cnc77hobby Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 SalutMultumesc pt informatie, acu ma intereseaza cam cat de calitative sunt , daca isi face treaba cum trebuie,si cat de multumit esti ?Au mai fost si alte chestii de plata (vama,tva) . Link spre comentariu
katran Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Sunt O.K ...n-am avut surprize la teste ...Ca si calitate , bineinteles ca poti gasi ceva mult mai serios , dar la un pret de 4 ori mai mare ... gen Newall , Acurite , Haidehain , etc . Dar nu prea merita ... Astea o sa-si faca treaba foarte bine ... Trebuie sa fii extrem de atent la montaj ... daca nu sunt aliniate corect pe axe , poti sa spargi scalele ...Si mare atentie la protectia contra spanului si lichidului de racire ... Scalele trebuie sa fie protejate perfect daca intra praf sau span sau altceva acoloo , s-a terminat ... Link spre comentariu
profesorul01 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 SALUTARE.Intrebare:in general un cap divizor este construit special pt un anume tip/marca de freza sau strung?,sau poti alege/utiliza orice model de cap divizor fc de nevoi/pret?.Ce trebuie sa stim atunci cautam un cap divizor?....ce caracteristici sau ce trebuie sa contina kitul?....sunt mai multe modele care fac celasi lucru?...-am vazut ca sunt oarecum diferite in fc de acel disc cu gauri si mai era ceva legat de nr de rotatii al discului si un raport de transmitere.La ce se refera?.MULTUMESC Link spre comentariu
katran Postat Martie 27, 2011 Autor Partajează Postat Martie 27, 2011 Capul divizor se dimensioneaza ( diametrul mesei ) in functie de marimea masinii ... Nu cumperi o masa rotativa de 10 toli ( 25cm diametru ) pentru o freza Sherline sau Proxxon ... Trebuie sa stii ce greutate suporta masa de frezare , de restrictii de pozitionare ai ... Un cap divizor poate sa cantareasca oriunde intre 2 kile si 100 de kile ... In general , constructorii de masini unelte fac si accesoriile de acest gen pentru masinile lor ... dar nu este neaparat necesar sa le folosesti pe alea ...poti achizitiona alte marci fara probleme ... Cand cauti un cap divizor trebuie sa stii cam la ce vrei sa-l folosesti ... de obicei se foloseste montat vertical sau orizontal pe masa frezei ... Este bine sa fie un raport de demultiplicare cat mai mare ( 72 sau 90 ) pentru precizie , sa n-aiba backlash ( joc axial ) prea mare ( sa fie reglabil ) , constructia in general sa fie cat mai precisa ( planeitate , unghiuri de 90 , etc ) . Kitul complet de cap divizor include masa rotativa , discurile de divizare si " tailstock-ul " ( nu stiu cum se spune in romaneste ...) uite un link catre asa ceva la un pret rezonabil ... gasesti acolo si cum se foloseste ... http://littlemachineshop.com/products/p ... &category= Link spre comentariu
profesorul01 Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 MULTUMESC pt raspuns,Ce este piesa din chenar si la ce se foloseste?. Link spre comentariu
katran Postat Martie 28, 2011 Autor Partajează Postat Martie 28, 2011 Ala e tailstock-ul ... daca ai o piesa mai lunga , trebuie sprijinita cumva la capatul celalalt... plus ca poti face centrarea acestei piese ... Aste acelasi lucru ca la strung ( papusa mobila ) , unde folosesti varfuri de centrare fixe sau rotative , ori mandrine pentru gaurire axiala , etc . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 ...Ce este piesa din chenar si la ce se foloseste?...Meseriasii ii spun "varf". Este echivalent papusii mobile de la strung. Sprijina piesele mai lungi fixate in divizor. Link spre comentariu
profesorul01 Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 OK,legat de asta acum am inteles.in continuare:1) Se poate cumpara DOAR masa rotativa(capul divizor) FARA universal si FARA "tailstock"(varf)?;2)se poate pune orice universal?(cu 3 sau 4 falci),dar care sa nu depaseasca dimensiunile mesei rotative?....si cum se monteaza universalul pe masa rotativa?....in asa fel incat sa fie centrat?3) cam la ce pret se gaseste (estimativ desigur!) la Second Hand una mica de 100-150mm DIAMETRU?....si cam pe unde sunt de vanzare?(in Romania nu pe-afara!);Multumesc pt RABDAREA de a-mi raspunde la intrebari. Link spre comentariu
katran Postat Martie 28, 2011 Autor Partajează Postat Martie 28, 2011 La prima intrebare : da , se poate .La a doua intrebare : orice universal ( autocentrant sau cu bacuri independente ) . Exista mai multe metode de fixare a universalului pe masa rotativa ( placa tampon / plansaiba , prezoane , con MT ) oricum trebuie centrat cu comparatorul ...La a treia intrebare : sincer sa fiu , nu stiu ...n-am cautat . Sorry . Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 OK,legat de asta acum am inteles.in continuare:1) Se poate cumpara DOAR masa rotativa(capul divizor) FARA universal si FARA "tailstock"(varf)?;3) cam la ce pret se gaseste (estimativ desigur!) la Second Hand una mica de 100-150mm DIAMETRU?....si cam pe unde sunt de vanzare?(in Romania nu pe-afara!);Multumesc pt RABDAREA de a-mi raspunde la intrebari.Da se gasesc de cumparat si in tara mese rotative fara anexe.Pretul pentru o masa noua (Optimum) de 150mm este de cca 200 euro. Vezi firma Rocast (pe internet). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Prin targuri si talciocuri, preturile urca probabil cel mult la 200...300 lei. Acum depinde si de marimea dispozitivului care te intereseaza. ...Exista mai multe metode de fixare a universalului pe masa rotativa ( placa tampon / plansaiba , prezoane , con MT )oricum trebuie centrat cu comparatorul ...De regula un cap divizor specializat are o gaura centrata de tip con Morse, astfel incat orice fixare a universalului se face in mod centrat. La lucrarile mai pretentioase, se poate centra suplimentar prin rectificarea bacurilor cu o brosa de turatie mare fixata in capul de frezat universal. Acelasi lucru se poate face si dupa demontarea, indepartarea si remontarea flansei universalului, care este de fapt, purtatoarea conului Morse. Link spre comentariu
profesorul01 Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 MULTUMESC MULT pt raspunsuri. @ola_nicolas "De regula un cap divizor specializat are o gaura centrata de tip con Morse, astfel incat orice fixare a universalului se face in mod centrat"..."flansei universalului, care este de fapt, purtatoarea conului Morse"-legat de aceasta:inseamna ca ORICE universal are si o flansa speciala cu acel con deja atasat sau sunt trei piese distincte=universal+flansa+con Morse?;NU am vazut NICAIERI o poza Completa a intregului sitem de aceea sunt nedumerit si nu am imaginea de ansamblu in minte!. Link spre comentariu
katran Postat Martie 29, 2011 Autor Partajează Postat Martie 29, 2011 Con MT = con Morse ( morse taper / con morse ) Mesele rotative au cam toate gaura aia conica ( de regula MT1 sau MT2 sau MT3 pentru mesele mai maricele ) Universalele au sistem de prindere cu suruburi . Ai nevoie de o piesa intermediara , intre masa rotativa si universal . Aia este " backplate-ul " / plansaiba . Se gaseste si cu conul morse atasat ( de fapt , este o singura piesa - plansaiba + conul ) dar este destul de scumpa ... Parca am vazut ceva pe ebay ... Link spre comentariu
profesorul01 Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Banuiesc ca lungimea conului NU depaseste grosimea mesei rotative(din poza da impresia ca este mai LUNG decat grosimea capului divizor!),pt ca atunci cand folosim masa rotativa in plan orizontal si aceasta este la randu-i pe masa masinii de frezat,conul NU ar avea unde sa intre!. Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Nu cred ca lungimea conului ar fi problema ci faptul ca din nefericire acel universal nu se vinde decat in Canada si US. Pretul este bun dar piesa este inaccesibila de pe eBay. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum