radu cnc Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Cuplajul se comporta excelent, apare o usoara vibratie dar nu sunt sigur ca ar fi de la cuplaj, sau poate fi caci nu este echilibrat dinamic plus ca are si canale de pana.Zgomot nu are sau nu-mi dau seama caci cutia de viteze face galagie mare, are uzuri la pinioane.Cuplajul meu l-am dimensionat proportional dupa un cuplaj de la o actionare cnc profesionala.Turatia la care lucreaza este de 1500 rot/min. Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 .........Tipul acesta de cuplaj elastic cu flansa de cauciuc l-am vazut prima data (acu` vreo 15 ani) la Dacia 1310 , facand legatura intre pinionul casetei de directie si axul volanului.De atunci am ramas cu impresia ca nu e valabil decat la turatii mici.....Exact flansa de cauciuc folosita la coloana de directie de Dacia 1300 o folosesc de 2 ani la transmisia unei motocositori autopurtate. Mai precis am achizitionat o motocositoare germana din 1947 cu motor in 2 timpi facut ,,zob" la care am fost nevoit sa-i adaptez un motor in patru timpi.Ei bine, transmit o putere de 5.5CP la turatii de pana la 3000 r/min. iar utilajul are vreo 160 kg.La timpul respectiv am cumparat 3 flanse de cauciuc folosite la directia de Dacia 1300 in ideea ca se vor distruge rapid si sa am de schimb. Nu am folosit de loc rezervele, flansa montata initial nuprezinta nici macar urme de uzura. Costa f. putin si poate fi folosita cu succes in constructia cuplajelor elastice ce permit dezaxari mici.Poate o sa fac si fotografii ansamblului cand o sa ajung pe la tara.Scuze ca am poluat topicul lui Radu, insa se discuta de cuplaje. Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu este nici o problema, nu trebuie sa te scuzi topicul are caracter general si ma bucur cand vad ca mai mesteresc si altii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 ...topicul are caracter general...Topicul are tema: "Atelierul lui Radu". Daca Radu a confectionat in atelierul sau si a postat aici cuplaje mecanice, atunci toate comentariile marginale sunt permise. Totusi pentru o tratare mai elaborata a subiectului, este de dorit sa se deschida un topic special. Cine vrea deci sa continuie aceasta tema, este rugat sa faca acest lucru. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Deabia aseara am reusit ceea ce-mi doresc de mult timp sa gauresc papusa mobila.Am reusit gaurirea cu bohrstanga si cutit widia , apoi am alezat-o si am ajuns la diametrul de 30mm, cred eu suficient pentru un con morse 2.Am prelucrat ulterior pe freza gaura pentru asigurarea axului papusii mobile in timpul lucrului.Urmeaza executia axului si a surubului saptamana aceasta daca reusesc sa-mi gasesc timp... Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Salut, Sant foarte curios de precizia lucrarii.Poate ai timp sa faci niste masuratori cu comparatorul. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Nu pot masura decat in momentul cand confectionez axul papusii mobile.Azi am fost la un meserias care avea de vanzare un con SK40 tip WELDON pentru diametru de 20mm si un cap de frezare cu placute indexabile din carburi metalice sinterizate, scule pentru care am dat 100ron capul si 10 placute widia rezerva si conul 50ron. Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Unde le gasesti? Vreau si eu icon_jook Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 SK40 sau BT40 ( folosesc acelasi drawbar , cu filet metric , sau pull stud ) se gasesc pe bay la preturi relativ reduse : http://www.ebay.com/itm/New-BT40-ER32-7 ... 415efb25b3 daca ai rabdare , gasesti li licitatii care incep de la 0.99 USD ... Eu am luat un set complet de conuri BT30 ( astea folosesc eu la freza mea ) , cu 10USD ...ca n-a licitat nimeni ( setul contine adaptoarele pentru toate ER-urile / 16 , 20 , 25 , 32 , plus holderele pentru freze cu pastile amovibile , ca aia din poza de mai sus ... ) . Ideea e ca se gasesc ... la preturi normale ... trebuie doar cautate . bafta . Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 SK40 sau BT40 ( folosesc acelasi drawbar , cu filet metric , sau pull stud ) se gasesc pe bay la preturi relativ reduse : http://www.ebay.com/itm/New-BT40-ER32-7 ... 415efb25b3daca ai rabdare , gasesti li licitatii care incep de la 0.99 USD ... Eu am luat un set complet de conuri BT30 ( astea folosesc eu la freza mea ) , cu 10USD ...ca n-a licitat nimeni ( setul contine adaptoarele pentru toate ER-urile / 16 , 20 , 25 , 32 , plus holderele pentru freze cu pastile amovibile , ca aia din poza de mai sus ... ) . Ideea e ca se gasesc ... la preturi normale ... trebuie doar cautate . bafta .Sunt mincat cu statele.Platesti vama, platesti tva mai platesc si drumul pina la deva (oficiul postal cu vama e acolo) si realizezi ca pretul din sua a depasit pretul din Romania unde toate sunt la superpret.Din state cumpar numai ce nu gasesc altundeva.Rotameter-e un exemplu. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Pt. katran, la cat ajungi cu transportul din state prin firma intermediara? Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 ...depinde la ce pret reusesti sa termini licitatia . In general , combin coletele mai mici si iese mai ieftin ... Rar am adus ceva mic ... cel mai ieftin a fost un con BT30 ER16 Technics , cred ca n-am dat mai mult de 40RON... Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 La pretul de 50 ron cat am dat eu tot ies mai avantajos si am si garantia ca vad si pipai ceea ce cumpar.In plus este si marfa de calitate de la firma KELCH iar capul de frezare de la firma SANDVIK. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Radu. Ceea ce faci cu acel cap de frezat de 100 lei cu pastile cu tot, poti face cu un simplu zburator confectionat DIY Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Ave-ti dreptate dar daca frezezi piese debitate autogen pe contur sau lucrezi in c120 crud sau calit, sau cum eu frezez cutite din otel rapid eu am considerat ca imi este utila achizitia.Eu mai am capete din acestea de frezare dar pentru frezare la 45 grade si cu viteza mare si avans mare nu am avut scula. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum