Vizitator SSorin Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Salut, am o lustra care foloseste becuri halogen (20 la numar) si as dori sa le inlocuiesc cu LED-uri.As vrea sa inlocuiesc becurile cu LED-uri. Ce tip de LED ar fi indicat sa folosesc (lumina alba) si ce modul de alimentare?Motivul pt care vreau sa renunt la becurile halogen este durata de viata. Odata pe saptamana se arde un bec si sunt legate in serie, implicit trebuie inlocuit. Link spre comentariu
capabilu Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Salut cumperi din comert un halogen cu leduri la 220v dupa care il desfaci cu grija si acolo ai ledurile care iti trebuiesc inclusiv celula de alimentare in curent alternativ la 220v Nu stiu cata experienta ai domeniu asa ca ai grija cum inseriezi led-urile ,si mare atentie la sursa de alimentare bafta !! Link spre comentariu
florinellll Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Expresia HALOGEN CU LEDURI este asemanatoare cu MOTOR DIESEL PE BENZINA Link spre comentariu
capabilu Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 dar ai inteles despre ce e vorba ISTETULE!!!!!!!!Tu cum le-ai fi spus ? ca cineva sa poata sa inteleaga despre ce e vorba ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Usor cu atacul la persoane! Mai simplu mai inseriezi cateva becuri pe circuit si nu se vor mai arde Link spre comentariu
Vizitator SSorin Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Becurile sunt de 20w la 12v, iar 220v/20 becuri=11 v.Cu o tensiune mai mica, adica mai multe becuri in serie, sa inteleg ca vor avea viata mai lunga?Am zis sa folosesc LED-uri deoarece au viata mult mai mare, dar nu am prea tinut legatura cu aparitiile in domeniu si nu stiu ce LED-uri ar fi recomandate.Stiu ca trebuie sa sa aibe unghiul de vizibilitate cat mai mare sau sa aibe carcasa opaca, nu translucida, incolora.Ma gandeam la LED-uri de 12mm, la 12v si sa le alimentez cu o sursa cu transformator. Problema este ca nu prea am unde sa inghesui transformatorul in lustra, sa nu se vada.As putea sa leg 20 de LED-uri in serie, exact ca becurile si sa nu mai folosesc transformator? Asta ar insemna sa folosesc doar o punte redresoare si un condensator polarizat? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Da,becurile vor avea o viata mai lunga.Orice instalatie pe leduri e semnificativ mai scumpa si nici alimentarea ei nu e prea usoara daca n-ai cunostiinte. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Poti sa folosesti 10 leduri de 0,5W,model straw hat de 8mm de la chinezi,le alimentezi prin condensator la 120mA...pt sch da-mi un mp. Link spre comentariu
radhoo Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 varianta lui tyc, cu condensator, mi se pare cea mai buna.valoarea condensatorului se poate alege astfel incat becurile sa functioneze la o intensitate mai crescuta sau mai scazuta (si automat durata de viata mai mare). Link spre comentariu
Vizitator SSorin Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Am sa incerc sa mai adaug 2 sau 3 becuri, sau unul de voltaj mai mare. Daca nu sunt multumit de durata de viata revin la varianta cu LED-uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum