fratello Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Am cautat piesa originala din schema (Radioshack xx-xx) pe www si am constatat ca receptorul de infrarosu este un Panasonic nu-mai-stiu-cat... care, desi face acelasi lucru ca un TSOP, difera hardware !Desi asta nu explica un comportament diferit in functie de suportul pe care sunt montate componentele...M-ai facut curios si voi incerca si eu acest montaj. Link spre comentariu
messu Postat Ianuarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Chiar sint curios la ce rezultat vei ajunge. Mie mi-a mancat zilele.Nu pot intelege, in ruptul capului, de ce functioneza OK pe placa de test si pe cablajul definitiv o ia razna...Astept impresii Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Alte elemente parazite. Desi "dau frumos", cablajele astea cu trasee paralele sunt foarte pricepute la generat capacitati parazite. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 montajul functioneaza destul de bine pe breadbord, dupa cum am spus si acum 6 posturi.pana acum puteai lasa montajul linistit pe placuta de test (sau proiectezi alt cablaj cu plan de masa), daca nu-l vinzi sigur nu te intreba nimeni de "sanatate". Link spre comentariu
messu Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 daca nu-l vinzi, sigur nu te intreba nimeni de "sanatate".Drept e ca nu ma intreaba nimeni ce si cum, dar am zis sa-i dau o forma mai cumsecade. Aseara, am scos piesele de pe cablaj in ideea de a le planta pe cel nou, insa pana il definitivez m-am gandit sa le insir iar pe placa de test, ceea ce am si facut. Si, ca sa fie totul varza, acum a inceput sa faca urat si pe placa de test. E din ce in ce mai "bine"... Link spre comentariu
louis Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 asta e dezavantajul faptului ca nu ai codul sursa sa te uiti in el. cu siguranta e din cod. cine stie ce modificare a facut omul la ultimul build si a uitat de ea. in continuare cred ca mclr e pus pe extern si de-aia face reset nonstop.zic sa-l lasi balta. daca n-ai codul sursa lucrezi la ceva cu ochii inchisi. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Incearca un mail la : [email protected] Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Mi-am amintit ca am avut niste probleme asemanatoare cu un montaj cu 12F675. Cauza, greu identificata, era curentul de repaus...PIC-ul trecea in 'sleep' in lipsa actiunii iar stabilizatorul (clasicul 7805) nu asigura suficient curent in momentul 'trezirii'. Solutia a fost extrem de simpla : pe langa C-ul de 100 nF, montat pe iesirea lui 7805, am adaugat un 100 uF, langa PIC. Montajul funtioneaza si astazi impecabil (un buton cu impuls, montat pe masina mea) ! Link spre comentariu
messu Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 O sa incerc si un mail, desi ma indoiesc ca au fost testate toate circuitele de acolo si o sa incerc si un condesator de 100 uF pe alimentare. Daca s-ar rezolva cu un condensator ar fi super ! Link spre comentariu
svm86 Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Vezi Brown-out Detect sa nu fie problema.Cum este alimentat PIC-ul ?Din cate vad in datasheet DS41190C-page 84 este un grafic cu frecvente de lucru si tensiuni de alimentare, vezi daca te incadrezi in descrierea de acolo. Link spre comentariu
messu Postat Ianuarie 31, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Condensatorul de 100uF n-a rezolvat nimic, din pacate .....uC-ul e alimentat la 5 Vcc, printr-un regulator integrat. Iar ferecvenat de lucru e de 4Mhz cu oscilator intern. Deci tensiunea e buna. Oricum as da-o sint pe grafic...E posibil sa fie (si) de la receptorul IR. Am pus un alt tip si resetul se produce, acum, foarte rar. Primul reset a aparut dupa circa o ora de functionare. Greu de spus..... Link spre comentariu
louis Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 nu stiu ce incerci tu sa faci, dar am incarcat si eu hex-ul in PIC-Disasm si imi da eroare la linia 40. deci hex busit, incomplet etc etc. Link spre comentariu
svm86 Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Condensatorul de 100uF n-a rezolvat nimic, din pacate .....uC-ul e alimentat la 5 Vcc, printr-un regulator integrat. Iar ferecvenat de lucru e de 4Mhz cu oscilator intern. Deci tensiunea e buna. Oricum as da-o sint pe grafic...E posibil sa fie (si) de la receptorul IR. Am pus un alt tip si resetul se produce, acum, foarte rar. Primul reset a aparut dupa circa o ora de functionare. Greu de spus.....Daca e vorba de 7805 e recomandat sa ai si un condesator de 330nF la intrare. Link spre comentariu
louis Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 am vazut multa lume dandu-si cu parerea despre 7805 asta. fiecare cu alte valori de caps-uri. dar fratilor, exista specs-uri, nu trebuie sa ne dam cu parerea cand vine din fabrica cu niste valori. deci, hex-ul de pe site era busit, sau o fi umblat autorul zilele astea si l-a pus busit? Link spre comentariu
svm86 Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 am vazut multa lume dandu-si cu parerea despre 7805 asta. fiecare cu alte valori de caps-uri. dar fratilor, exista specs-uri, nu trebuie sa ne dam cu parerea cand vine din fabrica cu niste valori.deci, hex-ul de pe site era busit, sau o fi umblat autorul zilele astea si l-a pus busit?Daca este vorba de mine, sa stii ca nu mi-am dat cu parerea aici. Vezi datasheet http://www.national.com/mpf/LM/LM78M05.html#Overview unde scrie 0.33uF si conditiile in care se pune. Avand in vedere ca ai pastrat schema dar pe o alta placa nu merge, as verifica daca ai alimentarea corecta. De preferat cu un osciloscop.Descrierea care ai facut-o pare a fi unui reset, asta fiind o parere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum