Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sopronul de la Breaza ...

katran

Postări Recomandate

asta nu arata deloc a sopron :aplauze :da arata foarte bine si se vede un om caruia ii place sa munceasca... felicitari!daca am vreodata nevoie de vreo piesa realizata in atelierul tau pot sa apelez la tine,contra cost bineinteles? si eu locuiesc tot in breaza.. acuma depinde in care breaza ca sunt mai multe.. am tot urmarit topicul asta deoarece am vazut ca sunt cuvinte numai de lauda dar nu am apucat sa vad nici o poza cu "sopronul" tau. pe urma am inteles de ce le-ai sters

Link spre comentariu

Atelierul este in Breaza de Prahova ... pe DN1 , dupa intrarea / intersectia Campina -Cornu , se face stangapeste pod ... mai exact in Podul Vadului ( sus pe platou ) . Multumesc pentru aprecieri . O invitatie deschisa pentru oricine are timp si placere sa vina la atelier ... ne mai cunoastem , bem o bere , vorbim de fiare , facem vreo piesa ... eu ma mut acolo la sfarsitul lunii ( o sa fac naveta la munca , fac asa de vreo 4 ani ) , asa ca va astept ( dati un telefon inainte , sa ne coordonam ) .

Link spre comentariu
Vizitator mugurg

Gabi imi trebuie si mie urgent piesa de mai jos. As prefera sa iti dau tie banii daca se poate. Am desenul ala in format vector daca te ajuta la ceva.

Posted Image

P.S. Eu am sa ma duc sambata viitoare sa cumpar un CNC facut de Gabi. Asa, numa' de-al dracu ca imi place mie curatenia de pe jos. Felicitari, si da-i inainte cu curatenia pe langa scule (flame alert). :bataie

Link spre comentariu

exact acum 15 minute m-am intors de la atelierul domnului Gabi..pot sa zic ca e un om care are destula experienta. apelati cu incredere. un om de nota 10... :aplauze multumesc pentru vizita si explicatii!

Link spre comentariu

Este o masa rotativa ( rotary table ) . Cred ca se mai cheama si indexor/divizor sau asa ceva ... Se foloseste la fixarea pieselor ( prin intermediul unei menghine sau unui universal , ca in poza ) . Dai la manivela ( manual sau pui un motor ( in felul asta obtii axa 4 intr-un sistem CNC ) , si rotesti piesa de prelucrat la orice unghi vrei .De fapt , se foloseste impreuna cu o serie de discuri gaurite ( in varianta manuala ) , tot sistemul fiind de fapt un divizor ... Poate fi montata vertical sau orizontal . Raportul de demultiplicare este 90:1 , precizia de pozitionare / rotatie ( in modul manual ) poate ajunge la 10 secunde de grad , backlash-ul este reglabil . Eu am cumparat doar masa rotativa ( ca in poza ) , am facut placa pivot ( plansaiba / backplate-ul ) , prin intermediul careia am fixat un universal de 125mm autocentrant . O sa elimin sistemul de actionare cu manivela si o sa adaptez un motor stepper ... in felul asta pot sa o comand cu computerul si sa o folosesc ca si a patra axa la routerul meu ( pentru prelucrari true 3D ) . Daca vrei mai multe info si poze , cauta pe gogu " rotary table " , " dividing head " .

@katrance este si la ce se foloseste sistemul pe care l-am bagat in chenar?

Link spre comentariu
Este o masa rotativa ( rotary table ) . Cred ca se mai cheama si indexor/divizor sau asa ceva ... Se foloseste

la fixarea pieselor ( prin intermediul unei menghine sau unui universal , ca in poza ) . Dai la manivela ( manual

sau pui un motor ( in felul asta obtii axa 4 intr-un sistem CNC ) , si rotesti piesa de prelucrat la orice unghi vrei .

De fapt , se foloseste impreuna cu o serie de discuri gaurite ( in varianta manuala ) , tot sistemul fiind de fapt

un divizor ...

Poate fi montata vertical sau orizontal . Raportul de demultiplicare este 90:1 , precizia de pozitionare / rotatie

( in modul manual ) poate ajunge la 10 secunde de grad , backlash-ul este reglabil .

Eu am cumparat doar masa rotativa ( ca in poza ) , am facut placa pivot ( plansaiba / backplate-ul ) , prin

intermediul careia am fixat un universal de 125mm autocentrant . O sa elimin sistemul de actionare cu manivela

si o sa adaptez un motor stepper ... in felul asta pot sa o comand cu computerul si sa o folosesc ca si a patra axa

la routerul meu ( pentru prelucrari true 3D ) .

Daca vrei mai multe info si poze , cauta pe gogu " rotary table " , " dividing head " .

Daca vrei divizor electronic digital pentru ea, am disponibile. Trebuie doar sa-i pui carcasa si driver motor. Cu un driver de 2,5A invarti o masa rotativa de 8".

Link spre comentariu

SalutareMai Katrane, misto atelierul,dotat corespunzator iar ordinea si curatenia este enervanta :) (cum naiba reusesti????) , acu vin si eu cu o intrebare: Ce sistem dro este cel de pe strung, ce precizie au scalele , de unde e luat si cati banuti a fost ?

Link spre comentariu

E luat de pe ebay :

http://cgi.ebay.com/TDS-Digital-Readout ... 3cb5d3469a

Gasesti acolo toate informatiile ( precizie , etc . ) La pretul ala mai adaugi inca vreo 125 transport ...

Nu suport mizeria si dezordinea , plus ca daca nu e ordine , nu mai gasesc

nimic prin atelier , nici scule , nici tigari ... Memoria mea pe termen lung e varza ... nu tin

minte nimic mai vechi de 2-3 ore ...deformatie profesionala ...

Link spre comentariu

poza 1 : sistemul portcutit pentru strung de la Aloris ( vreau sa-l pun pe masina neaparat , scap de multe belele cu cutitele de dimensiuni diferite ... se regleaza pe verticala si odata setate , nu mai gresesti la schimbarea cutitului ) poza 2 : portsculele BT30 ale frezei ( ER-uri , facemill-uri , boring head ... ) poza 3 : seturile de pensete ER ( 25 , 20 , 16 ) , am si setul de 32 , e in alt sertar ...setul MT3 , si traminator-ul , o scula care te ajuta sa pui capul de frezare vertical pe masa poza 4 : menghine gerardi , setul de paralele si prismele de precizie ... fara astea nu prea ai sanse sa lucrezi corect ... din punctul meu de vedere , sunt esentiale pentru obtinerea unei precizii decente ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări