Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEMA SUBBAS FACUT CU MAG M1880

TITI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TITI

25

• Mircea Bartic

13

• adi_0106

10

• radue

9

Top autori în acest subiect

Dupa cum a zis adf e posibil sa aiba volumul un pic mai mic si de acolo sa rezulte un bas un pic mai inalt.Eventual ai putea sa desfaci amandoua difuzoarele din incinte si sa vezi daca seamana intre ele.Incintele sunt identice?sau una e un picut mai mare decat alta?

Link spre comentariu

incintele le-am vazut si eu .... si par identice ....... nu zic ca sunt .... pentru ca din cate se vede nu prea sunt identice interesanta problemami-a mai zis TITI ca nu a pus material fonoabsorbat in incinte ..... e posibil si de aici ??? :goodman:

Link spre comentariu

Sincer preferam sa nu apara proiectul fara consimtamantul celui de la care il am dar asta e nu l-am pus io, trecem peste asta.......

o sa fac poze cand am timp........

Am schimbat dfi intre ele ...nu e nica de aici

P\ur si simplu fratilor la rece vorbesc daca bati cu mana in difuzor boxa aia buna are un raspuns cred de invidiat si pt o incinta de firma adica daca loveam mai tare difuzor tremura usor vitrina in camera deci foarte jos iar la cealalta daca bat in dif parca as bate in difuzor si acesta este in aer . deci practic nu se vede mare lucru ........

Totusi incinta scoate ceva bas doar dac bagi ceva mai mult semnal in ea

deci una la mana se aude la acelasi volum mai incet ca aia buna , mai putin bas si parca are si ceva medii mai pronuntate, f imp chair se simte un pic daca dadeam si ceva inalte dina statie pe canad la incinta buna difuzorul era practic total insensibil la inalte...........

Nu mai inteleg.........ce poate fi nasa diferit de suna cu totul altfel asta cand incintele au fost facute la fel si nu par a fi deiferente in interior adica volumul nu poate diferi exagerat.........

Oricum eu is fericit sa stiu ca difuz nu au nimic se aud la fel am testat :yawinkle:

Link spre comentariu

Deci la mijloc fata de proiectul initial am o ramforsare intre peretii laterali, asta e adaugata de mine si imi amintesc io ca la una din incinte la constructie intr-adevar am pus acea ramforsare fff fortat adica practic am strans boxa destul de tare ca sa zic asa , dar totusi ceea ce nu inteleg io este practic ce inseamna rezonanta aceea e numai aerul care se plimba prin interiorul incintei si porturile de bas refl sau si boxa in sine adica peretii toata constructia ei ca la mine dupa mintea mea parca ar fi ceva in interiorul incintei care absoarbe tot .................

Link spre comentariu

Nu sunt foarte priceput in domeniu dar din experienta mea (modesta cei drept) eu as pune pariu pe o bere ca motivul ar surveni de la materialul fonoabsorbant (asta daca are). Ori nu este pus in cantitati egale,ori in locuri mai mult sau mai putin diferite ,tasat mai mult sau mai putin.Spun ca materialul fonoabsorbant ar fi problema pt ca am recunoscut in descrierea comportarii boxei ''incapatanate'' comportarea boxelor mele cu HP-15W (100l) cand nu aveau vatelina deloc. Bas-ul practic nu exista, iar inaltele te tampeau . Cand am bagat vatelina a aparut si bas-ul si inaltele sau calmat.Nu stiu daca am dreptate dar ....... asta e parerea mea :supz:P.S. Un cm in plus sau in minus pe oricare latura a boxei nu cred ca ar avea urmari asa de importante.

Link spre comentariu

deci e identicMaterialul e la fel combinatie pal si ceva mdfPlaca de la mijloc e montata orizontal fata de planul solului deci taie aerul nu sta in calea lui.......Diferente gasite placa de la mijloc de ramforsare aflata pe placa de jos in proiecteste la boxa buna la 18cm de canalel de reflex iar cea de la boxa naspa e la 19cm, nu pare sa fie de acolo ca am compensat lipsa de 1cm fata de canalele de refl cu o alta placa de pal adevarat de 18mm grosime dar nu e de acolo...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări