Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul lui RADU.

radu cnc

Postări Recomandate

La pretul de 50 ron cat am dat eu tot ies mai avantajos si am si garantia ca vad si pipai ceea ce cumpar.In plus este si marfa de calitate de la firma KELCH iar capul de frezare de la firma SANDVIK.

Corect . Doar o problema ... sunt folosite ... la mana a doua ... oare de ce le-a vandut ? De bune ce sunt ? Chestie de optica ... eu nu cumpar scule vechi , ca nu stiu cum le-a folosit anteriorul , pe ce masina ...sau daca le-a folosit pe post de nicovala sau ciocan ... stiu si exemple din astea destule ... Daca tot vrei scule de firma , cauta regofix , kennametal , iscar , kaiser , kuroda ... Bafta .
Link spre comentariu

... sunt folosite ... la mana a doua ... oare de ce le-a vandut? ...

Nu tot ce se vinde prin targuri este de proasta calitate. Uneori acolo vin merceologi ai intreprinderilor specializate pe scule (FSR, IMASA,..., etc) si care aduc cu ei scule realizate in parametri tehnici buni. Le vand la mana a 2-a, datorita vreunui defect de "estetica" (pete de rugina, pete datorate micilor suprafete ramase neprelucrate,..., etc) Oamenii nu risca sa le "strecoare" printre cele contractate si din cauza a doua ... trei asemenea scule, sa le fie returnat tot lotul. Si atunci scula va primi un pret care sa acopere doar cheltuielile de productie, neincarcat de regii, taxe, impozite, adaosuri comerciale si TVA. Adesea, datorita acestor preturi, devenim suspciosi. Insa eu ii dau dreptate lui Radu. Am cumparat si eu asemenea scule si mai intotdeauna am fost multumit de ele. In alta ordine de idei, sculele de firma, inseamna in primul rand, preturi de firma. Atunci cand esti profesionist de marca, sau cand nu duci lipsa de bani, iti poti permite, alminteri... :speriat
Link spre comentariu

Sigur ca Radu are dreptate , nici nu am spus altceva ... Doar am evidentiat faptul ca sunt scule second hand , fapt care le face " suspecte " ...Asta nu inseamna ca neaparat sunt proaste . Dar riscul exista ... Eu personal prefer sa elimin acest risc din start .Dar , dupa cum spuneam , asta e chestie de optica personala .... si , ma rog , de posibilitati ... Dar sa revenim ... Radule , cate conuri standard 40 ai gasit in Romania ? Ai gasit macar unul pentru standardul ER ? Presupun ca n-ai nevoie de conuri echilibrate dinamic G2.5 ( 18.000 rot/min ) , dar totusi , cat de corect se rotesc ale tale ? Ai masurat TIR-ul ? De ce te intreb toate astea ? Pentru ca eu am trecut prin asta acu' vreo 3 ani , cand mi-am luat BF-ul ... nu gaseam de nici o culoare , decat la RoCast si la preturi astromonice ... Singura solutie a fost ebay-ul ... Ete :

post-14796-139829335169_thumb.jpg

post-14796-139829335183_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pt, katran, eu am vazut ce accesorii pentru freza aveti si stiu cat costa.Aveti toata stima si consideratia mea pentru ceea ce faceti si ceea ce detineti dar sa nu comparam veniturile mele cu ale domniei voastre.In alta ordine de idei daca eu as avea bani v-as spune ca toate pensetele sunt niste gunoaie si ca doar cele de la firma FAHRION sunt adevarate, iar capetele de strunjire pentru freza toate sunt de rahat si numai cele de la firma WOHLHAUPTER sunt bune, apropo chiar am un cap de la firma mentionata UPA3 si l-am achizitionat de pe ebay.de, iar menghinele doar cele de la firmel ROHM, ALMATIC, FREDRICH DECKEL sunt bune...Sa nu uitam ca eu detin un utilaj romanesc de frezat pe care l-am pus la punct cum am putut si am stiut eu, turatia maxima este de 2000rot/min, prelucrez otel pana la 50HRC linistit cu precizie buna chiar si cu "tandaraiele" mele de scule, unele pensete sunt FRIEDRCH DECKEL, con CLARKSON-OSBORN...La ce ma ajuta pe mine un con echilibrat pentru 16000 de rotatii cand eu nu le am, iar cand vad o scula cred eu ca nu sunt atata de idiot sa nu vad daca are urme de lovituri sau nu s-a folosit corespunzator.Cat despre bataia sculelor capul meu de frezare are o bataie de 0.03mm si nu am ce sa-i fac, iar multi cumpara pensete scumpe si se zgarcesc la freze, se chinuie cu cele HSS in loc sa investeasca intr-o freza VHM (widia).Astfel eu de mult doream sa cumpar un con WELDON caci am vazut prelucrari in otel si freza a iesit din penseta si a aschiat din masa frezei iar utilajul era un FRIEDRICH DECKEL FP4 care costa in jur de 40.000€.Chiar azi am mai cumparat ceva fiare..., le avea un nene si am ales ce scule ma interesau si mi-a facut pret pe gramada si am dat 100ron.Dimineata din alt loc am mai cumparat un divizor cu divizare directa cu 24 si 36 indexari, si are universal de 125mm.

post-45737-139829335238_thumb.jpg

post-45737-13982933525_thumb.jpg

post-45737-139829335261_thumb.jpg

post-45737-139829335274_thumb.jpg

post-45737-139829335283_thumb.jpg

Link spre comentariu

... WOHLHAUPTER... de la firma asta as cumpara doar boring-head ... ... menghine bune ? Pai Gerarrdi ? Sau Chic ? Nu mai vorbesc de Kurt , Accupro ... ... pensetele sunt o solutie folosita inclusiv la centrele de prelucrare Haas . Dar un set de pensete bune costa extrem de mult ( gasisem un set TG 100 , de la 0.5 la 19mm , costa 800USD , facute de Command )noi folosim ce ne permitem ... Fahrion nu-mi permit nici eu , si , dupa cum spuneati dvs , am ceva posibilitati financiare ( intamplator , profesez una dintre cele mai stresante meserii de pe planeta , si nu sunt platit de statul roman ... dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi cer scuze pentru asta , nu ? ) Renuntati la cutitele alea de strung vechi , va rog !!! Sunt de-a dreptul periculoase . Mai bine cheltuiti 100RONpe un cutit cu placute indexabile ... Trebuie sa intelegeti un lucru . sa nu credeti ca desconsider cumva realizarile si sculele dvs , dar daca se poate si mai bine , de ce sa ne plafonam ? De ce sa cumparam " fiare " doar ca sunt ieftine ? Mai bine cumparam mai putine , dar de calitate . Stiti la fel de bine ca mine ca sculele bune te scapa de multe belele , plus ca sunt mai fiabile , mai durabile , mai sigure ... In speranta ca nu v-am suparat in vreun fel , va doresc suces .

Link spre comentariu

Domnilor! Se pare ca ati inceput sa va intreceti in reclame la adresa unor firme, care nu cred ca au facut prea multe inovatii cu privire la tehnologia prelucrarilor prin aschiere. Hai sa punem capat aici acestei discutii.In alta ordine de idei - ca sa aveti o tema de meditatie - incercati sa va imaginati, in ce mod ati putea sa construiti o roata dintata cu dinti drepti, prin metoda rularii danturii pe freza FUS 25, folosind ca scula un simplu cutit zburator, profilat dupa cremaliera de referinta. Celui care poate imagina si posta aici aceasta metoda, ii fac cinste cu o bere virtuala :partyman:

Link spre comentariu

Pt. katran, nu m-ati suparat in nici un fel, imi place ca studiati mult despre si pentru scule iar aluzia financiara am facut-o (nu am vrut sa va judec...),caci stiu din postarile mai vechi ale domniei voastre ca sunte-ti un perfectionist si cumparati doar de calitate, modelul dumneavoastra dupa firma GLACERN si pe mine m-ar face fericit sa-l urmez.Cutit cu placute indexabile nu am gasit decat pentru exterior.Si eu m-am luptat cu o licitatie pe ebay.de pentru capul de gaurire de la firma mentionata.Pt. ola_nicolas, roti dintate se prelucreaza foarte usor cu o bohrstanga in care montez un cutit profilat dupa forma evolventei dintelui si se divizeaza cu un divizor pentru realizarea impartirii danturii pe cerc.

post-45737-139829335358_thumb.jpg

post-45737-139829335368_thumb.jpg

post-45737-139829335379_thumb.jpg

Link spre comentariu

... roti dintate se prelucreaza foarte usor cu o bohrstanga in care montez un cutit profilat dupa forma evolventei dintelui si se divizeaza cu un divizor pentru realizarea impartirii danturii pe cerc.

Este corect. Nu este insa o metoda prin "rulare". Asadar incearca sa nu te indepartezi de datele problemei.
Link spre comentariu

Va rog sa fiti mai explicit cum adica prin rulare?

Frezare prin rulare. Ma pui in dificultate. Nu stiu cum sa-ti explic. Metoda este foarte cunoscuta. Se practica de obicei pe masini speciale de danturat. In Romania, s-au construit asemenea masini la Cugir, sub codificatia FD xxx - spre exemplu FD 250.
Link spre comentariu

Se poate realiza folosind o freza modul melc iar divizorul trebuie angrenat cu avansul mesei.Complicat si trebuie sa existe accesoriile.Cand am lucrat in uzina am vazut o prelucrare de acest gen si anume se prelucra pe un FUS dantura dreapta elicoidala (de pe axul rotorului de la masinile de gaurit), cu o freza cu un dinte profilat si divizorul actionat de avans.

Link spre comentariu

... Cand am lucrat in uzina am vazut o prelucrare de acest gen si anume se prelucra pe un FUS dantura dreapta elicoidala (de pe axul rotorului de la masinile de gaurit), cu o freza cu un dinte profilat si divizorul actionat de avans.

Pai daca ai vazut, atunci nu cred ca este greu sa faci un exercitiu de imaginatie si eventual sa incerci sa creezi conditiile pe freza ta si sa pui aici o poza. Sau este?!
Link spre comentariu

Eu nu cred ca se poate aplica metoda pentru danturi cu dinti drepti fara a folosi o freza melc.Eu am divizorul care poate fi actionat dar nu am lira pentru rotile dintate si nici rotile dintate nu le am.In plus de asta sunt si calcule multe pentru a reusi corelarea rotirii pinionului de executat si turatia melcului.Cu divizorul acesta se poate executa... plus alte accesorii pe care le-am enumerat care la mine sunt lipsa...

post-45737-139829335388_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu nu cred ca se poate aplica metoda pentru danturi cu dinti drepti fara a folosi o freza melc...

Ai descris destul de bine conditiile necesare, in afara de neincrederea ta in altceva decat intr-o freza melc-modul. Ia o carte de tehnologia danturarii si vei intalni fara doar si poate metoda cu cutitul zburator. Este descrisa de regula in legatura cu danturarea rotilor melcate. Insa este aplicabila si la rotile dintate, daca se coreleaza cu un regim potrivit de aschiere. Freza melc-modul este foarte comoda si mai ales productiva, insa si deosebit de scumpa. Deci daca vrem sa ne confectionam propriile roti dintate - ca hobby-isti - vom folosi metodele cele mai ieftine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări