iahim999 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am pus mana pe un monitor lcd defect,adica nu ii merge invertorul de la neoane si m-am gandit sa il modific putin As vrea sa pun leduri,dar nu stiu ce sa aleg,am vazut ca sunt baghete gata facute cu smd care m-ar ajuta mult Cine a facut aceasta modificare si vrea sa ma ajute? As vrea un model de bagheta care lumineaza suficient si o pot alimenta de la 12V fara sa limitez durata de viata a ledurilor,deci HELP Link spre comentariu
khrystyan Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Eeee... hai ca asta e tare, ma intrebam si eu mai demult daca e posibil... Sa nu mai vorbim, ca daca se poate realiza, functioneaza si se vede satisfacator(macar 85-90% din cum se vede unul cu neoane), asta ar fi foarte bine pt a fi implementate la laptopuri( baterie +++ ). Link spre comentariu
iahim999 Postat Ianuarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Eeee... hai ca asta e tare, ma intrebam si eu mai demult daca e posibil... Sa nu mai vorbim, ca daca se poate realiza, functioneaza si se vede satisfacator(macar 85-90% din cum se vede unul cu neoane), asta ar fi foarte bine pt a fi implementate la laptopuri( baterie +++ ).Am vazut cum au modificat altii ,dar au pus led langa led in bucata de tabla in care erau neoanele Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Este o idee frumoasa la care m-am gandit si eu mai demult. Insa pentru asa ceva ti-ar trebui un monitor cu un contrast foarte mare, in primul rand. De ce? Pentru ca muncesti ceva la chestia asta si nu prea merita sa o faci pentru un display AOC sau alte chinezarii ci pentru unul care chiar iti afiseaza o imagine de calitate. Ma refer aici si la culori.Tehnic, este foarte usor de realizat asa ceva. Exista cipurile Maxim, pe care le recomand cu caldura, care stiu sa stabilizeze tensiunea la 3,3V si au de asemenea intrari de enable, PWM (luminozitate) si tot felul de protectii. LEDurile, dupa parerea mea, ar trebui sa fie alb cald cu tempertura in jur de 2700K si luminozitatea cat mai mare ca sa ai de unde alege. Iar toata treaba pusa pe un cablaj cat mai profesional ca sa nu umbli toata ziua in monitor ca a ruginit vreun contact sau chestii de gen. In nici un caz ca in clipul de pe YT unde LEDurile sunt legate intre ele cu sarma cositorita... Aia e carpaceala ieftina si proasta.Un proiect numa bun pentru viitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum