Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bloc alimentare amplificator

TESSLA

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

15

• wally_gatter

7

• remus68

5

• Shambala

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Hardcoreman

In cazul tau, 4*80=320 W. Deci traful tau ar trebui sa aiba macar 400 W, ca sa nu il exploatezi aproape de curentul de scurtcircuit.

Cazul meu e ca fac amplificator sterero, deci 2x80W la 4 ohm. Alimentare tre sa fie 40-60V. Eu vreau50-55V, deci am nevoie de un transformator 2x40V, ~160-200W...iar tensiunea nu stiu cat tre sa fie...4-7A, nu stiu.. Caut trafo din second hand. La magazin costa 80-90 ron. Pt mine e cam scump...
Link spre comentariu

Tensiunea se masoara in volti (de la Alessandro Volta) iar intensitatea se masoara in amperi (de la Andre Marie Ampere)! Pentru ce spuneai tu, ai nevoie de un traf mai puternic (decat 160 W), ca amplificatorul nu functioneaza cu randament 100%. Asta mai depinde acuma si de regimul in care va lucra amplificatorul. Daca nu asculti muzica prea aproape de puterea maxima, poti utiliza si un traf de 160 W. Mai cauta pe la rubrica vanzari sau supravegheaza mesajele noi si ai sa gasesti la un pret mai modic. Numai bine!

Link spre comentariu

am sa ma bag din nou in seama: doua canale a 80W sa zicem cu un randament de 60% (caz fericit) rezulta 256W puterea transformatorului , alegi unul de 300W... si daca tu vrei 55V pe ramura de alimentare , asta inseamna ca vrei ca secundarul trafului sa aiba 2x40V , ca astia inmultiti cu 1.4 iti dau 2x55V , imparti ai 256W la 80V si iti da 3,2 A... asta e curentul maxim.. dar daca ai posta tu schema aia care vrei tu sa o alimentezi , am putea stabili mult mai exact despre ce alimentare ai nevoie... pentru ca eu zic asa , s-ar putea ca nici cei 300W ai trafului sa nu-ti ajunga , daca vrei sa forjezi amplificatorul la volum mare (constant) o perioada mai lunga de timp....

Link spre comentariu

in primul rand , e un amplificator in clasa A , are alimentare ASIMETRICA , deci secundarul de 40V simplu iti ajunge.. cu schema de fata scoti vreo 25W la alimentare de maxim 50V dupa redresare si filtraj... nu recomand tensiune mai mare de 40V la tensiunea secundara.. ptr doua canale 6A ar fi suficienti in secundar , deci tot la traf de 240-300W ajungi

Link spre comentariu

Ei...poate sa utilizeze si un traf ceva mai mic. Ce nu inteleg eu este cum sa faci un montaj si sa nu ai sursa de alimentare sa-l probezi?! :rade: Sau sa nu te "roada" curiozitatea de a vedea daca functioneaza sau nu!

Link spre comentariu

in primul rand , e un amplificator in clasa A , are alimentare ASIMETRICA

:rade: Nu-i deloc asa! E un amplificator in clasa AB cu alimentare asimetrica, tipic anilor 60'...70'. La punerea in functiune, cu VR reglezi curentul de mers in gol si prin tatonarea lui R3 ajustezi simetria (pe linia mediana sa ai 1/2 din tensiunea de alimentare).Amplificarea este un pic cam mare si ar fi bine sa montezi la R5 o rezistenta de 82...100R - amplificatorul va fi mai stabil. In emitorul lui T3 monteaza o rezistenta de 18...33R.Schema este perfect functionala. Il poti alimenta linistit cu 60Vcc (secundarul trafului de alimentare sa aiba 42Vca).Rezistentele din bazele finalilor le poti elimina, dar monteaza in bazele prefinalilor cite o rezistenta de 100...220R.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări