Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

realizare timer

ionut20

Postări Recomandate

in cazul in care nu am gresit ceva mai sus as fi curios sa stiu cat de eficiente sunt 555 pe o perioada indelungataadica tinand cont de o tensiune stabilizata aplicata montajului isi va modifica acesta cu mult caracteristicile in functie de, sa zicem caldura??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

11

• one

2

• niq_ro

1

• mitescu

1

Top autori în acest subiect

Variatia nu e mare. Cred ca precizia (sau variatia) depinde mai mult de componentele externe si mai putin de 555, care isi ia tensiunile pt. pragurile de comparare dintr-un divizor rezistiv, deci tensiunea de alimentare nu prea influenteaza temporizarea. Altfel, pentru ce iti trebuie tie, nici nu cred ca se pune problema preciziei.

Link spre comentariu

in primul rand, merci de raspunsdespre precizie ai dreptate, o mica variatie nu ma va deranja; cat despre tensiune oricum voi alimenta astabilul dintr-un 7809 cu filtaj corespunzator pentru ca tensiunea sa nu varieze prea mult(pt. acumulator de masina oricum tensiunea nu sta la 12V :smt003 inca nu am facut montaju' dar mai am o intrebare:pe out-ul de la 555 vreau sa pun un pnp de mica putere, ceva 557 sau ceva echivalent; intrebarea ar fi ce rezistor sa folosesc pentru comanda bazei BC-ului???eu m-am gandit la un rezistor de ~1K, tinand cont de Ualim.=9VE ok???o zi buna :smt006

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

in sfarsit am avut timp sa realizez timerul cu 555 si o iesit bine; l-am intercalat cu alarma si totul functioneaza perfectcu ocazia asta adrsez multumiri pt toti care au dat "reply" :prayer: toate cele bune :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări