Vizitator Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Este o migala enorma sa confectionezi suruburi, dar mai ales piulite sub M3. Ma indoiesc ca vei reusi sa gasesti tarozi si filiere sub M2. Ele se fac in regim de unicat, numai la comanda ceasornicarilor si sunt scumpe in draci. Incearca la cutit. Poti sa-l faci dintr-un burghiu cu diametru de 2...3 mm cu unghiul la varf de 118 grade. Nu vei avea de facut, decat cea de-a doua muchie taietoare si apoi sa ajustezi tija la diametrul de intrare al gaurii de filetat. Insa asa dupa cum mai spuneam, eu personal m-as lipsi de o asemenea experienta. Prefer sa recuperez aceste "ciudatenii", astfel incat am cutiute cu suruburi si piulite incepand de la M1. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Stiu ca sunt migaloase dar cand iti trebuie si nu ai asa ceva le confectionezi.Tarodul imi trebuie ca numai pe acesta nu-l am de M1,4, filiera o am cat si restul valorilor uzuale am tarod plus filiera cum ar fi :M1,2 , M1,4(filiera), M1,6 , M1,8 , M2 , M2,5 , M3, M3,5...M7, M9 Link spre comentariu
Vizitator craciunescu bogdan Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 salut. si eu am tarozi de m1,1 si 1,8 cumparati din piata Mehala.Sunt marca FRA fabricati in yugoslavia.daca ai nevoie radu, pot sa-ti imprumut. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Acum am cumparat de pe ebay.de un set tarod si filiera de M1.4 ca sa am tot ce-mi trebuie, toata gama. Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Eu mi-am adus de pe un site din Franta tarod de 1.6 , unul singur, din cauza pretului, cam 10.5 E/bucata,daca ai nevoie iti dau linkul.Transpoirtul de asemenea e scump, nu stiu daca merita. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Am luat aseara de pe ebay.de set de doi tarozi de M1,4 plus filiera si cu tot cu transport este 7,5€.Astept sa vina ca sa vad ce calitate au. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Am gaurit ieri cu alezorul si am ajuns la diametrul de 25mm. Gaura a iesit cu rugozitate foarte mica, parca ar fi rectificata. Din acest moment voi strunji pana la diametrul fimal de 30mm, las adaus de finisare pentru alezor. Strunjire papusa mobila Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Buna ziua, Va urmaresc cu mare interes lucrarile ( si atelierul, implicit).N-am inteles exact cum veti strunji gaura papusii mobile inspre aducerea la cota prefinala la care se va folosi alezorul-pt finisaj.Subiectul e de mare interes pentru mine,intrucat papusa mea mobila e descentrata fata de axul universalui (ochiometric varful pinolei e cu cc 2-3 zecimi mai sus decat un con fixat si strunjit in universal,pt control) si acuma caut idei.Daca va iese bine lucrarea, as fi dispus sa fac ceva similar , in sensul in care sa maresc gaura actuala in care intra bucsa pinolei, dupa care sa "infund" gaura rezultata cu o bucsa de bronz, dupa care sa efectuez gaurire+alezare dupa metoda dvs. Am urmarit indicatiile colegului Ola Nicolas, undeva pe la sfarsit am pierdut ideea, cu confectionarea "calaretului"...vorba aia, o imagine face cat 1000 de cuvinte.... Oricum, spor la treaba si succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 ...Am urmarit indicatiile colegului Ola Nicolas, undeva pe la sfarsit am pierdut ideea, cu confectionarea "calaretului"...vorba aia, o imagine face cat 1000 de cuvinte...Iata o imagine schitata, in atasament.Totul se refera la modalitatea de reglaj fin al cutitului unei bohrstange. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Foarte ingenios dispozitivul, am sa folosesc idea chiar si fara plata dreptului de autor , dar am sa aduc o inbunatatire cum ar fi ; in dreptul surubului de fixare am sa practic o fanta ca sa pot realiza fixarea cutitului si sa vad pe comparator sa nu se miste cutitul in timpul fixarii. Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Multumim pentru desenul tehnic,totul e cat se poate de clar.Informatia e cat se poate de valoroasa iar desenul e mai mult decat explicit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Foarte ingenios dispozitivul, am sa folosesc idea chiar si fara plata dreptului de autor , dar am sa aduc o inbunatatire cum ar fi ; in dreptul surubului de fixare am sa practic o fanta ca sa pot realiza fixarea cutitului si sa vad pe comparator sa nu se miste cutitul in timpul fixarii.@Radu: Eu am schitat totul in AutoCAD, in cateva minute. Nu-mi permit (ca timp) prea mult. Fiecare isi imagineaza propriile apdatari. De fapt, se spune ca meseria se invata pe furate. Atentie! orice cutit se prinde intr-o bohrstanga dupa cel putin doua directii perpendiculare. Acel cutit din schita, ar fi trebuit in mod normal sa il reprezint si intr-o alta sectiune, din care sa reiasa acest lucru. Asa cum spuneam insa, nu imi permit prea mult timp. De aceea trebuie sa gasiti solutia de a asigura suplimentar cutitul si cu un al doilea stift filetat (sau eventual surub) dar pe directia axiala a bohrstangei.Altminteri, Toate Bune!P.S. In legatura cu cele cateva postari pe care spui trebuia sa le fi facut la alt subiect, este destul de complicat sa le separ si sa le mut in alta parte. Le vom lasa aici. Eentual, le poti dubla, postandu-le si pe topicul unde ar fi mai utile. Cu alta ocazie, iti recomand sa fii mai atent. Link spre comentariu
Vizitator craciunescu bogdan Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 salut radu.ieri am fost in mehala si am gasit tarozi de 1,4 marca fsr cu 2 lei bucata, si am luat 4 bucati.daca mai vrei mai avea nenea de la care i-am luat.toate bune Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Multumesc de informatie, saptamana viitoare am sa-mi fac drum la Timisoara.Oricum eu astept si comanda de pe ebay.de sa-mi vina ca am cumparat un set doi tarozi plus filiera de M1,4 mm cu 7€. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Am primit tarozii si filiera de M1,4 mm si sunt ok, nu sunt de "firma" renumita, la banii astia nu au cum sa fie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum