radu cnc Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 A fost o greseala a colegului de forum, ultimele trei postari se pot sterge. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Nu am sters decat mesajele mele si ale lui. Greseala in sine nu este foarte mare, insa sunt cazuri in care daca nu intervin, lucrurile o iau razna. Spre exemplu discutia de pe topicul cu lichide de racire. Nu as fi sters discutia despre petrolul lampant, desi era clar offtopica, daca nu s-ar fi insinuat in discutie un membru care nu a participat nici-odata la discutiile noastre si care dupa cate se pare nu are limita de bun simt. Discutia ar fi murit de la sine si ar fi ramas acolo, intrucat era destul de interesanta, chiar daca era offtopica. Ce sa te faci insa, cu noii sositi care nu numai ca nu respecta spiritul discutiilor noastre, dar nici macar nu fac minimumul efort de a citi toate opiniile inainte de a-si spune propriile pareri. In plus individul este atat de "zvapaiat", incat mi-a expediat si mesaje pe privat cu intentia vadita de a ma jigni pentru ca i-am sters opiniile. A primit deocamdata un avertisment. Daca va insista, atunci sanctiunea va fi mai mare. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Sambata in timp ce lucram la strung, pe langa zgomotele obisnuite s-au auzit niste pocnituri din papusa fixa. Am oprit utilajul si am dat jos capacul papusii fixe sa vad ce sa intamplat si am constatat ca s-au rupt doi dinti pe jumatate din inaltimea lor din pinionul de poliamida de la turatia mica a strungului si o bucata de dinte a ramas prizoniera intre dintii pinionului de metal si de acolo se auzea pocnetul puternic.Am inlaturat resturile si acum functionez cu el in varianta de sacrificiu, face galagie mare dar inca mai merge ca sa pot sa-mi confectionez alt pinion, ba chiar si unul de rezerva.Va trebui sa demontez axul principal din papusa fixa, ocazie cu care am sa fac unele reparatii si scoaterea unor jocuri ale pieselor ce compun angrenarea axului principal.Poze... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Poze din timpul executiei... Link spre comentariu
Vizitator gopo2 Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Salut,as avea si eu doua intrebari de pus si anume: 1.Roata dintata de poliamida din papusa fixa (cea cu dintii rupti) este originala sau a fost improvizata(schimbata din una de metal cu una de poliamida) ? 2.As fi curios sa aflu cum s-a fixat discul de poliamida in universal in momentul gaurii si a corectarii alezajului cu cutitul, deoarece nu s-au folosit bacurile inverse si nici cele normale( piesa avand diametrul exterior egal sau mai mare dacat diametrul universalului).Daca discul a ramas fixat doar in pastilele frezei a fost foarte periculos.In mod normal s-ar folosi un platou(plansaiba). Cu stima Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Din cauza vitezei universalului nu se vede clar in poza ca se folosesc bacurile inverse. Vezi ca are un fel de "hallou"in jurul universalului .Alea sunt bacurile Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Roata dintata de poliamida din papusa fixa (cea cu dintii rupti) este originala sau a fost improvizata(schimbata din una de metal cu una de poliamida) ?Roata din poliamida ese originala si este montata de constructor, cred ca nu a fost schimbata niciodata din 1978 de cand este strungul. Pentru inlocuirea ei trebuie demontat tot din papusa fixa, axul, rulmentii....distractie sadica :cry: Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 E Radu, cred ca ai ras de mine cand ti-am spus ca am schimbat vre-o 8 rulmenti si m-am chinuit vre-o 2 zile , dar si rezultatele au fost pe masura! Am mai vazut pe-un strung cam aceasi cinematica, ma refer la modul cum sunt curele pozitionate, in interiorul cutiei, pe axul principal. Cica asa se montau curelele la strungurile de precizie, indeosebi la cele cu lagare de bronz, etc.Ai manualul strungului sau cum ai reusit sa masori exact pinionul? Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Asa este strungul este unul de precizie si din ce am mai cautat si gasit , ar fi copiat dupa SCHAUBLIN dar eu cred ca este copiat dupa WEILER, in fine, este un strung foarte bun si eu sunt multumit.La pinionul cu dintii rupti am numarat numarul de dinti si modulul iar din formule rezulta diametrul.Inca nu am reusit danturarea din cauza lucrarilor dar in curand am sa-l desfac.Poze lucrari... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Alte poze ale lucrarilor... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Reparatie buson expresor, realizare din poliamida.Piese de tip elipsa, lungimea mare de 8mm, latimea de 3.1mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Reparatie cadran indicatie temperatura apa de la o motocicleta YAMAHA.Plexiglasul cadranului era inglobat prin turnare in plastic, nu era detasabil.Fiind spart l-am strunjit si a trebuit strunjit un canal in rama vitezometrului pentru a putea presa noul cadran realizat pe strung din plexiglas de 3mm, sa stea fix sa nu joace si sa nu fiu nevoit sa folosesc adezivi gen Loctite care puteau matui cadranul pe margine in momentul lipirii cadranului de rama vitezometrului.Asta a iesit... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Alte poze cu srunjirea, presarea cadranului si finalizarea lucrarii... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 Cea mai ercenta achizitie, mandrina pentru freza SK40, Ø3...16mm... Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Presupun ca se foloseste exclusiv pentru burghie...Gresesc?Nu se poate folosi pt fixarea frezelor..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum