TESSLA Postat Ianuarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Schema este, montajul propriu zis...cine stie. Ati imperecheat tranzistoarele finale si prefinale? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Schema este, montajul propriu zis... adica? Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Pai o schema poate sa functioneze teoretic dar pentru realizarea practica depinde un pic si de priceperea executantului, de ce mijloace tehnice are la dizpozitie...etc. Si pe urma mai e si cat de bine functioneaza... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Montajul din schema prezentata functioneaza foarte bine. Timp de 30 de ani, pina sa se utilizeze alimentarea simetrica, nimeni nu s-a plins de aceste amplificatoare. Timbrul amplificatorului nu e dat de etajul final (e cit de cit liniar) ci de corectorul de ton, in functie de frecventa de corectie si atenuarea/expansiunea oferita de acesta. Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Asta am inteles! Insa una e o schema si alta e realizarea propriu zisa. Functionarea teoretica nu implica si functionarea practica. Invers este valabil. Depinde de ce materiale folosesti, de cunostinte, in fine nu vreau sa ma repet da uite ca am facut-o. Ca sa exemplific si sa nu ma intelegi gresit, poate baiatul nu era asa multumit de amplif daca nu ii spuneai de reglarea curentului de mers in gol si a simetriei. Asta in ipoteza ca nu ar fi stiut lucrurile astea , ipoteza care este destul de probabila. Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Ati imperecheat tranzistoarele finale si prefinale?...intotdeauna Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 dar driverele? uite asa am ajuns si eu "carcotas" .. sper ca se intelege de gluma..... asta e asemanatoare cu prima schema pe care am realizat-o eu in regim diy. si la mine a mers din prima , cu tranzistori KD luati din TV de pe alimentari , si erau de TESLA fabricati.. si culmea ca se auzea fte fte curat sunetul , avand ca sursa de semnal un deck sony ,"din ala fitos" la care se intorcea capul de redare prin rasucire... cineva in nordul tarii facea comert cu schema de fata pe vremurile alea , si culmea ca era miner de meserie , deci mare pricepere banuiesc ca nu trebuia sa realizezi schema de fata.. alimentarea era realizata dintr-un traf cu secundar de 40V si diametrul sarmei de 2mm , deci avea de unde , cat despre filtraj , era cam slabut , avea doar un condensator de 4700uF/63V , cred ca era Frolyt ... cea mai buna imbunatatire a alimentarii ar fio fost inserarea unei rezistente de 820ohmi si unui condensator nepolarizat de 100nF intre masa si + ... si eventual o siguranta fuzibila de 3A pe fiecare canal.. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 ipoteza care este destul de probabilaDin pacate, sint prea multi cei care comenteaza fara sa aiba habar de ceva, dar se dau mari cocosi... Ii recunosti usor, dupa intrebarile stupide care le pun atunci cind au nevoie de ceva... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 sper ca nu era vb de mine Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Daca era vorba despre mine, parerea mea e ca nu m-am dat cocos! E parerea mea! Eu am vorbit despre niste lucruri, pentru unii foarte simple, pentru unii foarte complicate. Citind rubrica "Acord impotriva cererilor si ideilor tampite ale novicilor" te poti edifica mai bine asupra acordarii vreunei prezumtii "de indemanare" sau "pricepere" pentru colegii de pe site (mai ales daca e nou venit). In fine, cam despre asta era vorba. Nu era vorba despre functionarea sau nefunctionarea unei scheme. Atata vreme cat exista oameni care isi taie creanga de sub picioare( la propriu!)....poate sa fie un lucru oricat de simplu, tot poti sa gafezi. In fine, nu am vrut sa intru in contradictie cu nimeni....dar vad ca am "simpatizanti". Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 terminati filozifia si vorbiti stric despre electronica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum