radu cnc Postat Mai 5, 2014 Autor Partajează Postat Mai 5, 2014 Masina de rectificat este romaneasca cu deplasarea mesei de aprox. 500mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 8, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2014 (editat) Achizitii noi in atelierul meu... Cap_de_freza_DECKEL_FP_cu_turatie_mare Aparat_de_sudat_benzi_pentru_banzic Editat Iulie 8, 2014 de radu cnc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Sa le folosesti sanatos! Iti doresc sa ai bafta si la capul rapid sa ai bucse elastice standard! Grig Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2014 Capul rapid de DECKEL FP1 are in axul de lucru ISO40 deci pot pune toate accesoriile care le am la freza. Fiind model vechi, eu cred ca frezele romanesti sunt copiate dupa cele germane, conul folosit este SK40 cu filet in capat S20x2, ca si frezele romanesti. Pe langa asta capul rapid pentru FP1 are forme frumoase, rotunjite, arata de 100 de ori mai frumos decat capul rapid pentru FUS22. De asemenea si greutatea este mult mai mica decat la capul pentru FUS22, sa nu mai spun despre cum este lucrat si cum arata gradatiile... Link spre comentariu
acs Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Capul rapid de DECKEL FP1 are in axul de lucru ISO40 deci pot pune toate accesoriile care le am la freza. Fiind model vechi, eu cred ca frezele romanesti sunt copiate dupa cele germane, conul folosit este SK40 cu filet in capat S20x2, ca si frezele romanesti. Pe langa asta capul rapid pentru FP1 are forme frumoase, rotunjite, arata de 100 de ori mai frumos decat capul rapid pentru FUS22. De asemenea si greutatea este mult mai mica decat la capul pentru FUS22, sa nu mai spun despre cum este lucrat si cum arata gradatiile... Dar se potriveste in coada de randunica la fus 22, eu stiu ca este mult mai mic la dimensiunea saniei si se potriveste ca dimensiune la fus 200, care este copia aproape identica pentru DECKEL FP1. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2014 Un nou utilaj achizitionat in urma cu doua luni... De cum l-am adus acasa l-am si demontat partial sa vad cum se prezinta. Urmeaza curatarea lui, saleifuire, chituire, vopsire, reconditionare si restaurare. Strung_VOEST Link spre comentariu
mir76 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Sa-l stapinesti sanatos . Link spre comentariu
alin 105 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Dita-i monstrul.....cum se prezinta ghidajele, ca si uzura? Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) Nu este un mostru, la lungimea ghidajelor pe care o are un strung romanesc este de doua ori mai voluminos, patratos si greu. Motorul este de 3KW. Ghidajele arata extraordinar la anii lui, asta a fost unul din motive pentru care l-am luat. Vreau sa refac surubul transversal si piulita ca prezinta uzuri pronuntate. Unele manete sunt sudate si trebuie sa le restaurez in conformitate cu originalul. Se poate vedea in poze stadiul de lucru unde am ajuns... Restaurare_strung_VOEST Editat Iulie 10, 2014 de radu cnc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Un SN320x2000, arata aproximativ la fel. Am avut un exemplar la scularia fabricii de rulmenti din Slatina in perioada anilor '90. De fapt papusa fixa, este cea tipica SN320-ului, doar ca are batiul si ghidajele mai lungi. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Posibil, eu nu am vazut SN-uri 320 decat cu ghidaje de 750mm. In rest am vazut SNA-uri, SNB-uri si stiu cat de mari sunt si cat loc ocupa. Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Datorita nevoii de prelucrare a unor piese din poliamida cu lungime mare si fara gaura de centrare mi-am construit un varf rotativ cu gaura conica. Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Ieri la o verificare a jocului penei pe axa z si am lasat masa jos de tot, la ridicarea mesei dupa o cursa de 100 mm a picat masa, a cedat piulita axei z. Va urma distractia repararii frezei...., va continua... Editat Octombrie 24, 2014 de radu cnc Link spre comentariu
ndc74 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Nasol moment Ar fi interesant daca poti adapta un surub cu bile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum