Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio in boxe

chorchy

Postări Recomandate

am o pereche de boxe ieftine genius care prind radio(se aude chiar tare cand potentiometrul de volum este pe minim).mentionez ca stau in Leu C si ma gandesc ca antenele de pe la facultate ar putea sa le influenteze.am incercat sa folosesc cablu ecranat,dar fara succes.am desfacut boxele si m-am uitat la amplificator.am observat ca circuitaul de masa nu este o dunga groasa cum am vazut in alte amplificatoare,face un fel de cerc,cu unduiri.e asa-zisa bucla de masa?am atasat un condensator nepolarizat de 100nF intre masa si plusul alimentarii si radioul nu se mai aude aproape deloc.se poate strica ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chorchy

2

• Putz

1

• apollo11

1

Top autori în acest subiect

Nu se intampla nimic.....nu ai cumva tensiune simetrica acolo ca sa pui cate un condensator pe fiecare ramura? intre GND si + si intre GND si -.....poti sa-i lipesti direct peste pinii condensatorilor de filtraj.Dar eu cred ca sunt deja prezenti acolo condensatori de 100nF la alimentare....sunt pentru ceva filtraj de inalta frecventa sau cam asa ceva.Nu vreau sa te invat gresit dar ti-am dat macar o idee.

Link spre comentariu

nu au alimentare simetrica,si nici conzi de 100nF.acum am facut o mica prostie,le-am dat tare si a inceput sa se auda radio iar.s-o fi stricat condensatorul,nu stiu ce tensiune avea specificata,e dinala mai no-name

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iti recomand sa pui cate un filtru RC pe placa, la intrarea de sunet:

- R de 1kohm in serie cu intrarea

- C de 470pF la masa, dupa rezistenta

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRipIZBgb7iSXxtiT_DFhk9n5ZGjQW8Qc7cycao-46sSTkvwQYn

In felul asta poti sa tai componenta RF, care altfel e culeasa pe cablul de intrare, si demodulata de amplificator.

Alte masuri:

- condensatorul de 100nF pune-l cat mai aproape de integrat (pe pinii de alimentare daca poti).

- fa rost de un inel de ferita gen Posted Image si treci cablul de intrare prin el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări