Vizitator Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 La strunjirea tijelor de Ø2mm am mers cu span final de 0.5mm caci daca spanul este fin sa zic 0.2mm posibil cutitul sa impinga materialul si sa nu mai aschieze nimic...Raza mica la varful cutitului, il impiedica sa "impinga" materialul. Se folosesc raze la varf de 0,1...0,25 mm in functie de diametru. Pentru ∅2, probabil ca este adecvata o raza de 0,1 mm la varf. Asemenea raze se pot obtine doar pe dispozitive de ascutit cu proiectoare optice, care maresc raza de pana la 100x. In mecanica fina, se pot strunji chiar si diametre mai mici - 1mm, sau chiar sub 1 mm. In aceste cazuri razele se micsoreaza si mai mult. De asemenea geometria cutitului (unghiurile) difera in mod esential de cea destinata strunjirii normale. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 7, 2013 Autor Partajează Postat Mai 7, 2013 Intradevar eu la srunjiri de finete folosesc raze mici la cutite si finisez cutitele pe disc diamantat astfel pastila widia nu mai are pe muchia taietoare ciupituri si se pot face raze mici la varful cutitului. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Acum mi-am setat un polizor dedicat numai ascutirii de scule aschietoare.Pun poze aici sa nu poluez alt topic pe care s-a dezbatut pe tema polizoarelor...Sepot vedea saibele port-piatra rectificate plan pentru minimizarea bataii axiale a pietrei. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Atasez si pozele promise cu alezorul de Ø6.35mm pe care l-am confectionat. Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Din ce fel de otel ati confectionat alezorul?Banuiesc ca dupa prelucrare a fost calit. Link spre comentariu
ndc74 Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 acum cateva saptamani am gasit la obor un alezor de 6.36 din carbura. mi s-a parut destul de ciudata cota asta si nu stiam eu de unde provine ea, dar cum cerea doar 15 lei pe el l-am cumparat. nici n-a trecut o saptamana si a trebuit sa fac o bucsa pt un motor electric care avea cota asta la arbore. atunci am realizat cat de important este alezorul meu. cota asta reprezinta 1/4". de asemenea 12.7 este folosit la cotele in toli si reprezinta 1/2". Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Sunteti un norocos sa gasiti un alezor din carbura caci ele trec lejer de 70€ pana la...150€, depinde si carbura ce grad de duritate are.Alezorul l-am confectionat dintr-un surub de M8 lung, grupa 12.9 pe care dopa prelucrare l-am calit.Este destul de dur, pila lasa urme cu greu pe alezor iar momentan nu am lucrat decat in materiale neferoase, alama si aluminiu si cota iese bine. Link spre comentariu
ndc74 Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Recunosc ca initial am stat putin in dubii daca sa-l iau, caci nu imi dateam seama la ce poate folosi cota aceea ciudata (6.36). Doar faptul ca era carbura la pretul asta m-a convins. Singurul inconvenient e ca este alezor de masina si deci nu are patrat la capat, dar se poate face pe polizor. Trebuie doar sa montez piatra pt vidia.Revenind la alezorul dumneavoastra, cum ati profilat dintii? Are conicitate catre capatul de intrare? Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Dintii sunt frezati pe divizor si are conicitate la partea de intrare iar detalonarea am realizat-o manual. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Am cumparat duminica din targ din Timisoara cu 750 Ron, o masa rotativa de Ø200mm cu posibilitatea de a putea lucra cu ea si vertical. Este practic ca si noua, intr-o stare impecabila si sre montat un universal de calitate.Este practica si mult mai usoara decat cea de Ø400mm mai ales cand am de realizat lucrari de mici dimensiuni. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Felicitari.Ma insel daca spun ca in mod normal doar universalul ar costa atat? Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Nu va inselati, asa este, iar masa este in jur de 500€ noua pe ebay.deNu aveam neaparata nevioe de masa rotativa dar nu am putut rezista la pretul acesta sa nu o cumpar.Universalul vreau sa-l pun pe strung sa vad cum merge desi este un universal cu montarea din fata. Link spre comentariu
DanuAL Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Am mai trimis si eu prieteni in piata, in Mehala, sa mai vada de cate-o scula ceva, de cate ori or fost ma suna sa-mi spuna - ''bah, numa ruginituri sunt''. :)Nu stiu ei ce inseamna o scula buna.... Vroiam sa te intreb, discurile diamantate le cumperi tot din piata sau de pe net (okazii.ro)? Am avut un disc de la un precen, dar s-o terminat/uzat si acuma sunt in cautare de un altu, nou. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2013 De regula le cumpar din piata, sa le vad eu cu ochii mei cum arata. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2013 Poze de la o lucrare recenta si anume reconditionarea unui ax de la un flex... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum