Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

alin_105 scie: "Presupun ca se foloseste exclusiv pentru burghie...Gresesc?Nu se poate folosi pt fixarea frezelor....."Nu se recomanda prinderea frezelor in mandrine deoarece suprafata de contact fiind mica si aplicand forte mari de strangere, vei deteriora bacurile mandrinei, sistemul de strangere al mandrinei sau coada frezei.Alt aspect ar fi ca fiind suprafata mica de contact nu vei mai avea o rata mare de transfer a caldurii de la freza la mandrina.In cazul folosirii totusi, la mandrinele care sunt montate pe con, nu poti lucra cu span mare ca apar vibratii puternice care pot sa slabeasca strangerea si in acest caz freza va intra in material iar alt aspect este ca mandrinele fiind montate pe con din cauza vibratiilor si a fortelor de aschiere axiale, va cadea din con cu efecte neplacute pentru utilizator, scula si piesa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La rugamintea unui prieten tehnician dentar, rugat de un doctor stomatolog am confectionat o scula de extras radacini rupte de masele dupa o prealabila gaurire.Scula este din inox, are un filet dinte de fierastrau pe o conicitate de 2.7 grade si la varf un diametru de Ø1mm. Se ataseaza in varful unui ciocan inertial axial, popular zis "bomba".O lucrare foarte interesanta...

post-45737-139829717642_thumb.jpg

post-45737-139829717664_thumb.jpg

post-45737-139829717684_thumb.jpg

post-45737-139829717705_thumb.jpg

post-45737-139829717728_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari ptr. achizitie!

Cred ca s-a bucurat enorm cand si-o vazut propriul strung :)!

Sa ai asa un parinte in preajma, e putin probabil sa te ''indragostesti'' de prelucrari cu forta!

Link spre comentariu

Eu cred ca se bucura, atractia mai mare este cand va si putea sa lucreze pe el, pe strung.Am omis metoda de filetare a tijei conice din inox..., poate se poate inspira cineva din metoda mea.

post-45737-139829718411_thumb.jpg

post-45737-13982971843_thumb.jpg

Link spre comentariu

Super metoda de filetare.E o incantare si o sursa de inspiratie topicul dvs. PS.Stati un pic....Cum ati asigurat avansul saniei?E clar ca sania fiind la unghi, nu puteti cupla surubul conducator....

Link spre comentariu

Am cuplat filetarea si am compensat conicitatea din mana cu sania transversala.Cu destula experienta se poate realiza.Este singura metoda de a realiza un filet pe diametre asa de mici si lungimi destul de mari.

Link spre comentariu

Este o turbina pneumatica cu 56.000 rot/min, de diametru mic montata in portcutit printr-o bucsa elastica. Piatra am profilat-o cu diamantul la unghiul pe care l-am dorit.

Link spre comentariu

...Cum ati asigurat avansul saniei?E clar ca sania fiind la unghi, nu puteti cupla surubul conducator...

Asta este o metoda clasica de rectificare pe strung a filetelor, folosind pietre profilate unghiular. Nu se inclina nici o sanie, ci dispozitivul (brosa) utilizat la rectificare, trebuie el insusi dotat cu un sistem de inclinare, deoarece inclinarea trebuie facuta in alt plan decat cel in care se poate inclina sania port-cutit. Datorita faptului ca scula este tangenta dupa o linie la flancul filetului, prelucrarea este posibila utilizand avansul de filetare. Se rectifica de regula filetele cu rol cinematic. Cea mai tipica utilizare, este la melcii de la mecanismele melc - roata melcata. Iata ca Radu, a gasit un domeniu nou de utilizare a procedeului. Brava Radu - perfect!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări