poe Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Salutare tuturor,Mi-am montat un sistem de alarma Paradox Spectra SP5500 cu senzori PIR model 476+. Dupa prima luna de functionare fara probleme intr-o seara pe la ora 22:30 a tipat alarma si mi-a dat alarmare parter unde am 4 senzori PIR, mentionez ca eu eram la etaj, alarma era armata doar pe parter si senzori magnetici. In afara de sperietura si interventia echipei care nu a constatat nimic grav, se pare ca a fost o alarma falsa. La ora 5 dimineata iar alarma falsa de data asta la intrare unde am un magnetic si un PIR legati pe aceeasi zona. Dupa inca 2 saptamani de liniste iar alarma falsa pe la 2 dimineata, tot zona parter. Cei care mi-au instalat alarma cred ca e de vina garajul unde probabil o fi vreun soricel ceea ce eu nu prea cred, in consecinta au legat senzorul PIR de la garaj impreuna cu senzorii magnetici care sunt pe o singura zona, astfel incat daca mai falseaza sa fim convinsi ca e din garaj asta daca nu va deschide cineva vreun geam/usa.Acum vin intrebarile:1. la ce reactioneaza acesti senzori PIR? la miscare oricarui obiect sau doar a fiintelor, am miscat un bat in fata senzorului si nu reactiona. Din cate am citit reactioneaza la diferente de temperatura, garajul meu nu este incalzit si e posibil sa mai bata vantul pe langa usa garajului sa creeze diferente, dar nu am observat sa se intample cand e frig afara.2. reactioneaza la obiectele din afara geamului catre care e orientat?3. un paianjen poate actiona senzorul?4. daca vreau sa-mi treaca toti cei patru senzori de parter pe zone distincte trebuie recablat? Banuiesc ca toti senzorii sunt legati pe aceleasi fiere.Multumesc anticipat pt. raspunsuri. Link spre comentariu
cmariuss Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Senzorii PIR nu declanseaza la animale care au o greutate mai mica de 15-20 kg. Deci paianjeni, pisicile, soareci sunt isezizabili. Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Din cate stiu eu exista senzori speciali numiti PET care sa nu reactioneze la animale pana in 15-20 kg deci....eu nu am asemenea senzori montati, ai mei sunt normali. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 OFF Topic : Cate kg are un puradel mic, mic, care nu poate fi tras la raspundere in fata legi ? icon_hang Link spre comentariu
caesar07000 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 1. reactioneaza la diferente de temperatura 2. nu reactioneaza la obiectele din afara geamului catre care e orientat 3. un paianjen poate actiona senzorul? poate ca da daca e un paianjen care acopera total lentila senzorului. 4. daca vreau sa-mi treaca toti cei patru senzori de parter pe zone distincte trebuie recablat? de obicei trebuie recablat daca se doreste o reorganizare a zonelor. ps. daca soarecele ajunge langa senzor atunci acesta il va interpreta ca fiind un animal muult mai mare decat acele 15-25 kg la care ar trebui sa fie imun....., la fel si o pisica sau caine care sar de nebuni prin casa.... Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Multumesc foarte mult pt raspuns, concluzionez atunci ca nici macar un soricel care se plimba prin garaj nu ar putea activa senzorul...un paianjen asa mare nu cred ca am, ca am cautat si curatat toate panzele...atunci de unde am acele alarme false deoarece sunt foarte speriat, am montat sistemul de alarma in urma unei tentative de efractie, zic asta deoarece am prins hotul cu ranga in usa la 3 dimineata si acum sunt obsedat :(De la ce pot fi alarme false? doua la interval de 8 ore noaptea in zone diferite, si alta la 2 saptamani. Am gasit si o eraore pe centrala intr-o zona neconectata. Ziceau cei de la firma ca zona aceea ar fi butonul de panica pe care nu l-am actionat niciodata. Mentionez ca am mari fluctuatii de tensiune, poate fi de la asta? Adica am deseori si 180-190 volti la priza. Link spre comentariu
cmariuss Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Da cel mai probabil e de la acele fluctuatii de tensiune. Alimentati alarma priuntrun stabilizator de tensiune, se gasesc in comert. Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Un UPS de calculator m-ar ajuta? Cei care mi-au montat alarma spuneau ca n-are cum sa fie de la fluctuatiile de tensiune ca alarma si sirena au acumulatori. Acumulatorii compenseaza fluctuatiile? Link spre comentariu
cmariuss Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Acumulatorii au rol de alimentare a alarmei, in cazul in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica de la retea din diverse motive. In rest senzorii Pir si alarma se alimenteaza de la retea. Daca apar fluctuatii de tensiune senzori PIR nu mai functioneaza corect, si pot declansa alarma. Puteti incerca si cu UPS. Eventual anuntatii si pe cei de la Electrica , privind fluctuatile de tensiune. Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Am vorbit cu cei de la Electrica e alta poveste ei sustin ca e reteaua mea (organizare santier) si nu se baga, ca e firul meu prost, etc, atunci ziua nu stiu cum am 210-220v la priza si seara 180-200v. Am si cu centrala termica probleme intra in eroare de tensiune sub 190v, noroc ca-si revine singura nu trebuie sa dau reset si pompa merge in continuare doar flacara o opreste. Am vazut la metro niste stabilizatoare de tensiune Well, sunt bune? Oricum la alarma nu stiu unde voi monta eu UPS-ul ca nu e loc si e sus pe perete, cred ca va trebui sa iau niste console s-o pun acolo sus. Link spre comentariu
danb1974 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Nu stiu la alarma ta cum e, poti sa-ti spun cum e la DSC.Alarma isi alimenteaza totul (senzori, tastaturi, module, electromagneti usi) din alimentarea proprie si are acumulatori (doi in centrala si cite unul in modulele de control acces) care ar trebui sa o tina vreo zi daca se ia curentul. Atita ca daca se ia curentul este considerat eveniment (minor) si piuie tastaturile, dar nu sare alarma (nu stiu daca chestia asta e setabila, are o padure se setari)Fiecare senzor (pir, senzor magnetic de usa) se pune pe circuit (zona) separata (nu de alta dar vrei sa stii care sare si sa-ti mearga bine detectia de tamper (incercat desfacut senzor sau taiat fir))Pir-urile mai noi au inauntru un jumper pt. animale de casa. Nu mai stiu daca este sau nu si un potentiometru de sensibilitate.De asemenea se poate obtura partial masca din pir din fata senzorului daca sint zone care nu trebuie sa le "vada". Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Mda, chiar nu stiu ce sa mai cred...astept sa vad daca voi mai avea probleme..un pic offtopic voi fi cu un UPS de-al meu care spune ca are incorporat AVR (auto voltage regulator) dar acum am constatat pe aparatul de masura ca scoate la fel ca priza si pe iesirile de "back-up power" si pe cele de "surge protection" :(, adica am 208 volti la priza 208 scoate si ea, inseamna ca e defecta? Nu ar trebui sa dea 220? Un singur eveniment am avut cu ea, ca o aveam bagata la o tripla unde a bagat sotia fierul de calcat nestiind ca am UPS-ul acolo si i-a sarit siguranta din spate taind alimentarea, credeti ca s-ar fi putut strica atunci? Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 aparatul nu masoara corect tensiunea la iesire upsului,din cauza formei de unda,230V ar trebui dupa noile modificari.AVR-ul nu functioneaza tot timpu,se actievaza atunci cand upsu sesizeaza depasirea unor limite de tensiune,ex, mustek powermust 600VA, are in interior un rezistor ce seteaza tensiunea del ucru a upsului,220V sau 240V.el era setat pe 220V si eu am la priza 240V(237..243),avr-ul s-a activat deoarece tensiuena este mai mare cu X volti decat este normal.Vreau sa zic ca daca tensiunea de la priza nu depaseste limitele impuse constructiv in ups avr-ul nu se activeaza.Nu cred ca s-a defectat upsul,are protectia la supra-sarcina.lasal pe acumulator si vezi de merge,daca merge e ok. Link spre comentariu
poe Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Sa-nteleg ca aparatul meu de masura nu indica corect sau cum? Pe mine ma intereseaza un singur lucru, pentru centrala termica, daca tensiunea coboara sub 190 volti ups-ul o va mentine peste 200 macar sau cum pot verifica? Sa-nteleg ca-i trebuie un minim/maxim de volti necesar ca sa se activeze acest AVR? Link spre comentariu
valica Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Fiindca am lucrat si eu cu asa ceva imi dau cu parerea in problema dumneavoastra. Alarmele false se pot datora mai multor cauze si trebuie verificat pas cu pas urmatoarele : -ideal este sa aveti fiecare senzor sau contact magnetic pe zone distincte ca sa identificati camera sau zona cu probleme -persoana sau firma care v-a montat alarma ar trebui sa faca conexiunile in senzor "double end of line", astfel se poate identifica daca aveti un scurt intre 2 fire (fault), se intrerupe 2 fire (tamper), sau alarma (zona deschisa). -daca mi-aduc aminte bine modelul de senzori pe care ii aveti sunt paradox cu un unghi de sesizare de 120 de grade si se poate declansa la soareci, curenti de aer , perdele sau jaluzele aflate pe langa un calorifer incins si se misca,aer conditionat uitat deschis , paianjen daca se plimba pe suprafata senzorului (am gasit paianjeni chiar si in interiorul senzorului), senzorul are in interior un jumper care poate seta sensibilitatea lui. Un alt motiv ar fi legaturi proaste , slabite, distante foarte mari intre centrala si senzori sau aveti montati mai multi senzori decat poate duce centrala , in acest caz aveti nevoie de inca o sursa de alimentare 12v separata. Centrala are o sursa de alimentare stabilizata , asa ca fluctuatiile de retea intr-o anumita limita nu ar trebui sa o afecteze. Am uitat un lucru f important, soarecii, sobolanii au o slabiciune pentru cablurile de alarma si rod la ele in draci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum