Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

overvoltage protection circuit

Reynolds

Postări Recomandate

vreau sa fac un montaj simplu folosind comparatoarele din lm393.trebuie sa monitorizeze o tensiune sa nu creasca peste o anumita valoare.e pentru un incarcator auto.tensiunea de declansare ar fi undeva la 14.5V.cuplarea/decuplarea 220V se va face folosind un releu.daca se poate folosi si izolare optica intre partea de comanda si tensiunea masurata.si sa fie reglabil.daca aveti o schema sau mai multe din care ma pot inspira.va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

4

• LostCell

1

• yo9hnf

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

De ce nu folosesti schemele de incarcare de la litiu ion pt acumulatori auto? astea de la litiu ion limiteaza curentu de incarcare la o valoare prestabilita pana cand tensiunea ajunge la o valoare stabilita,apoi ramane la incarcare la tensiune constanta.

Link spre comentariu

Abunda forulul cu mesaje referitaor el "modificare sursa ATX" in vederea scopului propus.Daca e vb de incarcat acumulatopr cu Pb pentru auto, nu un alt fel de incarcator.Nu area rost sa reinventezi ceva deja experimentat si functional. search.php

Link spre comentariu

am citit un pic mai atent prima postare:redresorul auto exista?acel redresor va stricat bateria si acum doriti o protectie?in final spuneti ca aveti si un trafspuneti clar toata povestea

Link spre comentariu

am un traf care il foloseam direct(cu punte redresoare) la incarcat baterii auto cu pb.deja am defectat 3 baterii cu el, le fierbe si pica cate un element apoi moare de tot.m-am gandit sa fac un circuit care sa protejeze bateriile si sa le incarce cum trebuie fara sa le defecteze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări