Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare cu tuburi - scheme si detalii de executie

SHONELU

Postări Recomandate

Prin biblioteca unui amic ce a plecat la ingeri , am gasit citeva carticele cu scheme de amplificatoare.Carticelele sunt in RUSA dar se pot intelege datele despre transformatoare si fara dictionar.Cum aici nu se pot posta fisiere mai mari de 2 Mb , o sa le pun pe bucati. Incep cu prima :

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SHONELU

7

• hpavictor

1

• md_2910

1

• cmariuss

1

Top autori în acest subiect

Nu este neaparat nevoie sa fie tradus totul. Ai schemele , ai datele transformatoarelor de iesire si de alimentare. Trebuie sa tii cont de sistemul de notatie rusesc ,al componentelor.Dau cateva exemple: rezistori : valoarea 0,1 = 100 kohmi ; 0,15 = 150 k ; 0,47 = 470 k ; 1,0 = 1 Mohmi 100 = 100 ohmi ; 200 = 200 ohmi ; 300 = 300 ohmi condesatori : valoarea 0,05 = 50 nf ; 0,1 = 0,1 micro f ( 100 nf ) ; 0,5 = 500 nf ( 0,5 micro f ) 100 = 100 pf ; 150 = 150 pf ; 2000 = 2 nf ; 4700 = 4,7 nf 10,0 = 10 micro f ; 40,0 = 40 micro fAtentie si la notarea puterii rezistoarelor ,de exemplu cele cu o linie oblica sunt de 0,25 w ---[ / ]--- cu o linie in lungul pinilor sunt de 0,5 w ---[---]--- cu una , doua sau trei linii sunt de 1 w , 2 w respectiv 3 w ---[ l ]--- , ---[ l l ]--- , ---[ l l l ]--- mai departe sunt trecute cu cifre romane . Sper ca m-am facut inteles cat de cat. Pentru eventualele nelamuriri , pune intrebarile aici si vom incerca sa-ti raspundem .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări