TESSLA Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Eu nu vreau sa tin nici un curs si crede-ma ca nu prea imi pasa daca patesti tu ceva sau alta persoana! Ca abunda netul de lucruri periculoase...asa este!(mai ales filme sexy ) Apropo de bobine Tesla si de faptul ca unii folosesc trafuri ridicatoare de la cuptoare cu microunde, multi electricieni care reparau asa ceva au dat ortul popii "scapati de reumatism" de numitul traf. Parca tot aici pe forum povestea cineva despre o "gaura" in zona mainii din cauza unu defect de izolatie a patentului! cand manevra un rezonator din asta. In fine...fiecare isi asuma ce risc/riscuri vrea el. Eu doar am spus ca e greu sa faci o electroliza reusita in regim DIY iar daca mai utilizezi si electroliti foarte otravitori, devine si periculos. Mai ales datorita faptului ca documentatia o gasesti mai greu. N-am militat pentru faptul ca NU trebuie incercata in nici un caz mai sus numita electroliza nici n-am incercat sa " va aduc la cunostinta normele de securitate" cum ni se facea prin generala sau liceu. Si daca tot zici ca esti asa interesat de lucrurile astea, poate ne zici "secretul" unei argintari reusite. Cel putin pe mine si inca alti cativa useri ne-ar interesa. Dar sa fie cu niste substante pe care le putem procura legal. Ca nici acetona nu o mai poti lua asa oricum, la fel bifluorura de calciu (folosita la matuirea sticlei).....ferocianura cred ca nici atata!PS! Domnul Misa vroia sa faca la un moment dat o bobina Tesla de vreo 20-30 kW! Oare ce riscuri o presupune o asemenea constructie? Dar e riscul dimnealui! Apropo, stie careva daca a terminat constructia? Link spre comentariu
fenobarbital Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 @TESSLA "Si daca tot zici ca esti asa interesat de lucrurile astea, poate ne zici "secretul" unei argintari reusite" Despre argintare pot sa spun ca cunosc foarte putine lucruri si am experienta personala 0, asa in treacat amintesc un procedeu fara curent electric ca punct de plecare, unde se folosesc 2p azotat de argint (se gaseste la o firma ce vinde reactivi pt laborator, ~750RON 100g - cam scump), 1p clorura de amoniu (se vinde ca si decapant), 4p tiosulfat de sodiu (medicament), 5p pulbere de creta 50p apa - am vrut sa subliniez ca se pot obtine materialele necesare, pe cai legale insa pentru aplicatii in electronica este mai accesibila stanarea chimica cu SENO-3211 si fiind un forum dedicat mai mult electronicii presupun ca nu despre lunete astronomice vorbim. Depuneri de straturi subtiri de argint se pot realiza si prin arc electric, in vid dar sint convins ca dumeavoastra cunoasteti mai multe decit mine. Repet, pe mine ma intereseaza numai cuprarea si numai pentru realizarea trecerilor metalizate la cablajele imprimate. Sint o gramada de aspecte pe care le-am putea lamurii impreuna, cum aminteam intr-un post anterior, ca intr-un final spre exemplu sa avem pina si o foaie in Excel unde sa introducem numarul total de gauri pentru metalizare, diametrul lor si sa ne iasa ce valoare va avea curentul necesar. Postez aici si nu in subiectul dedicat PCB-urilor pentru ca acela a ajuns foarte greu de urmarit. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Fenobarbital, intrebarile care ti le pui sunt destul de cpmplexe si nu pot fi explicate pe un forum. Daca esti realmente interesat, cumpara cartea "Tratat de galvanotehnica". Acolo vei gasi chiar si faptul ca sarurile de paladiu au rol de sensibilator a suprafetei NECONDUCTOARE in vedera depunerii metalului. ("activarea" suprafetei)De asemenea este un capitol separat referitor la cablaje imprimate. Link spre comentariu
Vizitator steve taylor Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 eu personal am cumparat de la Conrad, Shoping City, Wiena, intr-o sticluta de 50ml, de SILVER ELECTROLYT. Introduci sarma de cupru care urmeaza a fi argintat, lasi cateva minute si gata. Operatia este gata. Tot pe acelas raft era si Gold Electrolyt insa era cu mult mai scump. 50 ml. silver electrolyt= 6Eu. Nu stiu am cautat si in Romania dar nimic. http://www.conrad.at/ce/de/product/5310 ... CHE-100-ML Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Poate daca faci comanda aici: http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... tic&stid=3 iti livreaza produsele Conrad... Link spre comentariu
patric Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Scuze ca intervin, dar nu doresc sa deschid un nou topic.Doresc sa realizez o baie de nichelare, ceva foarte mic, pentru carcase de ceas. Nu cunosc multe despre fenomen, dar dispun de oarece dotare ca sa pot realiza singur lucrarea.Orice sugestie, informatie, trimitere mi-ar fi de real folos.Multumesc.Patric Link spre comentariu
ain Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Cauta dupa nickel electroplating. Uite ai aici un video. O nichelare mata e usor de facut dintr-o solutie de sulfat, clorura sau acetat de nichel concentrat, cu un pH usor acid (in jur de 5 este bine). Trebuie sa folosesti anod de nichel, iar densitatea de curent in jur de 20mA/cm^2. Tensiunea va fi in jur de 3-5V, in functie de distanta dintre electrozi. Dupa depunere prin frecare cu pasla se poate asigura luciu. Nichelarea direct lucioasa este mai pretentioasa si presupune cumpararea unei solutii ce contine un agent de luciu eficient. LE: nichelarea directa a fieruluie este delicata. Mai eficient este sa cuprezi intai fierul, si mai apoi sa nichelezi. Un strat ulerior de crom imbunatateste mult aspectul vizual. Link spre comentariu
Vizitator Makinen85 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 salut!!! am si eu un lantujel destul de gros de cupru si a fost poleit cu nichel. Acuma s-a ros tot nichelul dar vreau sa-l poleiesc cu aur sau argint, prin electroliza...ma poate ajuta cineva cum o pot face in conditii casnice?? posed cunostinte in chimia anorganica, doar ca am nevoie de un sfat bun!!!! Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Baile de argintare sau de aurire contin si cianuri,...deci nu prea ai cum sa faci asta acasa, intrucat ma indoiesc ca vei gasi asa ceva. Plus ca e si foarte periculos intrucat in timpul electrolizei se degaja si gaze, care in cazul de fata sant foarte periculoase. Am vazut totusi ca pe unele site-uri se gasesc niste electroliti gata preparati s-ar putea sa mearga cu acei electroliti. http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... tem=530042 Link spre comentariu
Vizitator Tarabostes Stefan Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Despre galvanizare se poate studia cartea: "Galvanotehnica. Manual practic pentru maiştrii şi muncitori"(Autor; A.M.Iampolschi; Editura Energetică de Stat 1954;). Sunt trecute toate tipurile posibile de depuneri galvanice (argintare;aurire;stanare;alămire;bronzare;cadmiere;nichelare;cromare;plumbuire;depunere fier;zincare;etc.,etc.,etc.) Link spre comentariu
Vizitator szacaz Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 As fi interesat de o metoda (accesibila amatorului) de innegrire chimica/electrochimica a cuprului, a aluminiului si (mult mai putin interesant decat Cu si Al) a alamei. Evident, pentru ajutat transferul termic. Link spre comentariu
Vizitator INDUSTRIALCHIM Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 pentru a afla informatii despre depunerile de metale si produsele necesare ma puteti contacta la nr de telefon 0722330402 Link spre comentariu
puriu Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Cu acoperiri galvanice se ocupa galvanotehnica. Cine este interesat trebuie sa inceapa cu orice carte de galvanotehnica. Chiar daca nu este de nivel stiitific, are un capitol introductiv foarte util. Asemenea carti exista la anticariate si in biblioteci publice. Majoritatea acoperirilor galvanice se pot face cu cianuri, dar putine se mai fac in prezent din asemenea bai. Sunt probleme grele privind epurarea apelor reziduale si gestionarea deseurilor ce contin cianuri. Cine doreste sa faca acoperiri galvanice ar trebui sa se orienteze spre metode fara folosirea cianurilor. Depunerea galvanica a cuprului pe fier nu se poate face din solutii acide, deoarece metalul din baie se depune chimic pe fier sub forma de pulbere. Un artificiu este acoperirea prealabila a fierului cu un strat subtire de nichel dintr-o baie acida oarecare, apoi depunerea peste nichel a cuprului dintr-o solutie acida. La fel se poate depune si argintul dintr-o baie fara cianuri (cu ioduri), dar nu direct pe fier, ci pe cupru sau nichel. Si alte metale su aliaje se pot depune din bai fara cianuri, literature este bogata.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum