ste7 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Buna ,va rog poate ma ajuta cineva .Am un amplificator AUREX SB-A70 produs de THOSIBA prin anii 80-90 a avut finalii arsi nu am gasit altii identici si am apelat la un atelier specializat.Dar tot nu au gasit finali originali sau echivalenti si a inlocuit finalii cu cite un kit de 100w pe fiecare canal,meseriasul a mai scos si 2 ci-A79802G spunind ca sunt defectii.Ce rugaminte am, poate stie cineva ce circuite sunt sau poate are cineva schema amplificatorului (am uitat sa spun ca amplificatorul este de la un sistem audio. radio,casetofon)Va multumesc cu respect. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Rasfoieste pe aici, poate ai noroc : http://ro.diplodocs.com/marca-manual-utilizare/TOSHIBA Succes! Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Buna ,va rog poate ma ajuta cineva .Am un amplificator AUREX SB-A70 produs de THOSIBA prin anii 80-90 a avut finalii arsi nu am gasit altii identici si am apelat la un atelier specializat.Dar tot nu au gasit finali originali sau echivalenti si a inlocuit finalii cu cite un kit de 100w pe fiecare canal,meseriasul a mai scos si 2 ci-A79802G spunind ca sunt defectii.Ce rugaminte am, poate stie cineva ce circuite sunt sau poate are cineva schema amplificatorului (am uitat sa spun ca amplificatorul este de la un sistem audio. radio,casetofon)Va multumesc cu respect.Revin cu acest amplificator care dupa o pana de curent sa defectat, nu mai pot comuta pe alte surse la intrare. Dupa ce fac comanda la selectarea sursei de din buton semnal (ex: tape, aux etc) LED-ul se aprinde dar nu am semnal, banuiesc aceste CI TC4066BT dar un ajutor mai bun ar fi schema nu o gasesc niciunde. Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Schimbă-le că se găsesc peste tot şi costă cît seminţele. Orice CD4066, chiar şi cele româneşti MMC4066. Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Schimbă-le că se găsesc peste tot şi costă cît seminţele. Orice CD4066, chiar şi cele româneşti MMC4066. Multumesc , acest amplificator a fost adus din Italia defect, dupa ce am cautat finali originali fara succes am pus doua chituri de 100 W pe fiecare canal am fost multumit ramanand fara corectii.In acea zona incercuita erau tranzistori duali 2SA798. Vreau sa refac corectiile de ton deca as avea schema. Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Şi ce finali avea? Că tot aminteşti de ei dar nu dai detalii. Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Imi pare rau nu imi mai amintesc ceva cu capsula verde, amplificatorul a fost dus la un service in speranta ca va pune finali originali sau macar echivalentul dar nu au mai fost de gasit asa ceva si atunci dupa trei luni de asteptat reparatia sa optat pentru chituri .Asa puteam sa fac si eu fara sa-l duc in service. Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Orice trz bipolari o fi avut, se puteau găsi unii în loc cu mici adaptări la montare, în funcţie de capsulă. Nu mai există pe placă piesele fostului etaj final? Se poate reface cu puţină perspicacitate şi răbdare. Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Nu mai pot face nimic a fost taiat bucata de cablaj unde erau vechii finali si prefinali, in locul vechiului cablaj sa montat chiturile asa cum am marcat in poza Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Scuzati-ma am gresit poza, deci cit este cu rosu atit a fost vechiul cablaj Link spre comentariu
zal Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 În cazul ăsta e mult mai greu, ca să nu zic foarte greu. Cu multă muncă, ce presupune să scoţi schema reţelei de corecţie a tonurilor şi să modifici ceva piese, e posibil să se adapteze la kiturile folosite. Dacă nu ai experienţă, mai bine lasă-l în pace, vinde-l aşa şi ia-ţi altceva funcţional şi uşor de reparat în viitor. Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 În cazul ăsta e mult mai greu, ca să nu zic foarte greu. Cu multă muncă, ce presupune să scoţi schema reţelei de corecţie a tonurilor şi să modifici ceva piese, e posibil să se adapteze la kiturile folosite. Dacă nu ai experienţă, mai bine lasă-l în pace, vinde-l aşa şi ia-ţi altceva funcţional şi uşor de reparat în viitor.Cred ca o sa cumpar un chit de corectie si cu mici modificari sa adaptez potentiometri actulali la chit, este putin spatiu liber in cutie dupa cum se observa am marit radiatorul la tranzistorul din stabilizator, si montarea unui cooler care baga aer fortat in partea radiatorului pentru finali pe carcasa. Dupa montarea AAF se incingea pina la autoblocare.Dar gasesc eu un chit de corectie mai finut sunt destule. Problema va fi de alimentare dar ma descurc.Nu vreau sa renunt la amplificator se aude bine chiar la volum maxim cu putine distorsiuni si este compact ca un DVD. Traf toroidal etc. Nu prea inteleg radiatorul ce este cu acel tub de cupru, parca ar fi un filtru pentru freon identic cu cel de la frigidere .Sa fie umplut cu ceva? Link spre comentariu
zal Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Da, e radiator cu freon, se foloseau în anii 80.Atenţie la puţometrii de ton, pot fi antilogaritmici sau liniari în astfel de reţele de corecţie. Link spre comentariu
ste7 Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 Bingo am gasit schema la electotania finalii originali au fost 2 SD 1148 O si 2SB 863 O Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum