Vizitator nikkon Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Salut, Am gasit un tip de subwoofer foarte insteresant ca si arhitectura: http://elac.ro/SUB_2010_main.html a reusit cineva sa compuna un sub in genul celui de la Elac? Ma gandesc eu sa incerc, dar am nevoie de hinturi !!! -Daca merita sau nu sa am 2 difuri? -difurile trebuie sa fie la fel ca specificatii? - materiale ? marime? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator nikkon Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 merci de raspuns.Da ma intereseaza.Acum incerc sa-mi fac o idee despre ce si cum se poate face, de ce am nevoie. Link spre comentariu
bographics Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Din cate stiu eu, o astfel de incinta cu 2 difuzoare in configuratie push-push / pull-pull (incinta izobarica) are urmatoarele avantaje si dezavantaje:1. Sunetul este mai precis (creste linearitatea).2. Incinta poate fi de 2 ori mai mica decat in cazul utilizarii unui singur difuzor.3. Costurile aproape se dubleaza (2 difuzoare, amplificator de putere dubla, etc)4. SPL-ul nu este extraordinar, un astfel de sistem nefiind eficient.Nu am ascultat o astfel de incinta, dar costurile mari si eficienta scazuta nu le recomanda. Evident, pentru audiofilii cu bugete mari este o solutie fara compromis. Link spre comentariu
Vizitator nikkon Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 merci frumos pt ajutor.revin cu detalii. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Din cate stiu eu, o astfel de incinta cu 2 difuzoare in configuratie push-push / pull-pull (incinta izobarica) are urmatoarele avantaje si dezavantaje: 1. Sunetul este mai precis (creste linearitatea). 2. Incinta poate fi de 2 ori mai mica decat in cazul utilizarii unui singur difuzor. 3. Costurile aproape se dubleaza (2 difuzoare, amplificator de putere dubla, etc) 4. SPL-ul nu este extraordinar, un astfel de sistem nefiind eficient. Nu am ascultat o astfel de incinta, dar costurile mari si eficienta scazuta nu le recomanda. Evident, pentru audiofilii cu bugete mari este o solutie fara compromis. push pull nu inseamna incinta izobarica pushpul arata asa izobaric asa Link spre comentariu
Vizitator nikkon Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 ok. merci de raspuns.atunci elac ce foloseste? Link spre comentariu
Vizitator nikkon Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 ma gandeam sa pun 2x : - http://www.rockfordfosgate.com/scripts/ ... 1083013879 sau - http://mobile.jlaudio.com/products_subs ... ries_id=28 astept si alte recomandari + recomandare filtre. multumesc. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 acel subwoofer este un manifold in realitate, cu doua difuzoare care impart acelasi volum.difuzoarele trebuie sa fie identice altfel pot interactiona intre ele si raspunsul va fi dezastruos Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Manifold ar fi o chestie dinasta: Adica mai multe difuzoare apropiate care bat intr-o cavitate comuna si iti mai creste gradu de cuplaj intre ele si implicit eficienta. Cu cat..depinde de multe chestii. Eu din ce vad e o simpla incinta cu 2 difuzoare. Push pull nu prea are cum sa fie din moment ce daca ar fi legate in antifaza (cand un con iese inafara celalalt sa intre) ar aparea niste anulari de toata frumusetea si ai avea bas zero. Ar fi fost push pull daca un dif ar fi fost montat invers si legat in antifaza. Iti dai seama ca aspectul esential e designul, sa nu se vada difuzorul, sa nu ocupe prea mult loc si sa poti pune o cana de cafea pe el. De aici se pot inflori lucrurile cum ca in felul acesta basul e mirobolant si ce mai vrei tu. Poti sa incerci aceasta varianta, dar atentie ca din difuri de cacao nu poti scoate calitate. La treaba cu izobaricul, nu orice dif merge pus in izobaric. Multe din ele huruie si scot un bas destul de murdar, numai bun pt filme si subwoofere de portbagaj, dar pe muzica strica tot farmecul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum