radu cnc Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 Turatia strungului era in jur de 600 rot/min.Piatra a fost rectificata caci daca are bataie la 56.000rot/min apar vibratii in turbina. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Ieri am mai facut un dispozitiv pentru strung si anume o portfiliera deoarece am de facut destul de des suruburi pentru ochelari.Partea cu filiera se invarte liber in dornul MK2 pentru a realiza filetul la mana ca sa simti... Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Felicitari, a iesit foarte frumos!vreau si eu sa-mi fac asa ceva, dar pt filiere mai mari. Ma gandeam s-o fac in 2 trepte ca sa pot pune doua dimensiuni de filiere pe aceeasi coada sau chiar sa fac o coada MK2 care sa se termine in capatul celalalt cu o piesa mai groasa in care sa pun niste piese intermediare de diverse diametre in care sa fixez diverse filere. As vrea sa ajung pana la filere pt M12-14 (in jur de 30-35 mm diametru).De ce ai facut tija asa lunga intre con si filera, ca sa poti tine mana pe ea? Eu ma gandeam intr-a varianta s-o fac ceva mai scurta tija, din aceeasi bucata cu conul si cu un levier pt tinut contra. Ceva cam ca cea din poza.Piesa ta fost rectificata?O alta solutie la care m-am gandit, ar fi sa folosesc un cap de tarodat, in mandrina caruia sa montez niste suporti de filiera cu coada. Avantajul ar fi ca acest cap are deja con morse cat si limitator de cuplu reglabil pt a nu forta prea mult filiera.Ce nu-mi place in prezent la acest cap de tarodat e ca mandrina lui are 3 bacuri si nu pot sa prind bine in ea patratul din coada tarozilor. Ma gandesc ca el a fost facut pt tarozi de masina cu coada cilindrica?Ce solutii as avea ca sa-l folosesc pt tarozi cu coada patrata? Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Frumos si profi, ca de obicei.Aceasi intrebare , conul a fost rectificat? Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Conul nu este rectificat ci doar strunjit si am dat peste el cu putin smirghel.Strungul meu are avansul cel mai mic de 0.02mm.Materialul este si el de calitate.Am si ovarianta de portfiliera cum a prezentat si ndc74, cu faptul ca blocarea impotriva invartirii se face cu un stift care se sprijina pe portcutit. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ndc74, modelul meu de portfiliera cu tija, iar pe stift pun o teava prelungitoare.Eu am adoptat acest model sa nu ma incurce tija, si sa nu fac mai multe tije daca fac mai multe marimi de portfiliere. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Mai prezint o scula din atelier, o foarfeca de banc cu care lucrez cand am de taiat table.Este construita de mine dupa un model care mie mi-a placut, iar frezarile necesare le-a facut un prieten Nicolae, am construit-o pe vremea cand nu am avut nici strungul si nici freza.Cutitele sunt din C120 calite si revenite. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Prezint ce am ami mesterit azi si anume un pinion pentru o imprimanta, pinion care a fost de plastic si s-a spart fiind intr-o zona fierbinte din imprimanta.Pinionul este din aluminiu cu Z=27 dinti, modul 0.75, latime 6mm si gaura 6mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Continuare poze... Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Cum reusiti sa profilati corect cutitul?pur si simplu cu turbina tinuta in mana sau...alta metoda? Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Profilez cutitul la mana la polizor si verific dupa fanta de lumina.Alteori folosesc si turbina. Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Azi am fost in targul de vechituri si am gasit un universal de 125mm cu patru bacuri cu strangere independenta.Pretul a fost de 90RON. Link spre comentariu
daredan Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Buna afacere Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Multumesc, nu am vazut pana acum pe piata plansaibe asa mici in diametru de 125mm.Probabil ca voi folosi rar universalul dar cand ai nevoie nu te rogi de nimeni, si iti poti face treaba usor, in cazul meu nu mai trebuie sa fac tot felul de dispozitive ajutatoare pentru strunjiri piese cu forme neregulate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum