Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

A iesit foarte frumos. :aplauze Am si eu cateva intrebari:1.esti sigur ca este pas 0.8? Nu e cumva un pas whitworth ?2. ce material/tratament ai folosit pt confectionarea lui ?3.Filetul a fost strunjit la acelasi diametru pe toata lungimea lui sau la intrare fundul de filet are un diametru mai mic decat la capat ? La intrare diametrul ext al filetului a fost micsorat pe strung sau la polizor ?4.Cum ai prins brutul in strung, ca am vazut ca are ambore de centrare la ambele capete ?5.Canalul de eliminare a spanului a fost frezat sau polizat ?

Link spre comentariu

Am confectionat un tarod special pentru filetele de la ventilele de la rotile auto, cu pas de 0.8mm si Ø7.6mm...

...Ø7,62 Radu - precum calibrul automatelor Kalasnikov :nebunrau: Asta inseamna 0,3 inch. Iar filetul are 32 de pasi per inch - foarte apropiat de pasul metric de 0,8 mm.
Link spre comentariu

Materialul este dintr-un surub grupa 10.9, dupa confectionarea tarodului pe portiunea filetului l-am incalzit la rosu si l-am calit in apa.Filetul are acelasi diametru si detalonarea am realizat-o manual, canalele de degajare al aschiilor a fost frezat cu o freza VHM cu raza si finisat prin polizare la mana cu o freza diamantata actionata de o turbina.Filetul este intradevar whitworth 7.62mm cu pas de 32 pasi /inch si l-am realizat cu pas metric de 0.8mm cu cutit de 55grade ca nu am avut timp sa danturez o roata dintata de 127dinti pentru ca sa pot seta strungul pentru filete whitworth. :jytuiyu Am incercat dupa calire sa dau cu pila si nu prinde decat foarte greu dupa ce lasa urme pe pila si l-am verificat cum taie intr-o bucata de alama si a iesit perfect si fara joc, filetul fiind taiat curat fara rupturi.Tarodul va fi folosit de cineva care seteaza si incarca telescoape de motocicleta si vrea sa inlocuiasca supapele din cauciuc puse de firma, cu valve auto, supape care nu pot fi folosite ca atare decat cu dispozitive speciale.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am avut de frezat inclinat niste grile din plastic care era foarte elastic.Pe freza nu am reusit astfel incat a trebuit sa-mi confectionez un dispozitiv sa pot realiza frezarea dintilor (reperele au fost debitate cu jet de apa) si a partii opuse.Asta a iesit...

post-45737-13982958393_thumb.jpg

post-45737-139829583936_thumb.jpg

post-45737-139829583955_thumb.jpg

post-45737-139829583963_thumb.jpg

post-45737-139829583972_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si eu mi-am facut o ciuperca. Practic am inlocuit varful ascutit de la un varf rotativ uzat, cu o ciuperca, utilizant aceiasi rulmenti si corp de la vechiul varf.Ce am facut in plus la noua ciuperca ar fi in centru acolo unde este fata dreapta eu am facut un con interior care serveste ca si con negativ. Atunci cand am de fixat arbori subtiri sau chiar cu varful ascutit (ex chiar si unele rotoare de electromotoare micute), centrez arborele in conul ala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări