Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

Acele gauri sunt doar incepute, urmeaza sa gauresc pana la strapungere cu burghiu de 6mm si sa separ cele doua bacuri in vederea prelucrarii finale.C120 se gaseste destul de greu , am primit de la cineva o bucata de 90mm diametru si 300mm lungime.

Link spre comentariu

Am amanat finalizarea bacurilor ca doar saptamana viitoare am acces la o masina de rectificat plan.Alta piesa de realizat consta in confectonarea unei pulii pentru o curea trapezoidala de 10mm in diametru de 330mm din placa de aluminiu.Dupa debitarea din placa de aluminiu de 12mm cu taietorul pendular am dat gauri de usurare care vor deveni si gauri pentru o prindere mai accesibila cu bacuri inverse pe un strung mai mare.Pentru realizarea gaurilor de usurare le-am trasat si decupat grosier prin gaurire gaura langa gaura, dupa aceea finisarea lor pe freza cu o freza de calitate de 63mm diametru, cu dinti placati cu widia.Pentru divizare am folosit functia DRO-ului, (cu aceasta ocazie am facut si poze cu etapele programarii lui pentru impartirea unui cerc in n parti, poze pe care le postez daca sunt doritori), care ma ajutat cu impartirea gaurilor si m-a scutit de a mai monta masa rotativa pe freza.

post-45737-139829527361_thumb.jpg

post-45737-139829527369_thumb.jpg

post-45737-139829527377_thumb.jpg

post-45737-139829527384_thumb.jpg

post-45737-139829527391_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ca de obicei, e o placere sa va urmaresc lucrarile. Bineinteles ca e interesanta prezentare programarii DRO-ului.Fulia va fi dotata cu un butuc mai gros pt montarea pe ax?Din curiozitate, la ce va servi si cu ce turatie va functiona?- presupun ca nu prea mare... Avand in vedere grosimea materialului,nu se mai prelucreaza pe fete...Gresesc?

Link spre comentariu

Da, pulia (fulie in termeni de atelier dar nu si in dex) va avea un butuc prin intermediul caruia se va atasa unui ax. Evident fetele nu se vor mai prelucra.Am primit spre modificare o centrifuga pentru stors mierea si proprietarul doreste actionarea ei si de la un motor nu numai manual cum a fost prevazuta din constructie, drept urmare am modificat partea de jos unde axul original se sprijinea pe o bila, acum am facut alt ax care se sprijina pe un rulment conic si iese in jos unde-i voi face actionarea.Centrifuga functioneaza la cateva sute de ture pe minut.

post-45737-139829527478_thumb.jpg

post-45737-139829527481_thumb.jpg

post-45737-139829527485_thumb.jpg

Link spre comentariu

Setarea DRO-ului se face in succesiunile urmatoare de poze, se seteaza centrul, se introduce diametrul pe care vrei sa fie impartit, in cate parti sa fie impartit, start angle- de unde sa inceapa calculul, el by defalt incepe de la mijloc si in staga, unghiul unde se termina impartirea pe acel diametru de lucru si ulterior DRO-ul genereaza cotele gaurilor si operatorul nu are decat sa deplaseze masa masinii pana pe afisaj apare 0.000 pe cele doua axe.Eu o gasesc o treaba extraordinar de utila, si o folosesc mult fara sa mai fiu nevoit sa manipulez masa rotativa sa o montez pe freza fiind destul de grea.

post-45737-139829527489_thumb.jpg

post-45737-139829527492_thumb.jpg

post-45737-139829527496_thumb.jpg

post-45737-139829527499_thumb.jpg

post-45737-139829527503_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intradevar asta este ordinea, intai freza si dupa aceea DRO-ul.Cand eu mi-am luat freza am lucrat pe gradatiile ei, la care trebuie sa ai grija sa tot scoti jocul de la piulita dar ma tot obseda ideea de a-mi lua DRO deoarece am vazut cat de usor se lucreaza cu asa un echipament, la lucru lucram pe o freza DECKEL FP4 cu DRO Heidenhein.Dupa ce l-am achizitionat si mi-am batut capul cum sa-l montez pe utilaj, acum ca sa lucrezi pe freza este o joaca, si precizia este pe masura.Cochetez cu ideea sa-mi montez si pe stung DRO, dar la strung nu lucrez asa de mult ca si pe freza.Mai vad eu ...

Link spre comentariu

eu am folosit o fulie de la masina de spalat ,fulia de la motor am facut-o similara cu cea de pe motorul masinii si am folosit aceeasi curea.functioneaza ok de 5 ani.sa puna rulment axial si radial +simering pe fund sau sa foloseasca(recomandat) doi radial-axiali +simering.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări