radu cnc Postat Iunie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2012 Pinionul pe care l-am realizat este pentru actionarea pompei de apa de la o motocicleta CAGIVA, nu este de la o pompa de ungere. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Desi ultimele doua saptamani am avut timp foarte putin (am avut de dat licenta), am realizat o lucrare interesanta si anume o strunjire interioara adanca intr-o piesa care avea o tija pe interior dupa care a trebuit gaurita pentru usurare...Se poate vedea si un accesoriu foarte util achizitionat de curand si anume un reazem cu prisma reglabil pe inaltime pentru sprijinirea pieselor mai lungi prinse in divizor si nu numai. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 26, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2012 Procedeu de decupare a discurilor pe strung... Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 Alta lucrare realizata ieri si anume reparatia unui cuplaj de la un robot de bucatarie.Cutitul nu a fost bine montat si s-a uzat cuplajul de plastic, s-a topit, si am realizat altul din INOX.Poze... Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 Continuarea lucrarii si finalul... Link spre comentariu
alin 105 Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Cuplajul executat din inox e foarte frumos realizat.O intrebare: cum ati realizat divizarea si in general precizia executiei?Observ ca nu ati folosit divizorul. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 Daca am de realizat gauri in plan si trebuie divizat ma ajuta mult DRO-ul care-mi genereaza gaurile, are o functie speciala pentru asta.Este foarte comod de lucrat asa ca nu trebuie sa manipulezi masa rotativa intotdeauna mai ales ca are 50...60Kg.Multi frezori se feresc de lucrari de divizare numai din cauza schimbarii accesoriilor care sunt grele. Link spre comentariu
alin 105 Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Chestia cu functia de generare a gaurilor e absolut noua pt mine.Nu mi-as fi imaginat.Si cum se incepe lucrul?Se regleaza prima data axa masinii sa corespunda cu axa piesei dupa care se declara ca fiind punctul 0? Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 Da declari centrul, setezi diametrul de divizare, numarul de gauri dorit, inceputul de unde se incepe divizarea cat si pe ce arc de cerc sa se realizeze numarul de gauri dorit. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2012 M-am apucat azi si am mai finisat motorul oscilant...Poze cu telefonul. Link spre comentariu
radu cnc Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Azi m-am apucat sa rectific bacurile universalului ca aveam o bataie masurata de 0.15mm.Am folosit o microturbina pa aer la 56.000 rot/min si o piatra de polizat.Nu sunt pe deplin satisfacut de rezultat, am obtinut dupa verificare 0.08mm.Mai cercetez si mai incerc pe viitor alt procedeu de fixare al bacurilor in momentul rectificarii.Poze din timpul executiei... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 27, 2012 Administratori Partajează Postat August 27, 2012 cand rectifici bacurile ele trebuie sa fie "in strangere" ca altfel nu iese, vad ca ale tale erau pe libercASpZUQ80pI Link spre comentariu
radu cnc Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Nu erau pe liber, daca te uiti atent la poze vei vedea o saiba in spatele bacurilor.Nu stiu de ce nu am obtinut precizie mai mare caci la alte rectificari am iesit pe la 0.03mm. Link spre comentariu
daredan Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Poate nu este piatra perfect cilindrica? Incercati cu o alta piatra sau sa o rectificati pe aceasta. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 27, 2012 Administratori Partajează Postat August 27, 2012 nu are treaba cat de cilindrica e piata, poate fi si ovala ca nu afeccteaza, ea trece pe rand pe la fiecare bac Incearca sa dai turatie mai mica la strung Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum