Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC12F629 - comportare ciudata !!! Ce se intampla ?

messu

Postări Recomandate

Am cautat piesa originala din schema (Radioshack xx-xx) pe www si am constatat ca receptorul de infrarosu este un Panasonic nu-mai-stiu-cat... care, desi face acelasi lucru ca un TSOP, difera hardware !Desi asta nu explica un comportament diferit in functie de suportul pe care sunt montate componentele...M-ai facut curios si voi incerca si eu acest montaj.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• messu

20

• Liviu M

8

• louis

6

• fratello

5

Top autori în acest subiect

Chiar sint curios la ce rezultat vei ajunge. Mie mi-a mancat zilele.Nu pot intelege, in ruptul capului, de ce functioneza OK pe placa de test si pe cablajul definitiv o ia razna...Astept impresii :)

Link spre comentariu

montajul functioneaza destul de bine pe breadbord, dupa cum am spus si acum 6 posturi.pana acum puteai lasa montajul linistit pe placuta de test (sau proiectezi alt cablaj cu plan de masa), daca nu-l vinzi sigur nu te intreba nimeni de "sanatate".

Link spre comentariu

daca nu-l vinzi, sigur nu te intreba nimeni de "sanatate".

Drept e ca nu ma intreaba nimeni ce si cum, dar am zis sa-i dau o forma mai cumsecade. Aseara, am scos piesele de pe cablaj in ideea de a le planta pe cel nou, insa pana il definitivez m-am gandit sa le insir iar pe placa de test, ceea ce am si facut. Si, ca sa fie totul varza, acum a inceput sa faca urat si pe placa de test. E din ce in ce mai "bine"...
Link spre comentariu

asta e dezavantajul faptului ca nu ai codul sursa sa te uiti in el. cu siguranta e din cod. cine stie ce modificare a facut omul la ultimul build si a uitat de ea. in continuare cred ca mclr e pus pe extern si de-aia face reset nonstop.zic sa-l lasi balta. daca n-ai codul sursa lucrezi la ceva cu ochii inchisi.

Link spre comentariu

Mi-am amintit ca am avut niste probleme asemanatoare cu un montaj cu 12F675. Cauza, greu identificata, era curentul de repaus...PIC-ul trecea in 'sleep' in lipsa actiunii iar stabilizatorul (clasicul 7805) nu asigura suficient curent in momentul 'trezirii'. Solutia a fost extrem de simpla : pe langa C-ul de 100 nF, montat pe iesirea lui 7805, am adaugat un 100 uF, langa PIC. Montajul funtioneaza si astazi impecabil (un buton cu impuls, montat pe masina mea) !

Link spre comentariu

O sa incerc si un mail, desi ma indoiesc ca au fost testate toate circuitele de acolo si o sa incerc si un condesator de 100 uF pe alimentare. Daca s-ar rezolva cu un condensator ar fi super !

Link spre comentariu

Vezi Brown-out Detect sa nu fie problema.Cum este alimentat PIC-ul ?Din cate vad in datasheet DS41190C-page 84 este un grafic cu frecvente de lucru si tensiuni de alimentare, vezi daca te incadrezi in descrierea de acolo.

Link spre comentariu

Condensatorul de 100uF n-a rezolvat nimic, din pacate .....uC-ul e alimentat la 5 Vcc, printr-un regulator integrat. Iar ferecvenat de lucru e de 4Mhz cu oscilator intern. Deci tensiunea e buna. Oricum as da-o sint pe grafic...E posibil sa fie (si) de la receptorul IR. Am pus un alt tip si resetul se produce, acum, foarte rar. Primul reset a aparut dupa circa o ora de functionare. Greu de spus.....

Link spre comentariu

Condensatorul de 100uF n-a rezolvat nimic, din pacate .....uC-ul e alimentat la 5 Vcc, printr-un regulator integrat. Iar ferecvenat de lucru e de 4Mhz cu oscilator intern. Deci tensiunea e buna. Oricum as da-o sint pe grafic...E posibil sa fie (si) de la receptorul IR. Am pus un alt tip si resetul se produce, acum, foarte rar. Primul reset a aparut dupa circa o ora de functionare. Greu de spus.....

Daca e vorba de 7805 e recomandat sa ai si un condesator de 330nF la intrare.
Link spre comentariu

am vazut multa lume dandu-si cu parerea despre 7805 asta. fiecare cu alte valori de caps-uri. dar fratilor, exista specs-uri, nu trebuie sa ne dam cu parerea cand vine din fabrica cu niste valori.

deci, hex-ul de pe site era busit, sau o fi umblat autorul zilele astea si l-a pus busit?

Link spre comentariu

am vazut multa lume dandu-si cu parerea despre 7805 asta. fiecare cu alte valori de caps-uri. dar fratilor, exista specs-uri, nu trebuie sa ne dam cu parerea cand vine din fabrica cu niste valori.deci, hex-ul de pe site era busit, sau o fi umblat autorul zilele astea si l-a pus busit?

Daca este vorba de mine, sa stii ca nu mi-am dat cu parerea aici. Vezi datasheet http://www.national.com/mpf/LM/LM78M05.html#Overview unde scrie 0.33uF si conditiile in care se pune. Avand in vedere ca ai pastrat schema dar pe o alta placa nu merge, as verifica daca ai alimentarea corecta. De preferat cu un osciloscop.Descrierea care ai facut-o pare a fi unui reset, asta fiind o parere.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări