dupa toata treaba asta?Cine nu te cunoaste,risca sa te ia in serios :rade:Fara un pic de transpiratie e mai greu sa obtii cate ceva...v-ati invatat doar la taste,la munca va dati impuscati in aripa. Link spre comentariu
augustin87r Postat Ianuarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Va multumesc de sugestie dl.Doru. Am reusit! A durat cam 15 minute toata treaba si a iesit ca nou. Nu am avut postav ,asa ca am folosit prosopul de bucatarie pe care mananc aici la camin. E din bumbac mai aspru. Dupa operatiune s-a cam rarit putin in zonele unde am frecat, dar merge. In timp ce lucram mi-am dat seama ca e duminica. Asa mi se intampla mie sa am initiativa in zilele de sarbatoare Sper ca pedeapsa sa fie doar bluza murdara la poale pe care stergeam geamul dupa ce il spalam. Initial se vedea uda, cand s-a uscat e alba toata de pasta de dinti ))))) Mi-ar fi parut rau sa renunt la el ca si asa statea de ceva vreme intr-o cutie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 A iesit bine,probabil ca nu avea "brazde"prea adanci pe suprafata,am incercat si mecanic,dar exista riscul incalzirii plasticului chiar daca se foloseste turatie mica,si atunci chiar ca e bun de aruncat...iar pana la polish,pasta de dinti m-a scos de multe ori din situatie,imi place sa cred ca asa ceva nu lipseste nimanui,cand are nevoie Link spre comentariu
Trabant Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Merge folosita in astfel de situatii si pasta de indepartat zgarieturi de pe vopsea auto ( cunoscuta ca SCRATCH REMOVER) se gaseste la raionul de produse auto. E usor abraziva . Am folosit-o pentru a indeparta niste zgarieturi relativ fine de pe stopurile masinii. Se aplica cu o carpa moale. Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Mai e o posibilitate pentru a indeparta zgarieturile de pe plastic cu Xerapol. Este o pasta ce "dizolva" superficial suprafata obiectului din plastic. Acum un an era 47 RON la Carrefour (la raionul auto). Se matuieste suprafata cu smirghel fin, dupa care se foloseste pasta aplicata pe o carpa si se freaca pana la obtinerea luciului. A mers bine pentru o tripla zgariata de la masina. Cautati in youtube dupa Xerapol sa vedeti cum se foloseste. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 E bine de retinut,probabil au aparut si se comercializeaza fel de fel de "smacuri" pt asa ceva la diverse preturi,si cand il ai gata cumparat pt a salva o tripla de cateva sute de lei,investind doar cateva zeci ...merita,dar pt un amarat de VU-metru de maiak, am dat solutia cea mai la indemana si mai ieftina posibil Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 am dat solutia cea mai la indemana si mai ieftina posibil Bine punctat.Insa, poate se mai gaseste cineva in situatia de a avea vreo masca, scala, sau vreo carcasa de plastic zgariata si sa stie macar ca exista solutii. Link spre comentariu
adriansorinsuditu Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Nu stiu daca il poti finisa bine cu ceva anume, incearca cu DISPLEX este pt telefoane mobiledaca nu...incearca sa-l inlocuiesti , se potrivesc perfect de la casetofoanele rusesti ELECTRONIKA 302 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Nu stiu daca il poti finisa bine cu ceva anume,...daca nu...incearca sa-l inlocuiesti , se potrivesc perfect de la casetofoanele rusesti ELECTRONIKA 302Intre timp ...Am reusit! A durat cam 15 minute toata treaba si a iesit ca nou.]Poate te ajuta la ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum