Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

Super idea, am sa incerc sa vad daca nu merge mai bine decat cu borax... :daEra folosit pentru tratarea dupa efectele nocive ale fumului de la sudura.

Link spre comentariu

Dupa ce am alamit cutite am trecut la ascutirea intregului arsenal...Am primit ieri imprumut de la tatal unui prieten care are si el un strung, un polizor cu disc diamantat pentru ascutirea placutelor widia pana imi cumpar si eu inca un polizor sa nu trebuiasca sa tot mut discul diamantat.Postez poze ca sa vedeti in ce fel ascut eu cutitele placate cu carburi metalice, widia.

post-45737-13982939982_thumb.jpg

post-45737-139829399829_thumb.jpg

post-45737-139829399849_thumb.jpg

post-45737-139829399861_thumb.jpg

post-45737-139829399871_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cand atingi cu piatra diamantata suportul de fier mort de la cutit nu se incarca ? eu la discul meu de 125 mm am probleme cu incarcarea dar probabil ca nu este chiar diamant ci poate un amestec abraziv asa cum spunea cineva aici pe forum.

Link spre comentariu

Nu am probleme ca se incarca discul daca polizezi otel, din contra ascut si burghiele la final tot pe disc diamantat pentru a avea o muchie taietoare foarte fina ceea ce le ajuta sa-si tina gura mai multa vreme.Am finalizat azi o scula pentru filetat cu filiera pe strung ajutat de un prieten de la lucru care a strunjit si randalinat scula (eu nu am momentan randalina), iar eu am finalizat restul.

post-45737-139829400293_thumb.jpg

post-45737-139829400305_thumb.jpg

post-45737-139829400314_thumb.jpg

post-45737-13982940033_thumb.jpg

post-45737-139829400341_thumb.jpg

Link spre comentariu

Au iesit foarte bine cutitele si imi place cum le-ati ascutit. Eu nu prea le ascut asa pentru ca la o noua ascutire a lor trebuie polizat pana dincolo de holker. In felul acesta se duce pastila destul de repede. Sau gresesc?LE: inca o data ne uimiti cu executia dvs :da

Link spre comentariu

Randalinarea are rol de a obtine frecare cand tin portfiliera cu mana pentru filete de pana la M6, dar de obicei filete mai mici si de multe ori in alama.Portfiliera aluneca usor si gliseaza pe axul care se vede care are con Morse2.Se poate face un canal cu freza in portfiliera si se poate introduce un stift care sa blocheze rotirea iar papusa mobila aluneca liber pe ghidaje fiind trasa de pasul filetului dar la filiere pentru filete mai mari in diametru.Trebuie sa mai fac capete portfiliere pentru alte diametre de filiere.

Link spre comentariu

Dupa mai multe polizari se polizeaza holkerul in interior si se deplaseaza odata cu ascutirea.Tin destul de mult cutitele caci au placute generoase, si aschiile ies frumos roluite sau se rup , in funcie de material.

Link spre comentariu

...Portfiliera aluneca usor si gliseaza pe axul care se vede care are con Morse2.Se poate face un canal cu freza in portfiliera si se poate introduce un stift care sa blocheze rotirea iar papusa mobila aluneca liber pe ghidaje fiind trasa de pasul filetului dar la filiere pentru filete mai mari in diametru....

Deci blocarea rotirii portfilierei se realizeaza in momentul de fata doar cu mana?
Link spre comentariu

Da acest model va fi tinut doar cu mana pentru filete de pana la M6 in alama.Sistemul are avantaj ca se pot face filete la turatii mari, la mana ai simt cand sa lasi sa se invarta.La portfiliera pentru filiere mai mari de la M6in sus sigur va avea sistem de blocare cu stift care intra intr-un canal frezat in dorn.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări