Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat controller pentru programare leduri

Vizitator vicheg2

Postări Recomandate

Vizitator vicheg2

Am descoperit de curand fenomenul POV si mai ales aplicatia lui POV Led Globe.

http://translate.google.com/translate?j ... l=ru&tl=en

Dupa cum se poate vedea din schema care se poate vizualiza in al doilea link, prietenul nostru bautor de vodka a folosit 4 atimel-uri. Intrebarea mea este ce recomandati? Atimel sau PIC? Pt ca as fii tentant sa urmez caile folosite de altii dar intreb si eu inainte pt ca nu am mai facut electronica de 6 ani si nivelul meu este mediu in cel mai bun caz (liceu de electronica dar mai mult teorie si 0 experienta in programare).

Orice sfat si recomandare sunt binevenite. De asemenea o sa mai am nevoie de ajutor pt programarea luminilor. Sunt tentat sa folosesc leduri RGB dar pt asta chiar ca o sa stresez pe cineva pt ajutor.

Imi cer scuze daca nu am postat corect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

3

Top autori în acest subiect

Pe site e dat codul hex pentru un ATTiny13, cel mai bine folosesti schema si codul lui. Uita-te mai atent in schema ca e un singur Atmel si celelalte sint registre de deplasare pe 8 biti, 74HC164.

Link spre comentariu
Vizitator vicheg2

Am observat si eu acum, pentru ca aseara am cautat pe un netbook si nu am inteles foarte bine ce scria + ca eram cam obosit.Ma intrebam daca nu cumva e mai usor si mai "elegant" sa folosesc un singur PIC pe 32 biti (sper ca nu gresesc) ca sa simplific si cablajul. De aceea am si postat la PIC si nu la Atmel dar daca ma sfatuiti sa il urmez pe rusnac atunci inchid aici si mut discutia pe Atmel.Si mai am o intrebare dupa ce am studiat cat de cat schema. Pinul PB0 din schema e legat la pinii de clock la registre. Daca folosesc un motor cu rotatii mai multe si adaug un senzor infrarosu care sa reseteze la fiecare inceput de rotatie. Gandesc bine oare?

Link spre comentariu
Vizitator vicheg2

Am observat si eu acum, pentru ca aseara am cautat pe un netbook si nu am inteles foarte bine ce scria + ca eram cam obosit.Ma intrebam daca nu cumva e mai usor si mai "elegant" sa folosesc un singur PIC pe 32 biti (sper ca nu gresesc) ca sa simplific si cablajul. De aceea am si postat la PIC si nu la Atmel dar daca ma sfatuiti sa il urmez pe rusnac atunci inchid aici si mut discutia pe Atmel.Si mai am o intrebare dupa ce am studiat cat de cat schema. Daca folosesc un motor mai rapid si adaug un senzor infrarosu care sa reseteze la fiecare inceput de rotatie pe pinul de RESET de la Atmel (PB5). Gandesc bine oare?

Link spre comentariu

Nu văd de ce n-ar merge cu un PIC32F cu mai mulţi pini :da doar că trebuie să rescrii programul. Pare simplu, nu cred că ar fi o problemă.Resetarea uC la fiecare tură s-ar putea să nu fie o idee bună fără turaţie stabilizată deoarece turaţia motorului variază uşor in funcţie de condiţiile de mediu: temperatură ambiantă, curenţi de aer, temperatura lagărului şi a înfăşurărilor. La unele ture imaginea s-ar putea să se termine mai repede, lăsînd un 'unghi mort' fără imagine. Senzorul IR ar fi bun tocmai pentru sincronizarea imaginii cu motorul. Pentru simplificare, in loc de senzor IR ai putea sa pui înfăşurarea care culege tensiunea, redresată monoalternanţă, direct pe o intrare cu comparator, şi vei obţine impulsuri de frecvenţă egală cu turaţia.

Link spre comentariu
Vizitator vicheg2

Bine am exagerat cu 32 ca e prea mult pentru ce este nevoie. Dar un PIC 16 F 877A-I/L e de ajuns zic eu.Acum vine intrebarea magica: fac cu un PIC16 si invat programare sau stresez pe cineva sa faca hexul pt mine sau folosesc ce a facut fratele nostru Ivan?La "redresată monoalternanţă, direct pe o intrare cu comparator" m-ai pierdut. Nu imi amintesc asta din liceu

Link spre comentariu

Ce haz ar mai avea proiectu' dacă-ţi face cineva hex-ul? :rade: Iniţial credeam ca ŞTII programare şi că ţi se va părea challenging să-ţi faci programul. No bine. Clonează ce-a făcut "Ivan".

Link spre comentariu
Vizitator vicheg2

Pai am zis de la ineput ca nu stiu programare. Dar m-ai motivat ( :bataie chiar daca nu era intentia ta ..sau poate era...) si uite ca ai dreptate mai bine fac eu cum cred ca si-asa am timp liber cat stau la munca sa citesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări