Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

Chiar astazi am avut pe ordinea de zi conul din axul central al strungului.Am vrut mai demult sa verific dar am ajuns azi. Am cumparat mai demult un con morse 4 de productie Germana si dupa ce am strunjit din coada conului ca era prea lung l-am introdus in coloana strungului si surpriza a fost ca batea 0.1mm. Si la mine erau lovituri de tot felul asa ca am luat o bucata de smirghel pe o coada de lemn si l-am rectificat manual dar nu am reusit sa scad bataia radiala mai putin de 0.04mm. M-am oprit aici dar vreau sa-mi construiesc un dispozitiv sa pot sa rectific acel con.Pe gulerul exterior unde se monteaza universalul am o bataie radiala de 0.01mm cea ce este OK.

post-45737-139829571259_thumb.jpg

post-45737-139829571268_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ma intereseaza bataia din perspectiva faptului ca pe viitor intentionez sa fac un ax cit voi putea de precis si care va necesita mai multe montari si demontari intre operatii, si singura varianta de prelucrarea ar fi intre centre.

Din ce am putut citi pe net, in axul masinii se monteaza intotdeauna un varf necalit. Acesta se va putea strunji sau rectifica pe strung pentru a fi perfect centrat. Utilizarea unor varfuri din otel dur va duce la distrugerea conului axului masinii. Si logica este ca acest con nu are rol decat de sprijinirea a piesei. Scuze de off-topic.
Link spre comentariu

Nu este off topic, de regula se folsesc varfuri moi si se ajusteaza inainte de folosire daca sunt montate in universal dar daca se monteaza un varf in coloana masinii teoretic nu trebuie sa existe bataie radiala, sau daca exista trebuie sa fie pana in 0.02mm.

Link spre comentariu

"Compact but solid machine with leadscrew and feed rod

Grey cast-iron machine bed, inductive hardened and precisely polished

Wide range of applications - training workshops, tool shops, production etc.

This model comes with frequency converter for variable speed setting

Bridge can be removed to machine workpieces with large diameter

Electro-mechanic foot brake clearly reduces downtime

Clearly arranged, user-friendly speed and feed adjustment

One-hand clamping for tailstock, adjustable for taper turning

Hardened and polished gears and shafts in gear head

High spindle concentricity (≤ 0,009 mm)

Hardened and polished spindle runs in oil bath

51 mm spindle bore to machine large shaft diameters comes standard"

Asta spune Bernardo :

http://www.bernardo.at/index.php?id=62& ... on_id=3259

Nu se poate reclama in garantie?

Grig

Link spre comentariu
  • Administratori

bernardo sunt dupa parerea mea printre cele mai proste firme de utilaje, eu am fost total dezamagit de strung dupa ce l-am vazut la "fatza". E foarte nasol ca multe scule nu le vezi decat in poze in tara asta fermecata iar pe cand le cumperi constati ca poza a fost data la photoshop ca si curvele la machiat.stiti vorba aia cu sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine ? Este cat se poate de adevarata

Link spre comentariu

...o placa de fixare cu ... nici nu stiu cum se numesc...

Operatia se numeste striere. Urmele rezultate pe piesa, se numesc striatiuni. Ele pot fi simple, sau incrucisate, iar din punctul de vedere al directiei, pot fi drepte, sau inclinate dupa una, sau doua directii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări