radu cnc Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Chiar astazi am avut pe ordinea de zi conul din axul central al strungului.Am vrut mai demult sa verific dar am ajuns azi. Am cumparat mai demult un con morse 4 de productie Germana si dupa ce am strunjit din coada conului ca era prea lung l-am introdus in coloana strungului si surpriza a fost ca batea 0.1mm. Si la mine erau lovituri de tot felul asa ca am luat o bucata de smirghel pe o coada de lemn si l-am rectificat manual dar nu am reusit sa scad bataia radiala mai putin de 0.04mm. M-am oprit aici dar vreau sa-mi construiesc un dispozitiv sa pot sa rectific acel con.Pe gulerul exterior unde se monteaza universalul am o bataie radiala de 0.01mm cea ce este OK. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Tot azi am mai executat niste pinioane de la o masina de facut taitei.Pinioanele originale erau din tabla stantate. Link spre comentariu
daredan Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Ma intereseaza bataia din perspectiva faptului ca pe viitor intentionez sa fac un ax cit voi putea de precis si care va necesita mai multe montari si demontari intre operatii, si singura varianta de prelucrarea ar fi intre centre.Din ce am putut citi pe net, in axul masinii se monteaza intotdeauna un varf necalit. Acesta se va putea strunji sau rectifica pe strung pentru a fi perfect centrat. Utilizarea unor varfuri din otel dur va duce la distrugerea conului axului masinii. Si logica este ca acest con nu are rol decat de sprijinirea a piesei. Scuze de off-topic. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Nu este off topic, de regula se folsesc varfuri moi si se ajusteaza inainte de folosire daca sunt montate in universal dar daca se monteaza un varf in coloana masinii teoretic nu trebuie sa existe bataie radiala, sau daca exista trebuie sa fie pana in 0.02mm. Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 cred ca poti obtine precizie chiar mai mare de atat, cu o masina cu lagare de alunecare din otel (MN80, SP80) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 1, 2013 Administratori Partajează Postat Februarie 1, 2013 eu pe optimum d240x500 aveam o bataie de 0,003mm! Pe bernardo am o bataie cat bataia unei rachete sol-aer... 0,08mm Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 "Compact but solid machine with leadscrew and feed rod Grey cast-iron machine bed, inductive hardened and precisely polished Wide range of applications - training workshops, tool shops, production etc. This model comes with frequency converter for variable speed setting Bridge can be removed to machine workpieces with large diameter Electro-mechanic foot brake clearly reduces downtime Clearly arranged, user-friendly speed and feed adjustment One-hand clamping for tailstock, adjustable for taper turning Hardened and polished gears and shafts in gear head High spindle concentricity (≤ 0,009 mm) Hardened and polished spindle runs in oil bath 51 mm spindle bore to machine large shaft diameters comes standard" Asta spune Bernardo : http://www.bernardo.at/index.php?id=62& ... on_id=3259 Nu se poate reclama in garantie? Grig Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 1, 2013 Administratori Partajează Postat Februarie 1, 2013 bernardo sunt dupa parerea mea printre cele mai proste firme de utilaje, eu am fost total dezamagit de strung dupa ce l-am vazut la "fatza". E foarte nasol ca multe scule nu le vezi decat in poze in tara asta fermecata iar pe cand le cumperi constati ca poza a fost data la photoshop ca si curvele la machiat.stiti vorba aia cu sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine ? Este cat se poate de adevarata Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Pinionul pentru masina de taitei final... Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Pinion de la un reductor pentru un sprit de facut carnati... Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 O alta lucrare de ieri, o placa de fixare cu ... nici nu stiu cum se numesc...in engleza diamond knurl care inseamna zimtuire in cruce sau striuri icrucisate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 ...o placa de fixare cu ... nici nu stiu cum se numesc...Operatia se numeste striere. Urmele rezultate pe piesa, se numesc striatiuni. Ele pot fi simple, sau incrucisate, iar din punctul de vedere al directiei, pot fi drepte, sau inclinate dupa una, sau doua directii. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Prelucrare in placa de sticlotextolit cu freze din carburi metalice (widia), cu diametre de Ø2mm, Ø3mm si mai mari pana la Ø25mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Am confectionat un tarod special pentru filetele de la ventilele de la rotile auto, cu pas de 0.8mm si Ø7.6mm... Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Tot Banatu-i fruncea!cum/unde l-ai calit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum