Vizitator danystetcu Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 salut! merita sa inlocuiesc amplificarea dintr-un amplif AS 2050 cu 2 kituri FET 200? AMPLIFICATORU AS 2050 NU ESTE FUNCTIONAL. DAU MAI BUN RANDAMENT FETURILE 200? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Topic mutat aici: viewtopic.php?f=66&t=75492&start=0 Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Nu e nevoie sa pui ditamai kiturile , ca putere mai mare nu vei avea , puterea vine din transformator ( P ~ U *I ). AS2050 avea 2x50W pe 4 ohm , ceea ce inseamna un traf de aprox 200W, deci doar daca montezi in el un amplificator cu eficienta mai mare de 55% ( cam cat avea originalul ) vei obtine putete mai mare.Incearca un DIY140 , din cate am auzit pare sa fie un amplif bun. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Nu e nevoie sa pui ditamai kiturile , ca putere mai mare nu vei avea , puterea vine din transformator ( P ~ U *I ). AS2050 avea 2x50W pe 4 ohm , ceea ce inseamna un traf de aprox 200W, deci doar daca montezi in el un amplificator cu eficienta mai mare de 55% ( cam cat avea originalul ) vei obtine putete mai mare.Incearca un DIY140 , din cate am auzit pare sa fie un amplif bun. Transformatorul e cu mult mai mare de 200W." miezul si carcasa trafului la care te referi PERMIT REBOBINAREA astfel incat sa furnizeze 2 x36..37Vca/ 5Aef, adica suficientcat sa alimentezi un 2 x110W/8 sau 2x130W/4ohmi. (In functionare atinge 70...75C)" ..citam pe cineva de pe acest forum , transformatorul e ditamai namila.. are in jur de 5-600W parerea mea ... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Transformatorul e cu mult mai mare de 200WIn anii '80 am utilizat zeci de exemplare din acest amplificator si spun asta din experienta: daca amplificatorul livreaza la iesire puterea nominala, dupa nici 30 de minute transformatorul frige bine... asa ca adio rebobinare pentru o tensiune/putere mai mare a trafului.daca montezi in el un amplificator cu eficienta mai mare de 55% ( cam cat avea originalul ) vei obtine putete mai mareNU! Daca montezi un etaj final cu randament mai mare, chiar un D Class, NU obtii putere mai mare ci un consum mai mic !!! Puterea e data de tensiunea livrata pe sarccina, care va fi IDENTICA din moment ce se va utiliza aceeasi tensiune de alimentare. Randamentul mai mare va face sa consume mai putin pentru aceeasi putere nominala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Traful este un miez de 315Va, din cite stiu.Se incalzeste tare deoarece nu este ventilat deloc, nu ca este prost.Pe un traf dinala rebobinat la electrotehnica (pe cind era acum,multi ani) am facut un amplif de 2x150W/4 ohm (+/- 55Vcc) si cred ca mai functioneaza si in ziua de astazi la acel lautar.Avea finali cite 2 perechi de KD503 Tesla pe canal.Eu zic ca poti incerca sa bobinezi traful undeva pt tensiune mai mare si sa obtii o putere mai mare.BTW NU am auzit niciodata sa se arda traful la nici o AS2050 sau A350, facute de Electronica Industriala... Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 pe vremuri am pus intr-o carcasa de AS2050 2 transformatoare de la aceasta statie si 2 kituri de 200W cu TDA7294,transformatoarele nu se incalzesc apreciabil si functioneaza fara probleme si in ziua de astazi .puterea e considerabil mai mare ca si originalul. a trebuit doar racire activa la radiatoare pentru fiabilitate.puterea e undeva la 150W pentru 8 ohm. canale independente total.deci teoretic se poate face si altceva cu aceste transformatoare. Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Eu sunt userul citat mai sus, privind rebobinarea trafurilor din AS2050, AM1100. Imi pare rau ca sunt nevoit sa te contrazic, remus68... Cu tot respectul, aici gresesti. Eu am folosit, pana acum, la 3 buc de sasie+carcasa+traf de AS2050 si 2 buc de AM1100 (mai am un AS2050 in lucru), practica rebobinarii trafului original pentru a obtine 2x36..38Vca/5..6A + inca un secundar mic, cu bune rezultate. (dimensiunile miezului central sunt 40x62mm, adica peste 24cm2, si oricat de slabe calitativ ar fi fost tolele romanesti din anii 80, totusi sunt 24cm2...) Trafurile rezultate au alimentat etaje finale (clone dupa FAIRCHILD 75W Amplifier Low TIM) in diverse implementari, etaje finale probate ulterior cate 10 min. continuu la 2x90W/8ohm....2x100W/8ohm, both channel driven. Radiatorii frigeau, trafurile doar calde. (E adevarat, eu nu am pastrat primarul original, ci au fost rebobinate complet) Ulterior =>> paranghelii de 8-11 ore, in regim de "nuntasi" ce veneau sa dea ei muzica mai tare, etc., cunoasteti genul... Nu s-a ars nici un traf, nu mi s-au ars nici unul din amplificatoare, desi stateam cu sufletul la gura.. Totusi, spre conformitate, va avertizez ca va trebuie un foarte bun meserias bobinator....(vezi DjDog!) [carcasa este fragila-carton electrotehnic neimpregnat-, bobinajul trebuie strans bine ca sa incapa, pe masina de bobinat, exclus manual, meseriasul trebuie sa lucreze ingrijit, etc..] Nu cred ca este usor, dar...se poate. II Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 recent (luna trecuta) am fost cu ale mele la rebobinat ,ambele extrase din doua amplificatoare as2050 , le-am rebobinat complet , secundar si primar , in secundar am scos 2x38V la 5A si am mai pus o alimentare de 24V pe 1A , si alimentez cu ele cate doua canale de 130W/8ohmi pe transformator (ma refeream la doua canale alimentate de cate un transformator) , cu un filtraj de 60.000 uF , si merg caldute transformatoarele , dar inca nu s-a intamplat sa friga vreunul.. si eu de asemenea am modificat acest gen de amplificator , pastrand doar sasiul , radiatoarele si miezurile transformatoarelor.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum