Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor blitz

Silviu26

Postări Recomandate

SalutM-ar interesa un senzor de lumina care sa sesizeze blitz-ul dar nu stiu nici cum se numeste asa ceva nici unde s-ar gasi. De fapt mi-ar trebui 'ceva' care in momentul in care simte un blitz (de aparat foto obisnuit) sa inchida un anume circuit.Stie cineva ceva de genul acesta? Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Silviu26

2

• edy_wheazel

1

• marinescug

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

dupa parerea mea , v-ar trebui un fotoreleu , folosind ori o schema mai simpla--- deci si mai ieftina ---pe baza de fotodioda sau fototranzistor , respectiv o schema mai scumpa , cu un senzor fotoelectric sau un PIR... :da

Link spre comentariu

Daca nu vrei sa te umpli de bani cu sfaturi obtinute gratis detaliaza ce vrei sa faci de fapt !

Poti folosi fie un webcam ieftin cu un soft de analiza de imagine, fie si mai simplu cu o lentila si o fotorezistenat , fototranzistor, ce ai prin casa urmata de un circuit de detectare in sens de recunoastere al impulsului specific de durata mica si intensitate mare.

Pe de alta parte sunt n-spe detectoare de declansare de la distanta a blitzurilor secundare, in cascada

Nu e vorba de telecomanda cu infrarosu la scule moderne.

Cauta o schema simpla, analogica de la un blitz secundar, slave, cum vrei sa-i zici.

Depinde ce vrei sa faci. Trebuie sa iei in considerare si sa elimini posibilele declansari nedorite.

De ex: http://www.diyphotography.net/diy-home- ... ck-flashes

Urmareste pagina de sus pana jos si linkurile.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări