Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul GU-50 SE


feri.visky

Postări Recomandate

Incet, tare incet reusesc sa avansez, cu pasi mici... ca pe luna...Cam asa o sa arate dinspre piese. Sursa e aproape gata... Se vad si cele doua blocuri de relee pentru schimbarea modului de lucru: T-P-UL...Transformatorul de retea se cupleaza prin mufa... am vrut sa elimin din start influenta lui asupra carcasei, circuitelor dar mai ales asupra condensatoarelor electrolitice...In rest rabdare, rabdare... vorba proverbului: un lucru bun cere... timp!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 216
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zbodeoc

    27

  • feri.visky

    23

  • THOMAS

    22

  • hpavictor

    18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Te felicit!Nu-mi fac probleme referitor la schema si parte electronica, in schimb imi fac probleme pentru finalizarea partii mecanice. Prin finalizare ma gindesc la o finisare frumoasa.Pentru acest tip de carcase, (din tabla bruta) poti proceda in felul urmator:1. Speli carcasa la cald cu un detergent de haine bun si o usuci la cald.2. O tratezi cu un agent de pasivare pe baza de acid fosforic. Acesta, de obicei, e pentru inlaturarea ruginei, dar pe linga asta mai face un lucru important: pasiveaza suprafata prin acoperire cu un strat foarte subtire de fosfati pe care adera foarte bine orice vopsea. Pentru asta pensulezi suprafata cu RO55, o lasi asa cam o ora dupa care speli bine si usti cu apa. RO55 e varianta ieftina, exista si produse care contin pe linga acid fosforic si substante tensio-active care fac si degresare. Sunt mult mai bune. Oricum, desi in prospectul lor scrie ca NU trebuie spalate, pentru urmatoarea faza e obligatorie spalarea cu multa apa si uscarea.3. Dupa uscare dai un strat de vopsea negru mat din spray-ul Sinto Peinture Haute temperature 800 grade C - negru mat. Vopsirea arata foarte bine dar nu are rezistenta mecanica mare numai dupa un tratament termic la 200 grade. Pentru asta bagi carcasa in cuptorul din bucatarie si o lasi acolo cam jumate de ora cu temperatura setata cit mai aproape de 200 grade. Pe acest spray, daca citesti instructiunile traduse in romana, nu e specificat acest procedeu. Daca dezlipesti eticheta cu traducerea si citesti instructiunile originale vei constata ca asa trebuie facut daca vrei o rezistenta mecanica mai mare.Suprafata obtinuta e foarte frumoasa dar ca orice suprafata mata e sensibila la murdarie.Succes!

Link spre comentariu

Incet, tare incet reusesc sa avansez, cu pasi mici... ca pe luna...

Va "urez" sa aveti mai mult spor !( renuntati daca se poate la "gravitatia" redusa).Ce ma bucura in schimb este ca aveti posibilitatea (din OT) sa obtineti/testati doua impedante anodice (Ra) ,astfel (dupa finalizarea lucrari) poate vor deveni utile concluziile raportate la acest "aspect"-Ra-GU50-SE.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

o sugestierenuntati la acel cablaj imprimat de testeste deja curbat din cauza celor doua socurise exfolieaza imediatinsulele de cupru sunt foarte apropiate si riscati sa aveti descarcari electrice intre trasee !!cit dureaza sa desenari un cablaj imprimat dedicat acestei lucrari? putin ! cablajul se poate desena pe partea cu Cu ,cu marker permanent,in doua straturi,markerul se sterge cu alcool izopropilicsucces la montaj! :freaza:

Link spre comentariu

Mufele alea sar in ochi :rade:, se vede ca sunt ceva de capul lor la suprafata de prindere a carcasei (izolat total de carcasa => fara batai de cap). Misa, i-ai luat si mufe RCA pentru cablu?

 

feri.visky am vazut acolo 8 relee pentru ce sunt fiecare? (nu cred ca este nici unul in paralel si 8 sunt multe).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mufele alea sar in ochi :rade:, se vede ca sunt ceva de capul lor la suprafata de prindere a carcasei (izolat total de carcasa => fara batai de cap). Misa, i-ai luat si mufe RCA pentru cablu?

 

feri.visky am vazut acolo 8 relee pentru ce sunt fiecare? (nu cred ca este nici unul in paralel si 8 sunt multe).

comutare mod lucru etaj final

trioda/pentoda

traf de iesire ,normal/ultraliniar

Link spre comentariu

Atat schema trafo cat si schema de comutare a modului de lucru au fost deja discutate... daca se gasesc linkurile le puteti transfera aici... Multumesc!Multumesc pentru observatii/propuneri/ajutor si in mod special pentru Misa care m-a ajutat cu executia cutiei.Placa redresoare se va mai sprijini pe inca doua distantere, deocamdata ramane cu cablaj filar... la teste nu dadea... scantei doar tensiune <400 V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări