Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

De abia se gasesc cand si cand freze disc modul si acelea nu toate numerele aferente modulului respectiv, de aceea folosesc bohrstanga si cutit profilat dupa roata de executat, este mult mai rapid si mai convenabil.Pe marginea rotilor dintate se poate face multa teorie, deci sa fim practici.

Link spre comentariu

... folosesc bohrstanga si cutit profilat dupa roata de executat, este mult mai rapid si mai convenabil...

Sa nu-mi spui ca ai si o masina de rectificat profile optica pentru realizarea evolventei, precum si rabdarea si indemanarea de a desena in AutoCAD profilul necesar - de obicei la scara 25:1, 50:1, sau 100:1!
Link spre comentariu

Mi-ar placea dar nu am aceasta posibilitate.Profilez cutitul prin polizare "la ochi", dupa profilul rotii care este de obicei deteriorata si se doreste una noua. De multe ori sunt mecanisme care nu sunt foarte pretentioase, si nu merg la turatii foarte mari si nuci nu tansmit momente mari.De multe ori rotile sunt realizate din poliamida, bronz, alama, aluminiu..., si se calca si se rodeaza in exploatare.

Link spre comentariu

Eu recunosc deschis , la chestiile astea nu ma pricep ...

Daca vei adauga CNC-urilor tale, una sau doua masini unelte clasice, vei invata. Pana sa se inventeze CNC-ul, cam toate se realizau in acest mod - adica tot ce era de stiut, se aprofunda de catre operatori. La CNC-uri, nu trebuie sa stii mai nimic (tehnologic vorbind) deoarece totul este programat pe computer.
Link spre comentariu

Din cauza ca am avut mult de lucru la lucru, axul s-a nascut greu, joi a fost prelucrat de un coleg Nicolae si vineri am realizat gaura conica MK2, iar sambata am realizat frezarea pentru antrenoarele de la MK2.Duminica l-am dus la un meserias, printr-un coleg Ionel ca sa-l rectifice rotund in alta intreprindere, ca la atelierul firmei unde lucrez nu avem masina de rectificat rotund.Poze nu am reusit sa fac decat in momentul cand am reglat sania pentru strunjirea conica pe strungul de la lucru, un strung excelent SN281 produs de firma ARIS.

post-45737-139829342029_thumb.jpg

Link spre comentariu

Strungul este SN281x750mm, produs in Arad.Sisteme de prindere rapida a sculelor pentru strung sunt numai cateva modele si eu am optat pentru modelul MULTIFIX pentru ca si in poza se vede sistemul pe strungul de la lucru SN281 pe care am lucrat si stiu cat este de bun.Dealtfel pe ebay.de pe mai toate strungurile profesionale si nu numai folosesc sistemul MULTIFIX si eu unul nu-l gasesc subred deloc.Sistemul de pe SN281 este de pana le 5KW putere instalata si eu am cumparat unul de pana la 2.2KW pentru strungul meu ca de 2.2KW am motorul, ele suntde aeiasi forma doar marimea difera.

Link spre comentariu

Azi dupamiaza am primit de la rectificat coloana papusii mobile.Eu sunt in schimbul doi si trebuie sa stau pana la 02:00am, abia astept sa incerc sa introduc coloana in papusa mobila.Urmeaza piulita si axul cu filetul pe stanga si partea din spate...

post-45737-139829342901_thumb.jpg

post-45737-139829343147_thumb.jpg

post-45737-139829343156_thumb.jpg

post-45737-139829343165_thumb.jpg

post-45737-139829343173_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deabia ieri dupamiaza am reusit sa ma ocup de introducerea coloanei de la papusa mobila in corpul acesteia.Dupa o lupta cu slaifuitul de 5 ore am reusit sa intre si sa alunece usor fara joc.Mai ramane partea de actionare....

post-45737-139829346285_thumb.jpg

post-45737-139829346296_thumb.jpg

post-45737-139829346305_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări