Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

Multumesc mir76.

Nu puteam sa o prelucrez pe strung deoarece la strungul meu nu am platou, si chiar de as avea nu-mi permite dimensiunea, este un strung mic cu diametru peste ghidaje de Ø280mm. Piesa are la gata Ø200mm. Nu mai ramanea loc de prindere pentru bride....platoul cred ca ar trebui sa fie de Ø250mm.

Strungul mare este demontat si astept sa gasesc timp sa-mi prelucrez lineta de urmarire de la KART E2N, care este din fonta si-i multumesc lui alin 105 pentru piesele turnate, sa pot sa-mi confectionez surubul cu filet trapez de la deplasarea transversala de pe carucior de la strungul VOEST.

Nici la strungul mare, VOEST, nu am platoul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu m-a costat nimic momentan, m-a servit fiul patronului firmei de cromari, firma italiana, si am sa-i intorc serviciul daca va avea nevoie de prelucrari mecanice.

Ii place ideea de restaurare si a vazut cat de bine am finisat piesele, ei nu pregatesc ci doar cromeaza pt o firma locala care produce exclusiv pentru Ikea, nu se complica cu particulari.

Imi caut timp in viitorul apropiat sa vopsesc si strungul si freza in aceeasi sedinta cu vopsea special comandata pentru utilaje de la firma Emex, vopsea epoxidica bicomponent.

Vopseaua rezista in medii acide si bazice, emulsii, uleiuri...

Link spre comentariu

Eu nu am stiut ca vopseaua pentru masini nu este rezistenta la emulsie si primele utilaje le-am vopsit cu vopsea de masina.

Unde ajunge emulsia si sta, balteste se exfoliaza dupa o vreme.

Sunt curios cu noul tip de vopsea.

Link spre comentariu

O sa reziste f bine, vopseaua epoxidica este foarte rezistenta. Eu am vopsit podeaua atelierului. Trebuie sa ventilezi bine locul unde vopsesti si sa ai grija sa fie mai cald, altfel se va intari mai greu.

Link spre comentariu

Luni am primit din Germania de pe ebay.de pistoletul comandat printr-un prieten si miercuri dupa ce l-am adaptat am sudat otel, inox si aluminiu de proba.

Adaptarea  a constat din faptul ca trebuia intercalata o piesa de legatura caci aparatul Fronius Magc Wave 2200 Job are gazul de protectie prin conectorul unde se ataseaza pistoletul iar pistoletul comandat avea furtunul pentru gazul de protectie cu o cupla pentru o mufa externa.

Mai trebuie sa ma joc cu setarile caci are n-spe parametri....

Adaptare_pistolet_WIG_la_FRONIUS_MAGIC_WAVE_JOB

Link spre comentariu

Lasa. prima data cand am incercat vopseluri al luat o vopsea care se zgaria usor cu unghia... si se umfla la diliuant

asta bicomponenta este foarte rezistenta si nu se umfla la nimic

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru apreciere, eu am facut sudurile si este loc de mai bine.

De cand am trecut pe sudura wig sudez aproape orice, aluminiu, cupru, alama , inox , otel.

Daca experimentati si sudati curent o sa ajungeti la performante bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări