Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEMA SUBBAS FACUT CU MAG M1880

TITI

Postări Recomandate

Am facut doi subwoof cu dif de 18'' MAG M1880

http://www.magnet.com.ua/speakers18.html

ASA primul l-am montat acu vreo doua sptamani si m-am tot laudat in stanga si in dreapta ca se aude super si defapt asa este incinta are un spl f mare proietul din pacate il am de la cineva de pe forumnu il pot pune dar repet e incinta ffff bine calc si cu prima nu au fost probleme , insa cu cea de-a doua facuta azi si identica cu prima parca nu se aude la fel are mai putin bas...........

Am verificat fazatul la mufe speakon si nu pare nimicc in neregula, am mas cu ohmetrul si la borne la fiecare dif am 6,8ohmi identic, incintele is la fel.......

deci pe acelasi amplif am pus si se aud putin diferit adic una e mai pe bas iar cealalta se aude si mai pe medii adic mai sus in frecv...

pot fi difuzoarele naspa lucrate si sa difere sunetul de la dif, ma repet incinta e ffff bine concepuata si inclin sa cred ca acel model se fol si in destule cluburi din Romania si am ca argument prima incinta in care am bagat io cred doar vreo 5W si tremura toata mobila in sufragerie si avea un bas ff puternic , curat.........

Nu stiu ce sa mai cred dar inainte de acesti subwoof am avut alte doua boxe cu aceste dif si la fel suna parca una mai pe bas, io initial crezand ca e din cauza pozitionarii prin casa dar se pare ca nu e asa ........

Dati-mi si voi un sfat ca io nu stiu ce sa mai cred si daca am dat banii pe un dif naspa e bine de stiut sa nu mai ia lumea tapa....................

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TITI

25

• Mircea Bartic

13

• adi_0106

10

• radue

9

Top autori în acest subiect

S-ar putea ca problema sa fie de la diferenta prea mare intre parametrii difuzoarelor.ex unul sa aiba Fs sa zicem cam cu 5-6 Hz mai scazut decat altul si implicit de schimba si alti parametrii si se modifica destul de mult raspunsul in frecventa al incintei.S-ar putea sa fie o problema la amplificator, dar ma cam indoiesc.Totusi incearca sa schimbi intre ele boxele si poate e vreo diferenta.

Link spre comentariu

diferenta ar putea veni de la faptul ca cu un dif ai ascultat o vreme si el si-a facut un rodaj si raspunde ceva mai bine la fregventele joase.eventoal asculta o vreme cu celalalt si poate isi da drumu

Link spre comentariu

Imi pare rau dar teoria lui nexus nu se confirma de data asta, pur si simplu e o problema la cutie , chestie pe care am verificat-o si la rece lovind usor cu palma difuzoarele aflate in cutii si am vaz ca boxa care suna f bine are un raspuns mult mai bun decat cea care e cu problema.Sa nu ma intrebati care e probl ca nu stiu ceva am gresit la cutie dar nu stiu inca ce am cam masurat si canalele de reflex par identice..................... :axe: Pur si simplu am schimbat dif intre ele si am vaz ca cel care suna bine suna acu mai naspa pus in carcasa a doua cea cu problema , viceversa cel care suna nasol suna super in cealalta boxa, incerc sa vad care e faza ca dif nu au nimic si poate totusi salvez si boxa a douacumva :smt021 Poate imi dati un sfat ca sincer sa fiu carcasele par identice , nu stiu ce am gresit asa ca fiti de doua ori atenti cand lucrati la boxe

Link spre comentariu

TITI a detectat o mica diferenta intre cele 2 boxe ..... in momentu asta e dus sa mai completeze ceva in cutia aia care suna naspa are un perete (ramforsare) cum 1 cm mai mica ...... si e posibil de acolo sa fie ramforsarea in cauza ... este montata in dreptul gaurilor de bass-reflex .... si la cutia care suna rau e putin mai departe decat la cutia care suna bine ramane sa mai adauge TITI acolo 1 cm de pal ..... pt ca sa faca cutiile identice :supz: asteptam vestile lui :smt006

Link spre comentariu

Naspa tnu mere deloc alta e probl , nu inteleg incintele par prea la fel ca sa sune asa diferit ....................repet dif is identice acu e sigur nu e acolo problema ..............Astept sfaturi :goodman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări