Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD Athlon II X4 640 Quad Core vs intel core 2 duo E8400 ???

bogdan666

Postări Recomandate

vreu sa achizitionez unul dintre cele 2 mentionate mai sus dar nu stiu pe care. e o problema foarte controversata intre mine si niste prieteni.amd-ul are benchmark-uri mai bune dar cineva care are acest amd zicea sa nu-mi iau ca o sa-mi para rau. dar nu stiu daca a avut intel si stie sa faca diferenta intre 2 procesoare. dat-i-va si voi cu parerea va rog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

15

• zoro

9

• Spitfire

3

• high_voltage_tm

2

Top autori în acest subiect

si eu la asta m-am gandit. dar cineva mi-a spus "poi bine ma da intelu are 6mb cache", poi bine si un procesor nu tine doar de cache nu ? adica cei 512kb pentru fiecare core ai amd-ului sunt compensati de numarul de nuclee dublu fata de intel.

Link spre comentariu

Salutare !

In primul rand, din cate stiu eu, intelul E8400 dual core, costa in jur de 700 de lei. http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel ... fdale-box/

Un AMD Phenom 2 QUAD CORE 955 Black Edition, m-a costat sub 600 de lei , luna trecuta, dar acum vad ca preturile au sarit din nou, dar totusi il gasesti sub 700 lei ! http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/p ... z-skt-am3/

Phenomul are : doua nuclee in plus , frecventa mai mare per nucleu si cache lvl 3, la pret mai mic ! In plus daca esti pasionat de marirea frecventelor procesorului si phenomul se preteaza destul de bine la asta.

Nr. superior de nuclee iti este util nu numai in tot felul de aplicatii profesionale, ci chiar si in jocuri, deoarece tot mai multe din ele vor optimizate pt quad core. In concluzie iti recomand Phenomul.

Daca ai un dinte impotriva AMD , ca sa zic asa, nu-ti lua totusi intelul dual core la pretul ala, orienteaza-te spre un quad, de ex. daca mai pui in jur de 100 de lei iti iei Sandy Bridge, desi aici placile de baza is mai scumpe.

http://www.cpu-world.com/Compare/473/AM ... E8400.html

Link spre comentariu

mda poi se stie ca intel are preturi nejustificat de mari, dar athlon-ul l-am gasit la 450 lei. si pe banii pe care i-as da pe intel mi-ar iesi si o placa de baza performanta.in plus de asta nu vreau eu sa-mi fac calculator de nasa, dar nici sa ma prostesc la piese. daca tot dau ceva banuti pe el sa fie ceva ce se merita.placa de baza ar fi un MSI 870A-G54, la 390 ron. daca aveti vreo alta recomandare de amd sa zicem pana in 500 ron e ok.

Link spre comentariu

N-ai specificat dacă vrei să le iei de noi sau sh... că Core 2 Duo e absurd să-l cumperi de nou, fiind depășit cum mult de Core i3, care e și mult mai ieftin.

Dacă vrei să mergi pe AMD, orientează-te către Athlon II X3 450 3.20 GHz sau AMD Phenom II X2 555 Black Edition 3.20GHz (ăsta are cel mai bun raport calitate/preț, multiplicator unlocked), ambele pot fi deblocate foarte ușor (setare BIOS) și o să ai un quad core veritabil.

Best buyul de la Intel e Core i3 540 3.06 GHz - cei care spun că Intel sunt scumpe, clar nu aparțin categoriei de cumpărători cărora se adresează aceste modele; fără supărare, nu cred că există posesor de Intel normal la cap, care să lase procesorul la frecvențe default... i3-ul de care vorbeam merge la 3,6 fără nici un fel de ajustare a tensiunii de alimentare, cu coolerul original, capabil să ruleze orice benchmarck timp nelimitat; nici eu nu am crezut ce citisem pe net, dar am testat și așa e. :da

E adevărat că performanțele pe care le au procesoarele actuale nu justifică momentan un overclock, insă orice posesor de procesor "high end" are în vedere acest aspect pentru viitor.

Link spre comentariu

da. de noi vreau sa le iau. mi-am luat rami, acum iau o placa video si urmeaza placa de baza si procesorul. dar in momentul de fata sunt foarte nehotarat....pentru i3 nu am gasit placi de baza sa fie cat de cat. si la pret acceptabil

Link spre comentariu

Posted Image

Uite un model de PC bazat pe i3

Placa de bază e foarte bună, are tot ce trebuie pe ea; sloturi de memorie ajung două, 2x2 GB e tot ce ai nevoie, sloturile de extensie sunt suficiente, totul fiind integrat pe placă, inclusiv ieșiri video VGA/DVI/HDMI pentru a putea utiliza chip-ul video integrat în CPU (probabil ști că i3 are un GPU integrat, la 733 MHz), ce ai mai putea pune pe ea.. un TV tuner eventual.

Alternativă la HDD-ul din configurație ar fi un Samsung SpinPoint F4 la 320 GB... cele mai bune performanțe la ora actuală; poate unora li se pare mică capacitatea de stocare, insă mie mi se pare absurd să ții pe hard sute de giga de filme, poze și alte mizerii.. pt asta există DVD-uri.

Pt. placa video consider că merită efortul de a investi într-o variantă cu GPU GeForce GTX 460 SE și memorie 1GB DDR5 256 bit; costă aprox. 700 lei, dar performanțele sunt extraordinare.... și o placă video puternică nu e folositoare doar la jocuri (cine cunoaște câte ceva despre CUDA & GPU parallel processing știe despre ce-i vorba). O variantă mai ieftină ar fi ATI (AMD) Radeon HD 6850

Sursa aceea de 600W este supradimensionată pentru configurația sistemului... așa a vrut proprietarul; modelul de 450W de la același producător este absolut suficient.

Link spre comentariu

-sursa am de 550w -placa video o sa fie GeForce GTX 460 2gb/256bit (monitor full hd 27")-rami am 4 gb dual chanel 1333-hdd 200gb pentru sistem si 1 tb pentru stocare(nu se poate pune un blu-ray de 8 sau mai mare gb pe dvd :P)-placa de baza ?????-procesor??????-tv tuner exclus. nu ma las spalat pe creier de astia de la tvplaca de baza as prefera sa fie ceva care sa se ocupe doar de sunet integrat lan usb mouse si tastatura. sa nu isi mai manance vremea cu vga integrat + dvi si asa mai departe. eu nu am zis ca i3-ul nu este bun. da nu stiu deocamdata ce sa aleg. intel sau amd ? amd mi se pare mai ok pentru ca are 4 nuclee. un laptop cu amd turion de 700 si ceva mhz dual core merge mai bine decat intel-ul meu de 3000. deci trebuie sa faca ceva acele 4 nuclee, iar daca e sa fac un upgrade la pc mai bine il fac asa cum trebuie.modelele astea de pc nu sunt un argument destul de puternic pentru mine sa raman la intel.

Link spre comentariu

De ce vrei neaparat o placa de baza la pret de 390 lei????? Iti poti lua una pe socket AM3 la 200 de lei si diferenta o adaugi la cei 500 de lei disponibili pt procesor si iti iei un Phenom 2 quad core Black Edition. Poti merge si pe solutia unui AMD dintre cele recomadate de colegul High Voltage, pe care le poti debloca, dar trebuie sa ai in vedere ca deblocarea nucleelor nu functioneaza in toate cazurile si in plus au fost situatii in care astfel de procesoare s-au ars la un timp relativ scurt dupa deblocarea nucleelor. In orice caz, dupa cum s-a mai spus, dual core este cam depasit si nu are rost sa iei asa ceva, asta daca nu folosesti calculatorul pentru chestii simple gen redactat acte, vizionat filme, navigat pe net si jocuri nepretentioase.

Link spre comentariu

Din ce pot spune eu;

Daca vrei amd va trebui obligatoriu sa cumperi o placa de baza cu chipset amd.Sporul de performanta trece de 10%.Si bineinteles personal as opta tot pentru o placa video tot amd(ati).Ele sunt concepute din start de a functiona la modul perfect impreuna. Eu asa mi-am facut sistemul pana la urma,dupa ce am tot schimbat placi de baza si video.Cine isi inchipuie ca pune un procesor puternic pe orice amarata de placa de baza se inseala cumplit.

Exemplul de mai sus este bun.

Daca vrei altceva,ramai pe intel.

Link spre comentariu

Arata bine configuratia aleasa de tine :da.

Cat despre diferenta pe care o aduce physics de la nvidia in jocuri nu stiu ce sa spun. Cred ca oricum placile video competitoare de la cei doi producatori ofera cam aceleasi performante ( unele fiind un pic mai mai bune in anumite jocuri celelalte in alte jocuri, dupa cum se poate oobserva in diverse benchmarkuri.) Oricum, ca-ti iei gtx 460 de la Nvidia ca-ti iei HD 6850 de la AMD, cam tot acolo esti.

http://www.mygarage.ro/componente/74514 ... 460-a.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări