Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire potentiometru distrus de 503k cu 6 pini in linie

Vizitator aurel2207

Postări Recomandate

Vizitator aurel2207

Buna ziua la toata lumea ! Am nevoie de ajutor la inlocuirea unui potentiomtru distrus , care mai are doar placa cu 6 contacte in linie, pe spate scrie 503k. Nu am gasit unul la fel , decat unul cu 3 contacte sus si 3 jos. Cum sa il conectez cu fire pe placa? Mentionez ca pe placa , de la stanga la dreapta cum e montat potentiometrul vechi , pinul 2 cu 3 sunt uniti ( sunt si inceputul ''potcoavei 2 si 3). Pe placa potentiometrului se vad 3 '' potcoave '' si mijlocul , contactul de cursor , dar sunt foarte sterse .

Ma poate ajuta cineva ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

2

• remus68

2

• Spitfire

1

• strombi

1

Vizitator biginu

e vorba de logica, trebuie sa te uiti atent la placuta care a mai ramas si iti vei da seama, in caz contrar pune niste poze cu placuta la rezolutie mare. e vorba de un pot. stereo. daca ai foloseste un multimetru sa iti dai seama cum sunt si ce valoare are.bafta!

Link spre comentariu
Vizitator aurel2207

Am reusit sa fac si poze , poate va da-ti voi seama cum sa montez potentiometrul nou, ca sa fie functional. Eu nu am reusit decat sa il fac la o rasucire , se aude incet si la rasucire inversa, se aude f. tare Va multumesc ! 3 POZE

Link spre comentariu

tocmai ce v-ati luat o mica teapa... :rade: marcajul original 503k inseamna de fapt un potentiometru logaritmic de 50 de kiloohmi stereo...nicidecum de 500 de kiloohmi... :da

Link spre comentariu

Discutia s-a mai purtat pe acest forum:-notatia veche si europeana : potentiometru 50K liniar : 50Klin, 50KA; potentiometru 50K logaritmic : 50Klog, 50KB (litera este DUPA valoare).-notatia noua si veche japoneza : potentiometru 50K liniar : B50K; potentiometru 50K logaritmic : A50K (litera este INAINTEA valorii).Deci B503 este un potentiometru liniar de 50K.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări