Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd tv FUJITSU-SIEMENS MYRICAV32-1 model T32134 rev.02A

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

As avea nevoie de manualul service al acestui tv, am ceva componente cam "puscate" pe placa de sursa( are codul PSM192-240, pe aceasta placa sunt trei integrate: N3856VG, L6562 si TEA1552T). S-a mai discutat acest subiect pe forum, tot eu l-am postat, atunci am rezolvat tv-ul fara schema( era un defect relativ simplu). Daca poate cineva sa ma ajute i-as fi recunoscator, va multumesc anticipat! De la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ANDRASONI LUCIAN

7

Nu am gasit schema( doar poze ale modulului sursa sau schema explodata a tv-ului), in fine l-am rezolvat, maiine o sa dau si rezolvarea si problema care a avut-o. Le multumesc celor care au vizualizat problema.De la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu

Problema tv-ului era faptul ca pe main board( MANCHESTER T-27004) lipseau tensiunile care alimenteaza integratul regulator U902(AMC7586) care la randul lui formeaza alte tensiuni pentru procesoarele de pe placa. Defectul provenea de la adezivul cu care era fixata bobina L903, adeziv care a corodat o portiune din cablaj intrerupand traseul spre pinul 2 de la U901(AMC2576). Am refacut traseul si totul a fost ok. De remarcat ca sursa scoate o singura tensiune de 24V care pleaca pe placa de baza . Sasiul este de fapt FUNAI T 27004, ii multumesc d-lui FLORIN IORDACHE care m-a ajutat cu schema. De la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu am mai deschis topic nou deoarece subiectul este acelasi, se pare ca am din nou acelasi tip de aparat la reparat, si la acesta este defecta sursa PSM192-240( care este sursa interna, modul adica), schema de FUNAI T27004 corespunde in cea mai mare parte, cu diferenta ca la acest model de aparat , sursa este externa, as avea nevoie de schema SMPS modelul de mai sus, PSM 192-240, am cautat pe mai multe site-uri, insa nu am gasit prea mare lucru, erau si altii care solicitau schema sursei respective. Poate ma ajuta cineva, multumesc anticipat, de la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc d-l miticamy, insa datasheet-urile , le-am descarcat imediat (le aveam si eu salvate)dupa ce am vazut ca nu gasesc nici unde schema sursei, insa nici acestea nu ma ajuta prea mult pt. ca schemele de aplicatie , sunt generale, cu titlu informativ si integratele respective pot fi configurate diferit in aplicatia care este smps PSM192-240. Oricum, multumesc mult pt ajutor, respecte, de la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu

Salut,de aceea doream sa fac o sectiune de teorie surse aici doream sa pun si metode de abordare a depanarii surselor am mai scris:in general sursa propriu-zisa poate funct. fara PFC se izoleaza drena mos-ului din pfc(niciodata poarta,grila) sursa cu tea1522 trebuie sa funct. sau convinsa sa faca asta se incepe cu alimentarea integratului-aici se vede ciclul de incarcare a cond. pana la aprox.16v si descarcarea lui de consumul ci pana la aprox.8v se vede si daca in acest timp apare ceva le iesire--chiar o tens. f. mica arata ca prin trafo. trece energie dar cineva se opune poate fi de vina o dioda de pe iesire desi sant convins ca ai inceput cu niste masuratori la rece sant tentat sa va intreb pe fiecare:aveti osciloscop? la cei cu osciloscop raspunsul poate fi mult mai elaborat daca primesc raspuns la fiecare etapa

Link spre comentariu

Da, am osciloscop, si nu-l tin de decor, integratul respectiv este TEA1552T( nu 1522), si fara nici o suparare, am trecut demultisor de faza "abordarilor" , nu mai am timp de filozofat, si cu teoria, nu stau chiar rau. Asta e!Ciclul de incarcare, descarcare, abordare mai elaborata, din astea am facut prin scoli...De la Cluj, numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări