Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarme false senzor PIR

poe

Postări Recomandate

Deci sa-nteleg ca pot fi activati senzorii mei PIR de tip Paradox 476+ de paianjeni sau soareci? Chiar si de obiecte? Am miscat diverse obiecte prin fata senzorului si nu ractioneaza. La mine toti senzorii magnetici sunt legati pe aceeasi zona, adica tasta 1 de la tastatura, toti cei 5 senzori PIR de la parter pe tasta 2, tot etajul pe tasta 3, iar intrarea (magnetic + PIR) pe tasta 6. Sa-nteleg ca montajul nu e tocmai corect? Am sesizat firma ca vreau la parter sa stiu exact unde s-a declansat (garaj, bucatarie, hol) adica fiecare camera cu zona ei, asta presupune recablare de tot ocolesc cererea mea? Banuiesc ca toti senzorii sunt inseriati pe palier?La parter, la intrare, alarma ar putea detecta picaturile care se scurg pe geamul usii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poe

12

• valica

4

• cmariuss

3

• danb1974

2

Top autori în acest subiect

Au lucrat gresit dar probabil au lucrat in acest fel fiindca centrala are 10 zone si cu o zona pe tastatura 11 in total iar daca dumneavoastra aveti vreo 15 senzori i-au inseriat in asa fel incat sa se incadreze. Cel mai corect este o zona - un senzor dar pentru asta va trebuie o centrala cu mai multe zone . Senzorii nu detecteaza dupa geam, iar referitor la perdele si jaluzele se declanseaza daca este foarte aproape de senzor si se misca mai puternic. Eu am patit-o cu niste calorifere verticale montate pe pereti iar senzorul era foarte aproape de acest calorifer, vara nu este nici o problema dar iarna este altceva, probabil si dumneavoastra cu venirea caldurii nu o sa mai aveti probleme. Daca alarmele provin de la senzori incercati sa-i orientati un pic in alta directie (daca vi i-au montat cu suporti si va permite schimbarea pozitiei lor) Daca alarmele provin de la contacte magnetice care sunt inseriate ar trebui verificate legaturile lor, ideal cositorite.

Link spre comentariu

Alarma mea are:•bus de extensie pe 4 fire•5 intrari de zona sau 10 cu ATZ, extensibila la 32•2 iesiri PGM pe placa•extensibila la maxim 16 PGM•2 partitii•32 coduri utilizatoriNu am senzorii deasupra vreounui calorifer, am la parter legati pe o zona 5 senzori PIR, la etaj pe alta zona 3 senzori PIR, iar senzorii magnetici sunt toi pe o zona, vreo 6 la nr, intrarea separata.Cum se leaga acesti senzori? Am vz ca au folosit cablu cu 8 fire gen de retea, se folosesc aceleasi 4 fire pe care le leaga la toti? Sau cate fire merg la un senzor? Banuiesc ca fiecare senzor trebuie cablat separat ca sa poata fi diferentiat in alarma, ceea ce inseamna mai multe fire, pe cablajul actual nemaifiind posibila delimitarea camerelor. Eu cand armez din telecomanda se armeaza senzorii magnetici si parterul, la etaj fiind eu noaptea. La armarea din tastatura se armeaza total. Banuiesc ca acest lucru nu se mai poate intampla daca vreau senzori jos pe fiecare camera.

Link spre comentariu

Fiecare senzor are nevoie de 4 fire : +, -, zona (1....11), com (masa). De exemplu daca au calblat un calblu de alarma cu 8 fire se pot conecta 5 senzori (5 zone), plusul , minusul si com-ul sunt comune la toti senzorii. Vad ca in total aveti 14 senzori , pot sa va monteze un modul de extensie si o sa aveti fiecare senzor cu zona lui, asta ar insemna cablaj suplimentar si binenteles bani. Inca ceva, cate zone, taste se aprin la dumneavoastra , vedeti daca v-au activat ATZ-UL, sa va activeze toate cele 10 zone.

Link spre comentariu

Pai de draq v-au montat o centrala cu 10 zone si au folosit doar 4 :sparge: . Fie din comoditate fie din incompetenta. In cazul de fata se poate face ca fiecare senzor de la parter sa fie pe zona distincta si apoi vedeti unde este problema. Daca mai aveti alte nelamuriri putem discuta pe mp. sa nu monopolizam .

Link spre comentariu

Eu sunt convins ca din comoditate, este o firma care ma si monitorizeaza asa ca nu cred ca-s chiar neprofi, s-au gandit ca nu voi avea eu nevie sa stiu daca s-a alarmat in bucatarie sau sufragerie, s-a numit simplu zona parter si gata, dar m-au suparat cele 3 alarme false ca nu stiam de unde vin exact si m-am luat de ei sa-mi puna separat, dar ei ferm convinsi ca de la garaj vine treaba mi-au mutat pir-urile de la garaj pe zona de magnetici sa se convinga la urmatoarea alarma ca asa e.

Link spre comentariu

Am vazut o "firma de specialitate" cum programa o centrala de alarma. A stat gigi tastatura niste ore in telefon cu gigi-dicteaza-ce-sa-apas.Alta firma de specialitate: ce dublu eol, a facut zone simple si larevedere, vine unu iti pune scurt pe fir dupa care fura tot ce vrea.DSC de exemplu are modul de legatura cu pc si program de configurare pe windows ca sa nu stai jumate de zi sa bati coduri pe tastatura. Cite firme profi il au si stiu sa-l foloseasca?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări