cnc_step Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Axul cu rulmenti e destul de ciudat ... trebuie sa mai studiez sa vad cum as putea sa-l folosesc ...inteligent . ...............................................................................................................................Nu-l mai folosi. Dami-l mie. Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 mincof a spus: Nu-l mai folosi. Dami-l mie.Daca-ti trebuie asa de tare ... ajung saptamana viitoare in Bucuresti si ti-l aduc . Eu am dat 165USD plus transport pe el. Nu-mi trebuie bani , ai ceva la schimb ? Link spre comentariu
cnc_step Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 katran a spus: mincof a spus: Nu-l mai folosi. Dami-l mie.Daca-ti trebuie asa de tare ... ajung saptamana viitoare in Bucuresti si ti-l aduc . Eu am dat 165USD plus transport pe el. Nu-mi trebuie bani , ai ceva la schimb ?Tot ce vrei am, timp sa alegi tu sa ai. Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Astazi m-am ocupat nitel de un " indexer fixture " , folosind divizorul rapid ( un 5C spin indexer , destul de simplut , dar ieftin ... ). Vreau neaparat 2 universale ( unul indexat si unul rotativ pe post de papusa mobila ) , prinderea piesei fiind mult mai sigura . Am proiectat chestia si am inceput sa asamblez din componente . Universalul rotativ ( papusa mobila ) se poate deplasa de-a lungul profilelor , de asa natura incat sa nu piarda cotele de pozitionare esentiale . Sper sa scot un TIR maxim de 0.025mm si o aliniere corecta in limita a 0.02mm ( pentru ce vreau sa fac , este suficient ) . Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Salutare si La multi ani,Ai apucat sa te, joci cu MPG-ul, functioneaza ? Ce model este si de unde l-ai luat? Am vazut ca este prevazut cu mufa USB, a venit cu ceva soft sau drivere de configurare pt a folosit impreuna cu Mach3 ? Am si eu o mica colectie de astfel de dispozitive cu care m-am tot chinuit acu ceva vreme sa le fac functionale, dar nu am reusit, am mers pe varianta Pokeys dar la vremea respectiva plugin-ul pt el nu era functional 100%, intre timp am inteles ca a aparut un plugin nou care ar functiona corect pe ultima varianta beta de Mach, dar nu am mai incercat.Stima. Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 MPG-ul ? Bineinteles ca functioneaza ... l-am testat pe ambele masini , doar ca atrebuit sa schimb varianta de Mach3 ( Version R3.043.022 ) . L-am luat de pe ebay.com , dar poate fi gasit si la : http://www.vistacnc.com/. Este modelul " iMachIII P1A-S pendant " . Se leaga direct la USB-ul computerului pe care este instalat Mach3-ul , trebuie doar sa downloadezi plugin-ul specific de pe site , si sa-l pui in directorul Mach3 . Exista manual , instructiuni de utilizare ( tot pe site ) , nu-i nici o problema . Atata doar ca e nitel scump ( vreo 170USD ) , dar face treaba corect . Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Alte jucarii ... reductoare la 90 de grade ( worm gear ) , backlash declarat 7-10arc/min , absolut noi TEXTRON B051060 BGQDA CONE DRIVE RIGHT ANGLE GEAR SPEED REDUCER 60:1 CONE INPUT SHAFT, 1" OUTPUT SHAFT DIAMETER ......................................................................................................... LAIPPLE KEB 2005/42152 NMS63 GEARBOX SPEED REDUCER RATIO 50:1, NEW 10mm INPUT KEYED BORE, 25mm OUTPUT KEYED BORE .......................................................................................................... LAIPPLE KEB 2005/54229 NMS50 GEARBOX SPEED REDUCER RATIO 5:1, NEW 10mm INPUT KEYED BORE, 25mm OUTPUT KEYED BORE ............................................................................................................ Daca e cineva interesat , le vand ... initial le luasem in ideea sa fac niste axe rotative mai destepte , dar mi-a trecut ... Costa in jur de 250-300USD/buc + transport . Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 SalutareAi cumva putin timp liber sa demontezi capacul la MPG si sa faci o poza ? Am discutat si cu Vasile si credem ca inauntru este de fapt un pokeys, iar noi avem varianta de mpg cu pokeys, dar din pacate pluginul are probleme si ne-ar fi utile cateva poze pt ca am putea folosi pluginul de la vista, desi nu e chiar simplu .Stima Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Man , nu-mi vine sa demontez chestia ... eu la electronica sunt tufa , si daca crapa ceva ... Oricum , sunt in Bucuresti acu' , iar smenul e in atelier la Breaza . Nu stiu cand ajung pe acolo , asa ca nu promit nimic . Link spre comentariu
florinnn22 Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 frumos atelier.cred ca iti place la munca si ai tinut mortis ca atelierul sa semene cu ATC-ul sau centrul zonal(ptr necunoscatori "turnul de control").cea mai tare masina unealta pe care am vazut-o a fost la aerostar bacau o freza cnc in 5 axe, bagau blocul de aluminu si in juma de ora iesea ampenajul vertical. Link spre comentariu
katran Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 florinnn22 a spus: frumos atelier.cred ca iti place la munca si ai tinut mortis ca atelierul sa semene cu ATC-ul sau centrul zonal(ptr necunoscatori "turnul de control").cea mai tare masina unealta pe care am vazut-o a fost la aerostar bacau o freza cnc in 5 axe, bagau blocul de aluminu si in juma de ora iesea ampenajul vertical.Dupa 25 de ani de tura , nu-mi mai place la munca ... dar n-am incotro . ATC ( air traffic control ) . TWR ( tower / zona control aerodrom / aterizari , decolari , control platforma / zona de parcare / handling ) .APP ( approach / control in zona terminala / secvente de aterizare/decolare ) . ACC ( area control center , zona de control pentru zboruri overfly , acopera spatiul aerian in interiorul granitelor nationale )Cat despre atelier ... asa sunt eu , maniac cu ordinea si curatenia ... Link spre comentariu
katran Postat Martie 3, 2015 Autor Partajează Postat Martie 3, 2015 NU mai am permisiunea de a deschide topicuri noi acolo unde as fi vrut ( masini unelte si scule ) , si ma intreb de ce ? Oricum , va prezint noul meu router cnc ... motor de frezare cu ATC / BT30 , suruburi cu bile precision ground C3 , gantry Parker Hannifin , ghidaje profilate THK . ............................... si ultimul proiect in lucru , belt grinder 2"X72" ( 50mm x 1800mm ) , motor trifazat 1.5Kw / 2800rpm , structura de aluminiu .... ...................................... 1 Link spre comentariu
radu cnc Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Frumos CNC-ul, se vede o rigidizare din ce in ce mai buna prin inlocuirea profilelor usoare cu material plin. Dupa parerea mea se poate freza decent si in otel moale. Ma insel? Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Pacat ca nu sant mai aproape ca as veni sa matur si....sa trag cu ochiul,teoria scrisa e una si practica ALTA. Link spre comentariu
katran Postat Martie 4, 2015 Autor Partajează Postat Martie 4, 2015 N-am incercat in otel ...inca . Da' o sa fac un test ... Si eu sunt curios daca poate ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum