Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer

Vizitator aiwa

Postări Recomandate

cine poare sa ma ajute cu nsite sfaturi pt subwoofer ... vreau sa cumpar un difuzor de bass (inca nu m-am hotarat ce model si de la ce firma) impedanta 4 ohmi ,6'' dar inca nu stiu nici cat de puternic... as vrea sa stiu si eu ce filtru sa fac pentru el ( am un sitem 2.1 de 15 w si vreau sa pun subwooferul asta la sistemul ala in loc de wooferul ala vechi ) si incinta as vrea sa stiu cam ce volum ar trebui sa aiba si cu ce sa o calculez...avand in vedere ca dif o sa fie de 6 '' . si scuze ca am postat aici dar nu puteam sa postez la amplificatoare pt ca am deschis 2 subiecte :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

5

• Mircea Bartic

2

• Sharky

2

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

Poate sa aiba magnetu cat casa dak membrana e mica....nu vei scoate bass din el. Ca sa ai un bass cat de cat un dif de minim 8". Difuri de 6 " se fol in sisteme dinastea varza de pe piata. 2.1 5.1 7.1 astea care le vezi la cateva milioane dar care numa finisiajul is de ele.

Link spre comentariu

vestitul genius 5.1 - 3600 W PMPO (care il am si eu) are sub cu dif de 6.5" si suna ...... mult superior unor boxe facute cu difuri de 8" chiar si de 10" (difuri chinezesti)ideea e daca difu e cat de cat bun si ii faci o cutie buna ....... :supz: succes garantat si satisfactie deplina

Link spre comentariu
Vizitator aiwa

aici va cam contrazic...iau spre exemplu altec lansing atp3 si atp5 care nu se mai fabrica...(doar atp3 se mai gasesc pe la unele magazine ) care au difuzorul de 6" long throw...spuneti ca nu va place bassul ala..ca va contrazic :P

Link spre comentariu

Stai sa te contrazic eu: compara basul ala de la altec lansing cu basul de la un sw cu HP-15W ( 15" ) si zi-mi care este bas adevarat ( basul se si simte, nu numai se aude ).Fac pariu ( fara sa fi ascultat sistemul respectiv ) ca nu coboara mai jos de 45 Hz, nu ca ar trebui, dar nu cred ca coboara eficient nici sub 50 Hz.Explica-mi si mie ce inseamna long throw ca eu habar n-am.Parerea mea e ca un difuzor long throw e in difuzor care are SPL mare ca sa poate "arunca departe".Daca gresesc scuza-ma dar nu am intalnit asa marketing pana acuma.Succes.PS: Ala poate scoate bas, dar doar bas, care e pana in 80 Hz, subbas nu cred ( de la 80 Hz in jos ).

Link spre comentariu
Vizitator aiwa

da..ai dreptate...pt ca la un dif care coboara pana la 40 hz ..se simte bassul nu se aude :d dar totusi nu poti compara un sub de 15" cu unul de 6"...si eu spun ca isi merita banii in comparatie cu alte sisteme de pe piata la acelasi pret... :P

Link spre comentariu

probabil se refera la cursa membranei, denumirea de longthrow.Dar daca nuami atat scrie acel longthrow poate fi si de 3mm liniar si restul...anapoda. :finga: :toimonster: ....Omul apasa cu degetul, vede ca se misca mult, dar habar nu are cat de "corecta" e miscarea :rolleyes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări