Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ceas/data/termometru in/out

Vizitator andricei

Postări Recomandate

Vizitator andricei

Salut! sunt nou pe aici, novice in ale electronicii si cu toate astea as vrea sa am, sa fac un afisaj cu ceas, data, si termometru in/out.

Display-ul folosit este de tip VFD cu 12 digiti Futaba,

Posted Image

Posted Image

inca n-am datasheet-ul lui si nici nu am gasit multe informatii pe net. In masura timpului liber cine se pricepe poate ma poate ajuta. Nu stiu ce PIC sa folosesc pt ca am inteles ca e in functie de modelul afisorului. Ar merge 16f648A care are memorie flash 4096? Senzor de temperatura e bun DS18B20? As vrea sa afiseze pe rand ceasul data, ziua si cele 2 temperaturi odata. Am facut o poza cam cu ce as vrea sa apar pe display.

Posted Image

Ce quart bun ar trebui sa pun? Merge de 4 MHz? O lista cu piesele necesare? Cablajul vreau sa-l fac pe PCB.

Multumesc si in speranta ca nu v-am plictisit sper sa pot gasi printre voi pe cineva dispus sa ma ajute

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

Top autori în acest subiect

Partea faina la VFD-uri este ca se pot aprinde cu tensiuni suportate de circuitele CMOS de uz general.

Dimensiunea VFD-ului nu influenteaza tipul de uC folosit; adica depinde de schema de comanda pecare-o alegi. Arunca un ochi peste:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=184&t=35731

Eu spre exemplu am folosit multiplexare pe digiti si segmente. Alta idee ar fi cu un registru de deplasare pe mai multi biti, egal cu numarul de segmente, fiecare sa comande un segment. In acest caz tot afisajul ocupa doar 2 pini de la microcontroller, de date si ceas, continutul afisajului transferandu-se pe mai multe tacte. Desigur problema cea mai dificila va fi softul.

Un display cu 7 segmente n-o sa poata afisa "Miercuri". :rade:

Intrebarea mea fireasca este de ce naiba sa te-apuci sa faci asa ceva, ca 'novice'?

E proiect pentru scoala? Ca in caz contrar, du-te afara sa joci fotbal ca s-a mai incalzit vremea. Nu fac misto, dar zic ca-i pierdere de timp, gasesti cease cu calendar si alarma la chinezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări