radu cnc Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Se poate folosi si sarma de cupru pentru adaus dar in cazul meu am taiat teava de Ø32 la unghi de 47 grade la masina de debitat si partile se imbinau perfect si am sudat fara adaus de sudura.In cazul meu teava avea perete de 1.5...2mm si am folosi vreo 100A, cuprul disipa foarte bine caldura si-ti trebuie curent mare de sudare, depinde la tine cat erau de groase piesele de nu ai reusit sa le sudezi.Aparatul cu care lucrez eu poate debita un curent maxim de 360A.Piesele trebuie curatate neaparat la luciu metalic. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Multumesc de info,eu am sudat cam cu 35,cam putin se pare ,n-am luat in calcul disiparea caldurii,sunt incepator cu tig-ul iar de obicei sudez inox(1.5-2mm) si ii dau cu 55-65 amperi,iar cand sudez flanse merg pe 85-90,dar la cupru n-am stiut ce si cum,plus ca a fost o singura data cand m-am lovit de asta,dar acum ca am vazut poza mi-am amintit.Aparatul cu care lucrez stie maxim 200A,dar avand pistolet racit cu aer,deja daca treci de 130A se cam incinge mana pe el Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 De aceea prefer sa lucrez cu Oerlikon-ul pentru ca pistoletul este racit cu apa, problema cu incalzitul pistoletului o am si eu la Fronius ca este racit cu gazul pentru sudare, si daca lucrezi cu 100A in 5 minute deabia mai tii mana pe pistolet. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Modificarea unei chei de universal de la patrat de 10mm la patrat de 8mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Confectionarea unor placi de aluminiu de 10mm grosime, debitare, frezare contur, gaurire, lamare, filetare. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Am avut de executat o cheie pentru desurubat suruburile antifurt de la o masina care a fost cumparata de curand si avea suruburi antifurt la roti si nu avea cheie.A reusit cu o improvizatie sa scoata u surub ca sa-l am model, cheia are 21 de dinti si in partea opusa hexagon de 17.Urmele care se vad pe gulerul cheii sunt de la caneluri, cheia este prelucrata dintr-un capat forfecat de planetara. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 A fost decalit materialul intai?fiindca am avut nevoie acum ceva timp sa dau gaura intr-un ax de planetara si strungarul mi-a spus ca nu se poate atinge ca e tratat,si m-am convins si eu cand am incercat sa-l tai ca merge destul de greu... A iesit foarte bine cheia Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Materialul de planetara este un material foarte bun si se preteaza pentru cementare, el este de obicei foarte tare la suprafa pana la adancimea de 1...1.5mm dupa aceea se prelucreaza bine.Pentru indepartarea stratului de suprafata calit se poate lucra doar cu cutite cu pastile widia. Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Faina piesa!!! Felicitari!si eu folosesc material din planetare rupte. Am mai folosit si tije de amortizor, care sunt asemanatoare ca material si tratament. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Multumesc.Mai ai avantajul la tije de telescop ca materialul este pe cote fixe 12,14,16 care te ajuta de multe ori economisind timp, iar calitatea prelucrarii suprafetei este un avantaj. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Executia unor bacuri din teflon (PTFE), material care se prelucreaza usor cu scule care taie bine. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Piesa complexa tot din PTFE, teflon, de dimensiuni reduse... Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Executia unor bacuri din teflon (PTFE), material care se prelucreaza usor cu scule care taie bine.Daca nu, atunci esti "mancat". N-ai nicio sansa sa-ti iasa ceva cat de cat.... Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 La piesa mica din teflon PTFE problema a fost ca a trebuit sa folosesc o freza Ø3mm si cu lungime de 10mm ca atata avea partea in relief.Freze de Ø3mm sunt mai greu de gasit iar cele lungi mai rar. Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Am confectionat suruburi de INOX pentru fixarea capacelor ornamentale la chopper-ul meu HONDA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum