Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

... eu am 1mm pe raza si este suficient, nu trebuie excentricitati mai mari.

Era vorba despre o excenticitate echivalenta. Adica excentricitatea echivalenta corespunzatoare acelei rotatii complete, pe care @alin 105 sustine ca o face (si chiar o face) si care il deranjeaza. Eu am incercat sa-i explic ca daca va aplica niste sisteme de pretensionare cu arcuri suficient de tari ale placii de blocare, precum si un sistem de mentinere a pozitiei aceleasi placi, efectul va fi acela ca si cu sistemul actual cu piulita va fi destul de comod pentru deblocarea papusii mobile, cu o singura miscare de cheie si deci toata actiunea de inlocuire a sistemelor, nu va reprezenta decat o munca si niste cheltuieli inutile. Singurul lucru, care intr-adevar ma mai deranjeaza si pe mine din cand in cand, este acela ca ratacesc cheia si umblu cateodata sa o caut. Daca insa cheia se lasa intr-o pozitie fixa, conform unor cutume, atunci acest inconvenient nu va mai exista. Imi aduc aminte ca un bun strungar pe care l-am cunoscut, lucra pe un model mai vechi de SNA 500, avand acelasi sistem de blocare al papusii mobile cu ajutorul unei piulite. Ca sa nu piarda cheia, sau sa i-o ia cineva, a legat-o cu un lant de corpul papusii mobile si nu trebuia decat sa urmareasca traseul lantului, ca sa stie unde este cheia. Lucra la fel de repede in acest sistem ca un alt strungar, care avea un SN 502 (varianta mai moderna a aceluiasi SN 500) care insa avea acel sistem de blocare cu excentric.
Link spre comentariu

Ieri am intrat in atelier si am construit ceva si pentru sufletul meu..., un motor oscilant simplu efect.

Merge extraordinar, m-am bucurat ca un copil...

LA MULTI ANI, tuturor.

Radu.

post-45737-139829362635_thumb.jpg

post-45737-139829362644_thumb.jpg

post-45737-139829362653_thumb.jpg

post-45737-139829362902_thumb.jpg

post-45737-139829362911_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am sa o las pentru ascutit panze pentru utilajul de debitare pe care il am, daca se poate, si am sa-i mai fac diverse dispozitive pentru alte aplicatii.Asa cum este ascute , poate ascuti freze disc cu cele doua tipuri de profile care sunt reprezentate pe ea.Am cumparat-o pentru faptul ca are axul de lucru pe lagare in baie de ulei, si are turatie in jur de 6000 rotatii pe minut iar la ascutirea discurilor merge in regim automat.In momentul de fata ma ocup de restaurarea si reconditionarea ei.

Link spre comentariu

Ieri am avut de crestat mai multe platbande pentru a realiza un grilaj.Am folosit freza pentru a lucra cu ea orizontal, avand avantajul ca are aceasta posibilitate mai rar exploatata (cam toate frezele au posibilitatea de a lucra orizontal).In acest topic am prezentat cam toate pozitiile si variantele de exploatare a utilajului FUS25 (freza universala de scularie), cat si accesorile pe care le detin ale utilajului din dotare.

post-45737-139829368734_thumb.jpg

post-45737-139829368744_thumb.jpg

post-45737-139829368755_thumb.jpg

post-45737-139829368765_thumb.jpg

post-45737-139829368777_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Intotdeauna daca vreau suprafata foarte fina si, sau , cota de rulment folosesc cutite din otel rapid ascutite corespunzator.Suprafetele care se vad prelucrate dupa strunjirea la cutit le-am sters usor fara sa insist prea mult cu hartie abraziva granulatie 500.Depinde si de material calitatea suprafetei realizata cu cutitul pe strung.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări