Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet amplificator chitara din USA alterat de Hz? 60-50hz

augustin01

Postări Recomandate

Va salut,recent am adus un amplificator (combo) Mesa Boogie din USA, tensiunea este 110v 60hz. Normal ca in Romania folosesc un transformator de la 200v la 110v. Recent l-am pus la vanzare pe un alt forum, iar un forumist a inceput sa faca tot felul de afirmatii: "domne dumneata stii ca sunetul amplificatorului este complet schimbat aici in Ro fata de USA din cauza hertilor? " Ma poate ajuta cineva cu o explicatie detaliata ca sa-i inchid gura? Deja am vorbit cu doi electronisti care mi-au spus ca sunetul nu are cum sa fie afectat de hz, numai daca ar fi fost un magnetofon cu motorase sau scule de mare precizie poate ar fi avut de suferit. Imi cer scuze pentru detalierea problemei in mod neprofesional. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin01

4

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Deja am vorbit cu doi electronisti care mi-au spus ca sunetul nu are cum sa fie afectat de hz, numai daca ar fi fost un magnetofon cu motorase

...si daca acele motoare ar fi fost alimentate in alternativ. :rade: Tipu' cu "hertzii" e de-a dreptul idiot!
Link spre comentariu

Deja am vorbit cu doi electronisti care mi-au spus ca sunetul nu are cum sa fie afectat de hz, numai daca ar fi fost un magnetofon cu motorase

...si daca acele motoare ar fi fost alimentate in alternativ. :rade: Tipu' cu "hertzii" e de-a dreptul idiot!
Salut, vreau sa postez pe forumul ala o explicatie de profesionist. Ma poti ajuta? vreau sa le inchid odata gura,au tabarat pe mine.Asta e topicul:http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/54425-vand-mesa-boogie-525-220v-ca-nou-in-cutie/page__gopid__527135&do=findComment&comment=527135
Link spre comentariu

Amplificatorul este alimentat cu tensiune continua. Tensiunea alternativa de la retea este redresata si ajunge TENSIUNE CONTINUA cu 0 (zero) Hertzi, asta indiferent ca frecventa retelei are 50, 60 sau orice alta frecventa.

Link spre comentariu

Poate in timp...cine stie, o sa apara un brum mai devreme ,cand se usuca electroliticii din partea de alimentare fiind alimentat la o retea de 50hz.E, la 60hz e cu totul altceva,c-urile nu au timp sa se descarce(doar frecventa e mai mare cu 10hz!nu-i asa?)am noroc ca atunci cand scriu stau pe un scaun :ras: Poti sa ii spui linistit ca teoria lui nu face nici......cat negru sub unghie.Ce generos sunt!ha...ha...

Link spre comentariu

Poate in timp...cine stie, o sa apara un brum mai devreme ,cand se usuca electroliticii din partea de alimentare fiind alimentat la o retea de 50hz.E, la 60hz e cu totul altceva,c-urile nu au timp sa se descarce(doar frecventa e mai mare cu 10hz!nu-i asa?)am noroc ca atunci cand scriu stau pe un scaun :ras: Poti sa ii spui linistit ca teoria lui nu face nici......cat negru sub unghie.Ce generos sunt!ha...ha...

Poti intra aici sa vezi ce-i debiteaza mintea? http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/5 ... ntry527230
Link spre comentariu

Apai de debitat tampenii nu e greu,de ex.eu am auzit ca pe masura ce treci de 50hz in sus, forma de unda se schimba,la 53hz este o forma de unda eliptica,apoi la 56hz ajunge foarte aproape de dinte de ferastrau iar la 60hz chiar o forma pura de dinte de ferastrau si pune in pericol puntea redresoare ca poate sa i taie piciorusele... :ras: :ras: :ras:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va salut,recent am adus un amplificator (combo) Mesa Boogie din USA, tensiunea este 110v 60hz. Normal ca in Romania folosesc un transformator de la 200v la 110v. Recent l-am pus la vanzare pe un alt forum, iar un forumist a inceput sa faca tot felul de afirmatii: "domne dumneata stii ca sunetul amplificatorului este complet schimbat aici in Ro fata de USA din cauza hertilor? " Ma poate ajuta cineva cu o explicatie detaliata ca sa-i inchid gura? Deja am vorbit cu doi electronisti care mi-au spus ca sunetul nu are cum sa fie afectat de hz, numai daca ar fi fost un magnetofon cu motorase sau scule de mare precizie poate ar fi avut de suferit. Imi cer scuze pentru detalierea problemei in mod neprofesional. Multumesc

daca este pus la vinzare pe RGC este de intelesacolo 80% din useri sunt imbecilitatea intruchipata,toti se cred Satriani si super buni in chitara sau buni de dat sfaturi dar de fapt sunt idioti rau
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări