Silviu26 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 SalutM-ar interesa un senzor de lumina care sa sesizeze blitz-ul dar nu stiu nici cum se numeste asa ceva nici unde s-ar gasi. De fapt mi-ar trebui 'ceva' care in momentul in care simte un blitz (de aparat foto obisnuit) sa inchida un anume circuit.Stie cineva ceva de genul acesta? Merci Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 dupa parerea mea , v-ar trebui un fotoreleu , folosind ori o schema mai simpla--- deci si mai ieftina ---pe baza de fotodioda sau fototranzistor , respectiv o schema mai scumpa , cu un senzor fotoelectric sau un PIR... Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 respectiv o schema mai scumpa , cu un senzor fotoelectric sau un PIR... Senzoru' PIR nu se poate folosi in aplicatia asta. Link spre comentariu
marinescug Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Daca nu vrei sa te umpli de bani cu sfaturi obtinute gratis detaliaza ce vrei sa faci de fapt ! Poti folosi fie un webcam ieftin cu un soft de analiza de imagine, fie si mai simplu cu o lentila si o fotorezistenat , fototranzistor, ce ai prin casa urmata de un circuit de detectare in sens de recunoastere al impulsului specific de durata mica si intensitate mare. Pe de alta parte sunt n-spe detectoare de declansare de la distanta a blitzurilor secundare, in cascada Nu e vorba de telecomanda cu infrarosu la scule moderne. Cauta o schema simpla, analogica de la un blitz secundar, slave, cum vrei sa-i zici. Depinde ce vrei sa faci. Trebuie sa iei in considerare si sa elimini posibilele declansari nedorite. De ex: http://www.diyphotography.net/diy-home- ... ck-flashes Urmareste pagina de sus pana jos si linkurile. Link spre comentariu
Silviu26 Postat Ianuarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 multumesc frumos, m-am lamurit. cred ca pana la urma voi folosi un fototranzistor si un releu. Link spre comentariu
bobtech Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 uite aici circuitul gata facut ! http://bobtech.ro/catalog/blitzsincron/index.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum