Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminare camera cu LED

Vizitator SSorin

Postări Recomandate

Vizitator SSorin

Salut, am o lustra care foloseste becuri halogen (20 la numar) si as dori sa le inlocuiesc cu LED-uri.As vrea sa inlocuiesc becurile cu LED-uri. Ce tip de LED ar fi indicat sa folosesc (lumina alba) si ce modul de alimentare?Motivul pt care vreau sa renunt la becurile halogen este durata de viata. Odata pe saptamana se arde un bec si sunt legate in serie, implicit trebuie inlocuit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• capabilu

2

• radhoo

1

• florinellll

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut cumperi din comert un halogen cu leduri la 220v dupa care il desfaci cu grija si acolo ai ledurile care iti trebuiesc inclusiv celula de alimentare in curent alternativ la 220v Nu stiu cata experienta ai domeniu asa ca ai grija cum inseriezi led-urile ,si mare atentie la sursa de alimentare bafta !!

Link spre comentariu
Vizitator SSorin

Becurile sunt de 20w la 12v, iar 220v/20 becuri=11 v.Cu o tensiune mai mica, adica mai multe becuri in serie, sa inteleg ca vor avea viata mai lunga?Am zis sa folosesc LED-uri deoarece au viata mult mai mare, dar nu am prea tinut legatura cu aparitiile in domeniu si nu stiu ce LED-uri ar fi recomandate.Stiu ca trebuie sa sa aibe unghiul de vizibilitate cat mai mare sau sa aibe carcasa opaca, nu translucida, incolora.Ma gandeam la LED-uri de 12mm, la 12v si sa le alimentez cu o sursa cu transformator. Problema este ca nu prea am unde sa inghesui transformatorul in lustra, sa nu se vada.As putea sa leg 20 de LED-uri in serie, exact ca becurile si sa nu mai folosesc transformator? Asta ar insemna sa folosesc doar o punte redresoare si un condensator polarizat?

Link spre comentariu

varianta lui tyc, cu condensator, mi se pare cea mai buna.valoarea condensatorului se poate alege astfel incat becurile sa functioneze la o intensitate mai crescuta sau mai scazuta (si automat durata de viata mai mare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări