Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre o schema de irda

Bagherra

Postări Recomandate

Stiu ca s-a mai postat despre subiect dar daca se poate sa ma ajutati un pic ....M-am apucat de o schema care se conecteaza pe placa de baza si nu merge.......

Daca se poate un pic de ajutor..... nu ar strica

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bagherra

8

• Kytan666

1

• one

1

• ShadowElf

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Si?... ce dioda receptoare folosesti? Ce tensiune de alimentare folosesti?... Care sunt valorile tensiunilor in colector?... Ai un osciloscop sa verfici semnalul?... Ce dioda de emisie folosesti?... Detalii...PS: eu cred ca polarizarea primului tranzistor produce deja saturatia tranzistorului si un eventual impuls pe dioda este prea mic si nu se va simti la iesire... Poate ca gresesc, dar schema este prea simpla pentru receptia si amplificarea unui semnal IR pana la atingerea unui nivel TTL...

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Foloseste ca receptor un circuit specializat care contine si receptorul de IR si partea de amplificare...Exemplu TSOP17xx sau SFH506-xx

Uite o schema de aplicatie pentru serial...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Diferenta este ca pentru receptoarele IR de tip TSOP17xx semnalul este modulat pe o purtatoare de xx KHz si receptia este mult mai imuna la perturbatii iar pentru IrDA semnalul este in ''clar''... Un receptor integrat pentru IrDA este din seria TFDU4100/TFDS4500/TFDT4500 cu datasheetul aici: http://www.infrarotport.de/tfd_4.pdf

Asa cum se poate observa in schema interna receptorul are o fotodioda PIN un amplificator si un comparator TTL.

Schema ta initiala este simplifcata si rezultatul va depinde mult de dioda folosita... In plus semnalul ar trebui amplificat si apoi aplicat tranzistorului de iesire...

Link spre comentariu

si pana la urma de ce nu merge amaratul ala de montaj....o schema cu tfdu6102 am facut si merge dar o schema mai simpla ar fi mai avantajosa dpdv al pretului.. si tocmai la asta am gandesc ....Vreau sa vad ce are varianta asta ieftina.....

Link spre comentariu

Nu merge pt. ca ar trebui un circuit cu amplificare mai mare, astfel incat un impuls f. scurt pe dioda receptoare sa schimbe starea iesirii "Rx", dupa tr. din stanga.Amplificarea cu un singur tranzistor nu e suficienta, ar trebui un comparator de mare viteza. Chiar si la emitator, un amplificator cu un tranzistor BC548 mi se pare o relativa improvizatie.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

eu am facut prima schema si mi-a mers, aia cu fotodioda si cu ledu de emisie. Nu stiu de ce ziceti ca nu merge. Sincer, nu am treaba cu electronica, atat ca stiu sa tin un pistol de lipit in mana, dar mi-a mers schema aia. (merge si acu'). Poate din bios nu ati setat klumea (IRDA si half duplex). Daca pot ajuta... ajut

Link spre comentariu

acu ca s-a redeschis problema ... am si eu o belea ... am un irda home made cu TFDU4100 care a mers super cam un an , pe orice tel cu irda . de ceva timp nu mai vrea , merge bine doar pe batranul meu Sagem MIX 5M , in rest nu mai vrea pe nimik, o parere ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări