Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor strung Einhell BT-ML 300

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

18

• PL500

2

• Dan57

1

• cnc_step

1

Top autori în acest subiect

Celor care si-au propus sa stie cat mai multe despre proiectarea si constructia unui micromotor, le semnalez o aparitie editoriala in limba engleza. Este vorba despre cartea Hanbook of Small Electric Motors de William H. Yeadon si Alan W. Yeadon. Gasiti informatii si largi pasaje din manual aici.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La Bacau exista un magazin denumit Ghezoco care este epecializat in curele ,rulmenti,semeringuri si de unde cumpar eu si ca au in stoc sau la comanda.intrbati si de o curea dintata : OPTIBELT 165 3M cu 55T(dinti) distanta intre dinti 3mm poate sa fie si cu 54T optibelt162 3M

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pisica matache

La Bacau exista un magazin denumit Ghezoco care este epecializat in curele ,rulmenti,semeringuri si de unde cumpar eu si ca au in stoc sau la comanda.intrbati si de o curea dintata : OPTIBELT 165 3M cu 55T(dinti) distanta intre dinti 3mm poate sa fie si cu 54T optibelt162 3M

Mi-ar fi util un nr de telefon,ceva.Cureaua originala la strung,are 70 dinti,distanta intre dinti,5 mm,latimea 10mm.Oricum trebuie sa gasesc o curea mai lunga,80-90 dinti,am inlocuit motorul original,cu unul mai mare,ca dimensiuni si nu-l mai pot monta in locul celui original.Noul motor este la 110V, 3,5A la 3600RPM,cu excitatie paralel,mult mai solid decat motorul original.Desi tensiunea e 110V,regulatorul electronic imi permite sa reglez tensiunea maxima pe care o poate debita,cat si curentul maxim.La primele teste,motorul pare mult mai puternic decat originalul,iar incalzirea,desi nu are ventilator,este mai mica.Daca motorul original are rotorul de 53 mm diametru,celalalt are diametru de 75 mm.Primul e bobinat cu sarma de 0,4 iar cel de 110v,are sarma de 0,8 mm.Orice sursa de curele dintate,eventual roti dintate,care trimite si prin posta mi-ar fi deosebit de utila.
Link spre comentariu

Incearca aici :http://www.hi-end.ro/curele-htd-pas-5mm-c-390_452.html,vezi ca curelele sant pe lungimi nu pe nr de dinti.Luni o sa ajung si la magazin sa intreb da rebuie sa stiu su lungime vrei(pa masuratoarea cu o ata).Eventual pune o poza cu ce scrie pe curea ca sa o pot identifica corect.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Incearca aici :http://www.hi-end.ro/curele-htd-pas-5mm-c-390_452.html,vezi ca curelele sant pe lungimi nu pe nr de dinti.Luni o sa ajung si la magazin sa intreb da rebuie sa stiu su lungime vrei(pa masuratoarea cu o ata).Eventual pune o poza cu ce scrie pe curea ca sa o pot identifica corect.

Am sunat azi la Ghezaco,nu au curele dintate,aduc doar la comanda si dureaza...De Hi-end stiam,am gasit si cureaua potrivita,400 mm,problema e ca trebuie sa cumpar ,de 50ron,si nici nu trimit prin posta;asa ca o curea o sa ma ajunga 70-80 ron,cand ea costa de fapt jumatate,dar asta e...probabil o sa iau doua,sa am de rezerva.Pe cureaua originala nu mai scrie nimic,oricum e mai scurta,350mm.Am masurat insa distanta intre dinti (5mm ) si latimea (10mm).Daca cineva mai stie vreo sursa de astfel de curele,il rog sa dea de veste.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

De regula, acolo unde se comercializeaza rulmenti, se gasesc de vanzare si curele de toate tipurile. Cauta deci in orasul tau, sursele de rulmenti si vei rezolva problema.

De regula,asa o fi..Dar fiind curele foarte putin utilizate,cred ca ele reprezinta tocmai exceptia..Oricum ma bate gandul,sa modific transmisia motor-strung,folosind fulii si o curea trapezoidala.Modificarea asta ar avea dezavantajul,ca nu as mai putea folosi cutia de viteze a strungului,iar ca avantaj,un mai mare nr de viteze,schimbate brut prin rapoartele fuliilor,iar fin ,prin regulatorul de turatii.Imi puteti spune de exemplu,ce curea si ce fulii foloseste strungul Dvs?
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Aici gasesti unele precizari si un sir de imagini, care sper sa te ajute.In atasamentul NT8, gasesti si specificatia curelelor.

Multumesc pentru informatii.Am gasit lungimile,dar nu am vazut tipul curelei (latimea si inaltimea ).Foarte utile imaginile,chiar o sa caut o solutie asemanatoare,dar nu cu asa multe rapoarte.Acelasi model de strung pe care il aveti,am vrut sa-l cumpar acum doi ani.In Braila insa nu am gasit,gasisem un SH,tocmai la Iasi,asa ca am luat chinezaria asta mica. Nu ultimul rand,tot respectul pentru informatiile deosebit de utile,pe care le impartasiti altora,informatii care am convingerea,nu vin doar dintr-o vasta experienta,ci si din multa pasiune.
Link spre comentariu

...Am gasit lungimile,dar nu am vazut tipul curelei (latimea si inaltimea )...

10x8xL. Poti lua orice alt tip de curele, daca crezi ca este mai avantajos la confectionarea sau procurarea fuliilor.
Link spre comentariu

Multumesc!Chiar am cateva fulii,pentru cureaua respectiva,de la vechile masini de spalat romanesti.

Fuliile alea sant cam mari ,sant de ebonita si sant cu o singura treapta ori tu ai nevoie de mai multe trepte si de fulii mai mici.Incearca mai bine sa la faci din poliamida .
Link spre comentariu
Vizitator Adrian_p

Nu cred ca va gasi mai ieftin ca la chinez, deoarece motoarele de strunguri sunt motoare speciale care contin intrinsec si o frana electromagnetica, greu de gasit la alte tipuri de motor.

Strungul meu nici o frana electromagnetica.Stiu doar ca cele mari au frana care este actionata la picior.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări