katran Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Salut,La ce pret ajunge un cnc facut de tine, ca cel din poze?Cu stima.Pai , in jur de 4500-6000EUR , functie de componente ... sine , suruburi , motor de frezare .... daca vrei cu AC servo mai creste un pic ...Te tenteaza ? Am in lucru una cam la fel ... un pic mai mica de fapt , in rest , cam la fel ... cu motor de frezare HF de 24000 , ghidaje profilate THK SHS25 , suruburi cu bile G-Ten C5 ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Pai le curat temeinic dupa ce le folosesc ... voi nu faceti la fel ? Ma scoate din sarite o masina murdara , plina de span sau alte mizerii ... Chiar daca pierd mai mult timp sa curat decat operatiunea de prelucrare in sine... de aia e hobby si nu altceva ... Am mai spus ... este deja o obsesie ...Aceste argumente, tradeaza un hobby mai mult de colectionar, decat de utilizator. Foarte probabil, cand vei invata toate secretele utilizarii acestor utilaje, nu vei mai da astfel de raspunsuri. De aceea, te invit sa intri in clubul celor pasionati de masini-unelte. Sunt foarte curios, ce poze ai sa atasezi peste 3...4 ani. Link spre comentariu
katran Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Colectionar ? Hmm... Va respect prea mult ca sa va dau un raspuns acid ... Credeti ca toate masinile alea sunt cumparate ? Routerul este a patra masina facuta de mine , freza a fost modificata ( conversie CNC completa ) , strungul a primit si el ceva componente aftermarket ( DRO , portcutit Aloris AXA ) ... Faptul ca arata ca noi ( ma rog , curate ... ) , nu inseamna ca nu le folosesc ... doar ca inteleg sa am grija de ele ... este adevarat ca pot sa-mi permit sa le cumpar , dar asta nu inseamna sa-mi bat joc de banii cheltuiti ... Nu inteleg ce fel de raspunsuri asteptati ... Poze noi o sa pun in primavara ... nu-mi place cum arata acum , vreau sa renovez ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Nu credeam ca acel raspuns te va irita. De fapt sunt mai multe categorii de colectionari. Unii se pricep foarte bine sa-si construiasca singuri obiectele, pe care apoi le pastreaza si chiar le expun, fara a sti prea multe despre utilizarea lor. Sunt si dintre cei care, odata realizat obiectul, devine el insusi subiect de studiu si incearca sa descopere cat mai multe din secretele utilizarii lui. Cu timpul - acestia din urma - isi vor descoperi o noua pasiune. In acel moment (mai bine spus, dupa un oarecare timp) starea de curatenie, precum si alte caracteristici similare, vor deveni nerelevante si mult mai important va fi ceea ce sunt capabili sa faca utilizand acele obiecte. De aceea nu trebuie sa te superi pe raspunsul meu, ci sa lasi acest timp sa slefuiasca noua pasiune.Altminteri, Toate Bune! Link spre comentariu
katran Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Ma irita faptul ca insinuati ca nu asa sti cum sa folosesc acele masini ... este adevarat ca niciodata nu poti ajunge sa cunosti toate secretele sau modalitatile in care poti folosi o masina , poate doar dupa ani buni de experienta ... Pasiunea mea este sa construiesc masinile , nu sa le folosesc in adevaratul sens al cuvantului ... In materie de routere CNC , sunt putine lucruri pe care nu le stiu ... Starea de curatenie si functionarea corecta a unei masini este foarte relevanta . Am invatat asta de la profesionisti in materie ( este adevarat ca in Romania nu se pune accent pe asa ceva , dar exista si exceptii : daca aveti interes si placere , va invit la Breaza la atelier , si va conduc la sediul unei firme din zona care reconditioneaza masini unelte elvetiene / Schaublin , Oerlikon ... veti avea o surpriza ... acolo am vazut un strung Oerlikon inainte si dupa reconditionare ,este ceva absolut fantastic ... si vorbim de masini de peste 50.000 de euro , la mana a doua ... oamenii de acolo sunt adevarati mesteri , iar felul in care arata hala este o imagine fidela a unui atelier elvetian de prelucrari de mare precizie ... ) In sfarsit , poate ca nu era locul sa avem aceasta discutie / disputa , dar , dupa cum am explicat , acest hobby este pentru mine foarte important ... Toate bune . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 ...Pasiunea mea este sa construiesc masinile , nu sa le folosesc in adevaratul sens al cuvantului ...Din punctul meu de vedere nu este o disputa. Citatul de mai sus, demonstreaza ca am evaluat exact situatia, in ambele postari anterioare. Totusi aceasta sectiune este dedicata atelierului mecanic si deci relevante sunt chestiunile proprii acestui tip de atelier. Probabil ca am uitat sa adaug un " " si de aceea raspusurile mele te irita. Succes in continuare. Link spre comentariu
katran Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Deci , sunt un colectionar ... e si asta un hobby ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Deci , sunt un colectionar ... e si asta un hobby ... Cand vei avea dispozitia necesara sa analizezi cu atentie postarile mele, vei vedea ca nu ai nici un motiv de suparare, sau de "disputa". Ai retinut din interventiile mele, exact chestiunile ne-relevante. Da-le la oparte si pastreaza ceea ce este util. Deocamdata situatia este exact ceea pe care ai descris-o in citatul urmator:...Nu sunt fonduri Phare ... Stau relativ bine financiar , si nu prea cheltui pe altceva ( carpe , masini scumpe , etc )... Link spre comentariu
katran Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 Din respect pentru dvs. intentionez sa nu mai postez in legatura cu aceste lucruri ... ma voi limita strict la descrierea topicului , respectiv , prezentarea atelierului , masinilor , etc . Aveti dreptul la parerea proprie , indiferent daca asta ma deranjeaza sau nu . Felicitari pentru activitatea dvs. pe acest forum , va consider un moderator corect si responsabil. Cu stima , gabriel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Iti multumesc pentru aprecieri. Nu stiu daca le merit mai mult decat alt moderator. ...daca aveti interes si placere , va invit la Breaza la atelier...Multumesc pentru invitatie. As accepta-o cu placere, insa locuiesc destul de departe si nu pot sa spun ca situatia mea materiala este atat de buna, incat sa-mi permit deplasari costisitoare. Poate - totusi - ne vom mai intalni pe forum in conditii mai putin stresante. Inca odata iti urez Succes si Toate Bune! Link spre comentariu
cnc77hobby Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 SalutareIntru destul de rar pe forum din cauza programului incarcat, desi sunt electronist ca si pregatire am ca si hobby mecanica si prelucrarile mecanice,am intervenit in acest post pentru ca nu m-am putut abtine sa nu o fac iar chestiunea care m-a starnit sa intervin este 'atitudinea' moderatorului si felul in care trateaza modul discutiei iar asta am observat-o in fiecare post unde domnu' moderator intervine,practic nu exista nici macar un singur post undeva in care sa nu inceapa o disputa cu cineva.Cum acesta este un forum public cred ca am dreptul sa-mi exprim si eu parerea si as vrea daca se poate sa nu stergeti acest post.Deci treaba sta in felul urmator , chiar am urmarit posturile dumneavoastra si de multe ori sunteti pe subiect si aveti idei si sfaturi de unde se poate invata ceva , dar de multe ori bateti campii rau de tot. Indiferent ca spuneti ceva de bine sau de rau o faceti intr-o maniera in care eu sesizez un mod deranjant de exprimare si cred ca asta este si motivul pentru care incep disputele.Nu stiu ce pregatire aveti, dar va recomand sa ne mai scutiti din cand in cand cu anumite chestiuni malitioase si nu mai continuati cu atitudinea de 'guru' al teoriei preluate din carti.Nu stiu care fost intentia interventiei dumneavoastra in acest post dar va rog sa ma credeti ca mi-as dori mult de tot sa pot face curatenie si sa pastrez totul in ordine si disciplina asa cum face katran si sunt sigur ca nu sunt singurul care isi doreste asta,iar in alta ordine de idei katran are niste realizari (de hobby ceva mai exigent) demne de toata lauda si de care dumneavoastra nu va puteti apropia nici macar cu gandul, dar e usor sa stai pe scaun si sa lansezi ironii si chestii stresante la adresa unor oameni care se straduiesc sa faca ceva si mai cu seama ca nu au pregatire in domeniul asta ceea ce din punctul meu de vedere ar trebui apreciat.Asa ca prelegerile dumneavoastra de tip propagandisto-comuniste combinate in stil sovietic nu isi au rostul aici(cred ca nu intamplator sunteti din Scornicesti ), si ca sa vin cu cateva argumente va spun ce am observat,in primele postari vroiati sa invatati ceva si sa faceti schimb de experienta, apoi brusc atitudinea si modul in care discutati lasa de dorit(parerea mea).Asa cum spuneam, nu stiu ce pregatire aveti, dar daca aveti pregatire in domeniul asta si asta a fost sau este profesia dumneavoastra mi-ar fi fost rusine sa postez pozele alea cu "MARETELE REALIZARI" pe fondul mizeriei din atelier.Eu nu am nici o pregatire in domeniul asta , asa cum am specificat este doar un hobby,dar consider ca piesele alea cu care dumneavoastra va mandriti, sunt niste rebuturi din gunoi, iar aburelile cu h6/7 si alte alea sunt chestii care nu pot fi verificate.Si va spun o mica poveste , am un atelier de hobby in care am bagat bani grei,iar asta este rezultatul mai multor deceptii de la meseriasi din astia in genul dumneavoastra care dau din gura fel si fel de teorii, dar care habar nu au sa faca ceea ce pretind ca cunosc, iar faptul ca nu postez nimic in rubrica "Atelierul meu" este o puternica frana interioara la care dumneavoastra si oameni asemeni jucati un rol principal.Cred ca este tipic romanesc sa credem despre noi ca suntem buni si ca putem sa facem de toate si de fapt mare lucru nu ne iese.Sunt sigur ca nu sunt singurul care a patit-o cu meseriasi din astia "vechi" si care a platit sume considerabile pt niste piese inutilizabile.Sper ca aceasta postare sa nu fie stearsa si o sa vedeti ca mai sunt si altii care subscriu la ceea ce am scris.De data asta am fost eu acel badboy care sa intre in disputa cu dumneavoastra,sunt mult mai multi pe aici, dar din anumite motive stau in banca lor.Pana una alta sa ne auzim cu bine si va astept replica care sper sa fie lipsita de stilul caracteristic.Sanatate din belsug ;)P.S. Mai katrane ai sters pozele cu atelierul, ca eu nu vad nimic ? Link spre comentariu
Vizitator bitex Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Mai intru pe un alt forum si stiu ca nu aduce bine un mesaj ca cel pe care am de gand sa-l scriu dupa cel de deasupra, dar risc. Intelege fiecare ce vrea. Nu mai vad pozele de la Breaza, dar pot garanta ca e un om obsedat de perfectiune in tot ce face. Spre deosebire de altii, am vazut alte lucruri, pe viu. Face lucruri perfecte, de la construit CNC-uri pana la realizat piese pe ele. Pentru ca isi permite, nu se incurca de maruntisuri care costa 2 lei. Si o face din pasiune. Chiar daca mai sunt lucruri pe care le poate inca invata din experienta, in urma lucrului, (n-am intalnit pe cineva care sa le stie pe toate), compenseaza prin scule si dispozitive perfecte, prin rabdare. Pare ciudat, dar il recomand pentru masinile pe care le face celor care vor bun si ieftin, ca sa nu spun ca este cu o clasa peste unele firme care fac CNC-uri in mod industrial. Daca cineva zice ca nu exista bun si ieftin, am curajul sa-l contrazic daca intervine pasiunea la mijloc si am si exemple. Unul dintre ele este katran. Suna ca un necrolog, dar cine nu l-a cunoscut n-o sa-l cunoasca niciodata si cine il cunoaste nu are nevoie de cuvintele mele. Restul e apa de ploaie. Pe el il doare undeva de faptul ca il laud pe un forum, el stie ce stie, face ce face si cam atat. Si mai sunt 3 meseriai foarte buni (cunoscuti de mine) pe forumul asta, dar nu vreau sa discut despre ei acum. O zice unul care a lucrat ca strungar, care are strung si un fel de CNC acasa (zic "un fel" daca-l compar cu ce face katran dar nu spun de la ce firma ca ma cert cu reprezentantul ei), care nu primeste bani de la nimeni sa-si vada de pasiune, care a mai pus mana pe o cheie... Si ca sa perii moderatorul, eu sunt din ala care inca suporta mizeria pe sub masina inca o zi dupa ce o fac, ca o ocolesc, nu este spatiul meu si ma doare in cot daca cineva o vede. Hai ca m-am laudat destul, va urez spor la treaba!Ca sa ating si alt aspect al problemei, degeaba stii daca nu te ajuta masina. Inclin sa cred ca mai usor obtii ceva daca stii ce vrei, ai cu ce si te ajuta masina, decat invers. Link spre comentariu
katran Postat Martie 6, 2011 Autor Partajează Postat Martie 6, 2011 Recunosc ca sunt un tip mai curand repezit ... Eu am sters pozele ... m-am enervat ( si nici macar nu mai stiu de ce ... ) si am sters tot ... O sa fac altele marti ( ma duc la Breaza ca am un santier in desfasurare ) si o sa le postez ... Ce sa spun ... nu merit aprecierile voastre ... adevarul este ca e usor ( relativ ) sa faci treaba corect , daca ai cu ce ( masini , scule ...) . Dar astea costa ... eu am norocul sa practic o meserie foarte bine platita , drept pentru care pot sa-mi permit sa cheltui niste bani pe care altcineva probabil ca i-ar folosi in scopuri mult mai practice si necesare ... dar asta este viata ... unii cu bafta , altii cu dragostea ( hi, hi , hi !!! ) Multumesc . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Recunosc ca sunt un tip mai curand repezit ... Eu am sters pozele ... m-am enervat ( si nici macar nu mai stiu de ce ...)...Bineinteles ca te-a enervat observatia mea. Ai luat-o drept o negare - ceea ce evident, nu este. Trebuie sa stii, ca am apreciat tot ce ai aratat pe topic. Imaginile atasate demonstrau consecventa in hobby. Probabil ca este o caracteristica constanta a personalitatii tale. Impulsivitatea si actiunile prea putin analizate, sunt caracterice unei varste tinere - probabil pana la 30 de ani. Peste 4...5 ani, vei privi sigur lucrurile in mod diferit. @cnc77hobby: Nu sunt moderatorul acestei sectiuni. Sunt moderatorul sectiunilor "Masini unelte" si "Scule si unelte". Analiza ta de mai sus, dovedeste cel putin subiectivitate si superficialitate. Acum aproximativ un an, cand am fost numit moderator pe acele sectiuni, activitatea era foarte apropiata de zero. Subiectele pe sectiunea Masini unelte se numarau pe degetele de la o mana. Timp de mai multe luni, am sustinut - prin intermediul topicului "Strung" - un fel de monolog, incercand sa arat ce se poate realiza, avand la dispozitie un mic strung si multa pasiune. In lunile care au urmat, unul cate unul au inceput sa se adune pasionatii domeniului si astfel, la aproximativ un an distanta, s-a inchegat acolo un fel de club al celor pasionati. La toate celelalte chestiuni - evident offtopice - trebuie sa gasesti singur raspunsurile. Mai mediteaza. Link spre comentariu
katran Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 Bineinteles ca nu ... Mi-am adus aminte cine m-a scos din sarite ... este vorba de comentariile lui " visinica " de pe topicul pe care prezint constructia unui router ... Nu zic ca n-am fost oarecum " atins " de comentariile dvs. , dar nu pana intr-atat ... Macar dvs. ati fost coerent , clar in exprimare , chiar daca putin tendentios ...ca sa zic asa . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum